De haartjes van mijn peuter lijken niet of nauwelijks te groeien

haartjes1

Toen ik wist dat ik een meid kreeg kocht ik meteen een dozijn aan haarbandjes en knipjes. Het leek me zo heerlijk om met haar haartjes te tutten. Inmiddels is ze al 2 jaar en haar haartjes lijken niet of nauwelijks te groeien. Haar haren zijn nog nooit geknipt en het is best dun en ongelijk. Sommige meisjes kunnen met 2 jaar al vlechten in hun haar en een fatsoenlijk staartje.Wanneer begint het nu eens te groeien? Heb jij ook een dochter en wat is jouw ervaring?

Walhalla aan haarfrutsels

Haarbandjes en knipjes laat ze goed zitten. Ik heb dan ook een speciaal bakje gekocht voor de knipjes en de haarbandjes. Zodra haar haartjes eens gaan groeien kan ik los met Zenner. Hun collecties wisselen vaak en hebben de leukste haarfrutsels.

Nog nooit geknipt

Tot nu toe heeft mijn dochter nog nooit de kappersschaar gezien. Wel als ik de jongens hun haren knip maar niet in haar eigen haar. Als ik het zou knippen kijk je al helemaal zo op haar hoofdje. Al zijn de stukken nog zo ongelijk, ik twijfel tot vandaag nog steeds om het wel of niet te knippen omdat haar haartjes dan nog korter worden maar misschien wel voller.

Goedbedoelde adviezen

Ja en hiermee bedoel ik bijvoorbeeld “Waarom ga je er niet met de tondeuse overheen?”. No way! Bij een jongen zou ik dat niet erg vinden maar zeg eerlijk dat is bij een meisje toch geen gezicht?! Of misschien zou je haar extra vitaminen kunnen geven? Biergisttabletten ofzo?

Erfelijk?

We blijven stiekem hopen dat haar haartjes nu binnenkort toch echt een keer beginnen te groeien. Mijn ouders vertelden dat ik vroeger als peuter ook korte haartjes had en dat mijn haar pas echt begon te groeien vanaf mijn tweede verjaardag. Mijn man heeft echt een hele bos haar om jaloers op te zijn maar ik ben er bang voor dat eigenlijk al onze kinderen haar hebben geërfd.

En heb jij een dochter? Wanneer gingen haar haartjes een beetje groeien? Ik lees graag jullie ervaring..

 

Bewaren

Bewaren

14 thoughts on “De haartjes van mijn peuter lijken niet of nauwelijks te groeien

 1. Zo herkenbaar! Hier twee meiden die heel lang echt kaal waren. Met twee jaar een ienieminie staartje. Degrootste is nu 5 en heeft prachtig haar! Ze kan mooi vlechten in en is al halverwege haar rug, dus komt goed. Ik ben ze wel vanaf anderhalf gaan knippen, is beter zegt de kapper!

 2. Ik vind dit stiekem wel grappig om te lezen want mijn moeder heeft mij wel eens verteld over dat ik vroeger ook nooit haar had. De eerste 1,5-2 jaar van mijn leven ging ik kalig door het leven. En uit de reacties hierboven te lezen, gaat het helemaal goed komen 🙂 Gewoon roze kleertjes aan doen dan vragen mensen je niet of ze een jongetje of meisje is zoals bij mij haha).

 3. Hier werden beide meiden geboren met een flinke bos haar… die ze vervolgens met een maand of wat al weer kwijt waren. Het ergste? Dat ze pas rond de twee jaar weer een beetje haar op hun hoofd hadden, waar we vervolgens gewoon niets mee konden. Vanaf een jaar of drie konden er staartjes in, voor zover je het staartjes kon noemen.

  Het komt dus echt wel goed, geef het de tijd!

 4. Hier ook lang getwijfeld of ik de ongelijke stukken haar bij ons 18maand oude meisje zou wegknippen. Ik wil ook zo graag eens een mooi staartje maken, maar eerlijk gezegd denk ik dat het rekkertje er gauw terug uit zou liggen. We besloten dan maar om haar een leuk kort kapseltje te geven. En ze staat er onwijs stoer mee! Met een tondeuse er door gaan, zou ik ook echt niet doen bij een meisje. Ik hoorde wel dat haar sneller groeit als je het vaker knipt….fabel of niet?

 5. Hier tot ongeveer 1,5 jaar een enorme kale plek op d’r hoofd en daaronder een soort matje… nu 3 en heerlijke bos met haar….! Jammergenoeg wil de voorkant niet zo snel meegroeien als de achterkant terwijl er nog nooit een pony is geknipt… ieder half jaar worden de puntjes wel (zo minimaal mogelijk) geknipt. En dat walhalla aan elastiekjes en knipjes herken ik zeker weten…!!! Komt wel goed alleen geduld hebben…

 6. Ik heb zelf van nature ook lichtblond haar. Het heeft geduurd tot ik 1 jaar was voor ik iets meer dan dons op mijn hoofd had staan. Uiteindelijk is alles goed gekomen tot ik als kleuter besliste zelf mijn haar te knippen… Toen moesten ze wel een tondeuse gebruiken om alles terug gelijk te krijgen…

 7. Ik schreef er ook al een blogje over, hele tijd geleden.
  Onze dame wordt bijna 6 en haar haren willen ook niet groeien.
  Ze heeft inmiddels half lang haar dat wel al een paar keer geknipt is, maar een lange bos haar dat zie ik bij haar nog niet gebeuren. Maar we houden hoop.

  1. Hallo Marjons, ik ben heel erg benieuwd hoe de haargroei inmiddels is van je dochtertje? Mijn dochtertje van 4 heeft ook bijna nog geen haartjes en mijn hoop neemt met de dag af of dit ooit nog goed komt?!

 8. Mijn dochtertje is 2,5 j.
  Ze had tot 4 tal maanden terug al haar tot op de schouder
  Wel es waar ook ongelijke stukken en heel dun, waardoor een zzlf de soort. Gelijke loommrekkertjes niet in bleven (ze trekt ze uit, zelf al doet t pijn)
  Ze heeft een hele slechte gewoonte als ze in bed ligt om in haar haar te draaien., resultaat is dat er sereuze knopen
  inkomen.
  Ik kreeg laatste keer deze niet uitgekamd.
  Had dus geen keuze en heb haae staartjes afgeknipt.
  Ze heeft nu kort careke.
  Haar frouke is nu ook mee aan r groeien.
  Duurt wel lang eer haar bijgroeit
  En ze blijft nog steeds nopen in haren draaien.
  Echt vervelend.
  Want duurt n tydje om deze smorgens uit t krijgen.
  Wil niet terug haren afknippen.

Geef een reactie