denksport

Denksport 10 voor Taal beeldpuzzel special + winactie

Het televisieprogramma 10 voor Taal kennen we vast allemaal wel. Wij zaten een paar jaar geleden vaak met de familie voor de buis om te kijken wie de meeste antwoorden goed had. Mijn man had vaak de meeste antwoorden goed. Zou hij de nieuwe puzzels van de Denksport Beeldpuzzel Special ook zo goed kunnen maken? Wij mochten een boekje reviewen en jullie kunnen er ook één winnen.

10 voor Taal assortiment vernieuwd

Het afgelopen jaar heeft Denksport veel uitgaven in een nieuw jasje gestoken, zo ook het 10 voor Taal assortiment. De 10 voor Taal-titels Filippine Klassiek, Filippine Quizkrakers, Filippine Mix, Filippine Vakantieboek en Varia Taalpuzzels zijn opgefrist en overzichtelijker gemaakt, maar ze blijven wel nog steeds de herkenbare 10 voor Taal-uitstraling houden. Daarnaast zijn er twee titels bijgekomen in het assortiment, Varia Beeldpuzzel special en Filippine Pocket.

denksport-beeldpuzzel

10 voor Taal Beeldpuzzel Special

10 voor Taal is natuurlijk bekend als televisieprogramma, maar daarnaast is 10 voor Taal ook hét merk van Denksport voor speelse puzzeluitgaven, waarmee taalvaardigheid wordt getest en verbeterd. Het 10 voor Taal assortiment is nu uitgebreid met de Varia Beeldpuzzel Special. Tot voor kort waren er in de 10 voor Taal-reeks twee full colour bundels: Beeldpuzzels en Speciaal. Deze twee hebben ze samengebracht tot één nieuwe uitgave: de Varia Beeldpuzzel Special. Hierin komen de leukste puzzels zoals quizvragen, cryptische beeld- en rebusopgaven uit beide uitgaven terug, naast uitdagende nieuwe puzzelvarianten. Deze titel verschijnt 4x per jaar en heeft een abonnementsmogelijkheid. Een los exemplaar bestellen kan natuurlijk ook.

Het boekje telt 44 bladzijden puzzelplezier. Daar ben je dus wel even zoet mee. Ik heb zelf twee puzzels gemaakt zonder al te moeilijke vragen. Die gingen mij gelukkig goed zelf af. Dit was een rebuspuzzel en een quizpuzzel met afbeeldingen uit de fastfoodsector. Mocht je er nou echt niet meer uitkomen, dan kun je achterin de antwoorden vinden. Mijn man waagde zich aan een een wat moeilijkere puzzel en vond sommige vragen wel pittig. Het zet je in ieder geval wel aan het nadenken, en de puzzel probeerden we samen verder op te lossen. Het is een leuk puzzelboek voor thuis, om cadeau te geven of om mee te nemen op vakantie!

Denksport-10-voor-taal-nieuw

10 voor Taal app

Wist je dat alles van 10 voor Taal nu ook te spelen is op de smartphone of tablet? In de 10 voor Taal app staan de populaire puzzels uit de verschillende 10 voor Taal-titels in diverse moeilijkheidsniveaus. Bijvoorbeeld Quizkrakers, om de algemene kennis te testen, maar ook Homoniemen, Woordrijgen en de Beeldrebus. De 10 voor Taal app is gratis te downloaden in de App Store of bij Google Play en staat garant voor uren extra puzzelplezier!

Win een 10 voor Taal Varia Beeldpuzzel Special

Wil jij ook kennis maken met de 10 voor Taal Varia Beeldpuzzel Speciaal? Wij mogen één 10 voor Taal varia Beeldpuzzel Special aan jullie weggeven.

Volg ons hiervoor op minstens één van onze social media kanalen (als je dat nog niet deed) en laat hieronder weten of je het televisieprogramma 10 voor taal ook kent.

De winnaar krijgt op 4 juni bericht. Veel succes!

Susan Ferwerda heeft het boekje gewonnen.

24 Comments

 • Reply elisabeth maria martina mei 27, 2018 at 9:14 pm

  leuk om mee te nemen op vakantie

 • Reply Marian B mei 28, 2018 at 3:53 pm

  Puzzelen doen we hier graag, zeker met het mooie weer en de lange avonden komt dit zeker van pas.

 • Reply Adriana de Ruiter mei 29, 2018 at 12:05 pm

  Och ik weet het nog heel goed!! Mijn opa leefde toen nog en ik fietste dan na het avondeten naar mijn opa en oma om onder de koffie (en oma maakte voor mij altijd een bakje fruit) naar tien voor taal te kijken! We deden fanatiek mee en genoten van de tijd met z’n drietjes…
  Inmiddels is opa alweer zo’n 12 jaar geleden overleden en gaat het met oma niet heel goed… Ik zou het heel leuk vinden om samen met haar deze zomer in een tien voor taal puzzelboek te gaan werken! Maak ik lekker voor haar een schaaltje fruit…

  Ik doe gráág mee en mocht ik niet winnen, dan fiets ik even langs de bruna! ?

 • Reply Cynthia mei 29, 2018 at 2:14 pm

  Jaaa! Dat programma is echt jeugdsentiment! Wat leuk! Ik doe graag mee met de winactie, zodat mijn man en ik lekker tijdens onze huwelijksreis kunnen puzzelen. En ik ga oo eens naar die app kijken. Leuk!

 • Reply COBI mei 30, 2018 at 7:32 pm

  Wat leuk ik doe heel graag mee voor tijdens de vakantie. Heerlijk voor de tent met een puzzelboek dat is voor mij echt ontspannen

 • Reply Lynn Mahieu mei 30, 2018 at 8:53 pm

  Ik woon in België en ken het programma dus alleen van naam. Ik puzzel wel heel graag dus maak graag kans op een ander soort puzzelboekjes dan ik gewend ben.

 • Reply Rachelle mei 31, 2018 at 7:27 am

  Lijkt me leuk! Leuke uitdaging.

 • Reply brants harry mei 31, 2018 at 2:38 pm

  ziet er een leuk boekje uit, ken het programma van naam maar denk dat het vroeger ook een programma in België was

 • Reply kempenaers anita mei 31, 2018 at 2:39 pm

  doe graag mee voor het beeldpuzzel boekje, ken het niet dus wil ik het wel eens uitproberen, ken het programma alleen van naam

 • Reply Bets mei 31, 2018 at 10:43 pm

  Geweldig wat super leuk is dit, ik ken het zeker nog van de TV, en probeerde altijd wel mee te doen om er ook achter te komen. Doe heel graag mee , heb nu de kans om de 10 voor taal beeld puzzel op te lossen met dit leuke puzzelboekje.

 • Reply Oma Will juni 1, 2018 at 2:13 pm

  Graag doe ik mee voor dit Beeldpuzzelboekje van 10 Voor taal.
  Heb geen facebook, maar volg Bloglovin.

  10 Voor Taal heb ik altijd graag naar gekeken op tv. Was altijd spannend.

 • Reply Marian Zw juni 1, 2018 at 6:43 pm

  Vroeger keken we met de grotere kids nog wel eens naar tien voor taal. Echt leuk om mee te doen vanaf de bank. Ik maak dan ook heel graag kans op deze leuke prijs! Lekker buiten zitten of op vakantie relaxen met een puzzelboekje

 • Reply Marian juni 1, 2018 at 7:42 pm

  Ja ik ken het programma, ik keek al toen Robert Long het nog presenteerde!

 • Reply Nancy van Heck juni 1, 2018 at 11:20 pm

  Wat een leuke actie en leuke puzzels ik kan het programma 10 voor taal ook wel erg goed ik had er vaak zelf ook gezellig naar gekeken.

 • Reply Linda De Brouwer juni 2, 2018 at 8:32 am

  Hier zou ik wel raad mee weten! Heerlijk savonds buiten met een glas wijn even tijd voor mezelf en lekker puzzelen. Dat schiet er soms nog wel eens bij in. En natuurlijk ook heerlijk om mee te nemen op vakantie! Super toffe win-actie, duimen maar <3

 • Reply Nelly juni 2, 2018 at 9:06 am

  zeker een oude bekende.

 • Reply lottie juni 2, 2018 at 10:24 am

  Ideaal om mee te nemen op vakantie! Heerlijk puzzelen!

 • Reply A. juni 2, 2018 at 1:43 pm

  10 voor taal keek ik vroeger naar ….bestaat het nog? Wel in een puzzelboekje dus doe ik mee. Geen Facebook etc. Maar like wel ??

 • Reply Susan Ferwerda juni 2, 2018 at 8:22 pm

  Ja, ik vond het programma heel leuk! Het was een van mijn favoriete programma’s toen ik in Nederland kwam wonen! Ik was heel blij als ik een antwoord goed had!

  • Reply Nathalie juni 4, 2018 at 9:55 pm

   Gefeliciteerd Susan, jij hebt het puzzelboekje gewonnen. We sturen je een mailtje!

 • Reply Bianca juni 3, 2018 at 11:33 am

  Jaaaaa, was altijd vaste prik!

 • Reply Anneliese de Waal juni 3, 2018 at 1:29 pm

  Heel erg leuk, ik hou heel erg van puzzelen.
  Doe erg graag mee.

 • Reply Linda Smeets juni 3, 2018 at 7:26 pm

  Leuk! Ik doe graag mee!
  10 voor taal is één van mijn favoriete televisieprogramma’s.
  Volgen doe ik via Facebook.

 • Reply SophiaG juni 3, 2018 at 9:32 pm

  10 voor taal is zo’n leuk programma!
  Heel erg leuk en leerzaam

 • Leave a Reply