Review Boek De Kinder Koningin van Maartje Kamphuis - Wesselsz

Recensie: De Kinder Koningin – De wens van Catootje Knetterkont en 7 andere kinderwensen + Winactie

In dit mooi geschreven en geïllustreerde boek vervult De Kinderkoningin, een wat oudere chique dame die hoog in de wolken woont, de stoutste dromen van kinderen… Maar eigenlijk is De Kinderkoningin helemaal niet zo chique zoals ze eruit ziet… Een hi-la-risch, leuk én spannend kinderboek met gevoel voor humor. Wat is dit een heerlijk boek om voor te lezen! Ik schreef er een review over en je kunt ook een exemplaar winnen.

De Kinderkoningin

De meeste kinderen hebben heel wat wensen; leuke, mooie, fantasierijke, ontroerende, stomme of gekke wensen! Het mag en kan allemaal. Vroeger als klein kind wenste ik mij een pony in onze achtertuin. Ik was toen zo verdrietig dat ik dat niet mocht van mijn ouders maar ik snapte hen ook wel. Een pony kost veel geld, tijd en verzorging. Jarenlang heb ik dat voor mijn verjaardag gevraagd en op een gegeven moment heb ik de wens maar opgegeven. En toen kwamen ze. Ze? Ja, 2 echte Shetlander pony’s… toen ik een jaar of 25 was. Twee jaar lang hebben we kunnen genieten van Kate en Pippa. Dat waren hun namen. Door omstandigheden moesten ze weg maar mijn meisjesdroom was even werkelijkheid geworden.

Helaas is het onmogelijk om alle wensen van mensen in vervulling te laten gaan. Jammer hè? Maar dromen mag altijd en het is mooi om kinderen te laten geloven dat sommige wensen of dromen wel degelijk uit kunnen komen! De Kinderkoningin helpt je daar bij, samen met Wolkie, Tolkie en de andere roze dotten uit Roze Wolkenland.

Recensie de Kinderkoningin kinderwensen boek 2019
De Kinderkoningin – Voorlezen uit een fantasierijk boek!

Het Verhaal

De Kinderkoningin woont in Roze Wolkenland en ze doet alsof ze heel chique is, maar dat is ze eigenlijk helemaal niet. Stiekem is ze erg ondeugend en snoept véél te véél crozesantjes (roze croissants). Haar eigen wens? Kleinere billen haha. In het boek worden acht kinderwensen vervuld. Bijvoorbeeld de wens van Catootje Knetterkont. Ze heeft genoeg van de windjes die haar vader laat en wil graag dat de Kinderkoningin hem een lesje leert. En Dirk wenst dat hij nu wel een keer naar de dierentuin mag, nadat zijn ouders zijn verjaardag al twee keer zijn vergeten! Elise moet van haar moeder altijd alles met haar vriendinnen delen, maar zelf deelt ze haar mooie sieraden en make-up niet met Elise. En Anna’s moeder doet sinds kort mee aan de extreem gezond eten trend, door te koken uit een hip kookboek. Anna vindt het maar niets en vraagt dringend om hulp. Voor al deze kinderen heeft De Kinderkoningin de perfecte oplossing gevonden om ze heel blij te maken, maar ook om de ouders een lesje te leren…

In het boek zit een speciale wensenvelop waarmee kinderen een wens aan De Kinderkoningin kunnen doen. Alles mag! Vooral wensen die een ouder nooit goed zal vinden, omdat het te veel rommel, herrie of gedoe oplevert. Voor De Kinderkoningin kan een wens niet gek of stout genoeg zijn!  😉

Een hoog ‘roze gehalte’ in het boek maar wat zijn de illustraties mooi om te zien!

Over de makers

Auteur Maartje Kamphuis-Wesselsz (1977) is op het eiland Texel opgegroeid. Ze woont in Naarden en werkt als formatontwikkelaar en eindredacteur bij een bekende tv-productiemaatschappij in Hilversum. Soms verrast ze haar eigen kinderen met onverwachte cadeautjes of gekke dingen en dit inspireerde haar tot het idee voor dit boek.

Mireille Geus is co-auteur van De Kinderkoningin. Haar jeugdboeken verschenen in tien landen en werden bekroond met o.a. de Gouden Griffel in 2006. “Ik denk dat De Kinderkoningin echte wondertjes kan verrichten, vooral als de ouders meewerken! Wie wil kinderen nou niet meegeven dat dromen kunnen uitkomen?”

Memphis Belle is kinderboekenuitgever van o.a.: Waar is Wally, Buurman & buurman, Casper en Emma, Ridder Rik en Hennie de Heks.

Over het boek

 • Prijs: 14,99
 • Illustraties: Ton de Bree
 • Uitgeverij Nederland: Memphis Belle
 • Uitgeverij België: Baeckens Books 
 • Aantal pagina’s: 146
 • EAN: 9789463132244
Review De Kinderkoningin Maartje Kamphuis Wesselsz

Recensie kinderboek: De Kinderkoningin

Ik kan niet anders dan dit amuserende boek 5 van de 5 sterren geven. Het boek is vlot geschreven en leest lekker weg, de illustraties zijn prachtig en het boek is mooi vormgegeven.

Wij hebben zo’n beetje de helft van het boek gelezen en gaan het natuurlijk nog helemaal uit lezen. Mijn jongste kinderen van 4 en 8 jaar hebben samen veel moeten lachen. Op bijna elke bladzijde staat wel iets grappigs. Mijn 11 jarige zoon is niet geïnteresseerd en leest liever enge verhalen op dit moment.

Het verhaal en de wens van Kasper Kluns, een heel onhandige jongen die in het ziekenhuis ligt, is vooral bij mijn kinderen heel herkenbaar en bijgebleven. Het ziekenhuiseten wat Kasper en zijn ziekenhuisvrienden krijgen is niet te (vr)eten. Alles is bah! Kasper mag bijna naar huis en wenst lekker avondeten voor zijn vrienden in het ziekenhuis. Op Kasper’s laatste dag in het ziekenhuis komt zijn wens uit. Weg met de vieze drap want vanavond eten ze taart als avondeten. Wat zullen ze smullen!

Verbeterpuntje? Ik kwam erachter dat de paginanummers van de hoofdstukken op de inhoudspagina niet overeenkomen met de pagina’s in het boek. Ach, als dat alles is… Dat maakt het boek natuurlijk niet minder leuk.

En nu mogen mijn kinderen ook een wens doen en naar De Kinderkoningin sturen. Weet je wat? Ik zet ze gewoon hier neer. Misschien halen de roze dotten ook online dottenpost op.

Mijn jongste zoon wenst zich een echte tractor in de tuin om samen met zijn vrienden rondjes door de woonwijk heen te rijden… of die ook uitkomt dat zullen we maar even moeten zien. Mijn dochter haar wens: ze wil heel graag een dag lang de baas zijn. Boss baby… uhh nee boss kleuter haha. Haar wil is wet… Een dag lang alles bepalen… Wat we doen, wat we eten de hele dag… etc. Oef… deze mama ziet er tegenop want het zal wel één grote bende worden als zij een dag lang alles voor het zeggen heeft. Want wat als ze super laat naar bed wil? Dan moeten wij natuurlijk ook opblijven. Of de hele dag alleen maar snoep wil eten als ontbijt, lunch en avondeten? Doe mij dan maar crozantjes. 😉

Win win win!

Ben je na het lezen van onze recensie enthousiast geworden? Dan kun je het boek kopen voor €14,99. Wat misschien nog wel leuker is… je kunt het boek ‘De Kinderkoningin’ nu ook op Volgmama winnen!

Volg ons op Facebook en vertel ons wie jij graag gelukkig wilt maken met dit boek en wie weet komt jouw wens wel uit.

*De winnaar maken we bekend op 27 september 2019. Veel succes!

29 thoughts on “Recensie: De Kinder Koningin – De wens van Catootje Knetterkont en 7 andere kinderwensen + Winactie

 1. Dat lijkt me een heel leuk boek voor mijn kinderen, zeker voor onze dochter die we gekscherend koningin noemen. We houden hier erg van leuke boeken en zijn benieuwd naar de wensen natuurlijk.

 2. Om privéredenen heb ik geen Social Media, maar volg wel op Bloglovin.
  Heel graag zou ik mee willen doen voor mijn kleindochter, die zich hier soms ook de kleine Koningin voelt, maar wel lief.
  Zij vindt dit vast ook een grappig boek.
  Voor haar zou ik graag mee willen doen, ondanks dat ik geen facebook heb.

 3. Ik zou het boek graag voor mezelf en de kinderen willen winnen. Het lijkt me een grappig boek. Ik schrijf zelf ook kinderboeken en ik ben altijd op zoek naar inspiratie.

Geef een reactie