denksport, mijn eerste woordzoeker, sudoku

Denksport voor kinderen: mijn eerste woordzoeker en mijn eerste sudoku + winactie (gesloten)

Bij ons in de familie tel ik heel wat puzzelaars. Opa en oma puzzelen heel vaak en mijn negenjarige zoon leerde onlangs van opa hoe je sudoku puzzels oplost. Opa en oma hebben al heel wat Denksport puzzelboekjes versleten en onze zoon is net met zijn eerste eigen puzzelboekjes begonnen. Benieuwd hoe dat gaat?

Vroeger puzzelde ik zelf ook veel. Het liefst woordzoekers, dat vond ik het leukst! Altijd als we op vakantie gingen mocht ik naar de Sanders supermarkt om een nieuw puzzelboekje te kopen. Ik begon met puzzelen toen ik een jaar of 10 was en heb dit tot mijn vijftiende volgehouden. Daarna heb ik nog eens gepuzzeld tijdens een ziekenhuisopname. Nu puzzel ik nog zelden omdat ik mijn tijd anders in vul. Mijn zoon heeft de puzzelboekjes, Mijn eerste woordzoeker en Mijn eerste sudoku van Denksport gekregen en hij wilde er meteen mee aan de slag.

Over Denksport Junior

Wie kent Denksport nu eigenlijk niet? Als ik aan puzzelboekjes denk dan denk ik meteen aan de boekjes van Denksport. Volgens een onderzoek van Nipo, puzzelt 65% van de Nederlandse bevolking die ouder zijn dan 15 jaar. Dat zijn er dus behoorlijk veel. Uitgeverij Keesing bracht in 1930 hun eerste puzzelboekje uit en 87 jaar later kwam het merk Denksport Junior erbij. Puzzelen is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Wil je woordjes zoeken, een sudoku oplossen of lijnpuzzels maken? Voor elk kind is er wel een passend puzzelboek of doeboek in de winkel te vinden.

denksport

Onze ervaring met ‘Mijn eerste woordzoeker’ & ‘Mijn eerste sudoku’ van Denksport

Mijn eerste woordzoeker is voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Wij werden er al vrolijk van toen we de cover van het puzzelboekje zagen. Een koe verkleed als detective is toch best grappig! Het boek telt 57 pagina’s lees- en puzzelplezier. Elk woordpuzzel heeft een ander thema met daarbij passende woorden die je in de puzzel moet vinden. Soms staan ze in rijtjes onder elkaar en soms in een verhaal over het thema. De overgebleven letters in de puzzel vormen een oplossing op de vraag bij de puzzel en achterin het boekje staan de antwoorden. Mijn eerste woordzoeker werkt dus eigenlijk hetzelfde als een woordzoeker voor volwassenen alleen zijn de thema’s echt op de interesses van kinderen en staan er soms leuke plaatjes bij. Er staan geen ingewikkelde woorden in en het lettertype is fijn om te lezen.

Omdat mijn kinderen tweetalig worden opgevoed vind ik een woordzoeker een prima idee voor ze. Het is goed voor hun woordenschat en denkvermogen. Mijn zoon van 7 heeft er helaas nog geen geduld voor maar mijn zoon van 9 red zich prima met de puzzels. Als hij een woord niet kan vinden dan help ik hem even en soms weet hij de betekenis van een woord niet en dan leg ik hem uit wat het betekent. Mijn zoon vind het leuk en puzzelt graag, maar niet meer dan een of twee puzzels per dag.

denksport voor kinderen

De sudoku puzzels werken wel een beetje anders. In dit boekje begin je met 6×6 puzzels en eindig je met 9×9 puzzels. Er staan ook puzzels waar je symbolen moet tekenen in plaats van cijfers. In het begin moest mijn zoon dus even wennen aan de 6×6 puzzels omdat hij bij opa 9×9 puzzels deed, maar het is gelukt en hij is er trots op. Op de achterkant van elke bladzijde kun je de antwoorden vinden. In dit sudoku puzzelboekje staan 24 puzzels en is aan te bevelen voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Ik denk dat het wel even duurt voordat mijn zoon het sudokuboekje uit heeft omdat zijn voorkeur op dit moment naar de woordzoekers gaat.

Speciaal voor deze herfstperiode heeft Denksport een pakket gemaakt waar beide titels inzitten. Indien je Mijn eerste Woordzoeker (editie 10, vanaf heden t/m 19 december verkrijgbaar) koopt ontvang je gratis Mijn eerste sudoku t.w.v. €2,50 cadeau! Zowel in de winkels als in de webshop van Denksport geldt deze actie.

Maak kans op Mijn eerste woordzoeker en Mijn eerste sudoku van Denksport

Heb jij een kindje, kleinkind, buurmeisje, neefje of nichtje in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar? Dan zou het toch leuk zijn als zij ook kennis kunnen maken met de eerste puzzelboekjes van Denksport. Ik mag twee pakketjes verloten aan onze lezers. Daarvoor heb ik het volgende bedacht..

 • Like hiervoor onze Facebookpagina en het bericht over deze blogpost.
 • Tag een vriendje of vriendinnetje en maak samen kans.

De winnaars ontvangen op 20 november een bericht van ons. Succes!

Maaike Tensen & Marjolijn Franx-Tensen hebben gewonnen.

Bewaren

16 thoughts on “Denksport voor kinderen: mijn eerste woordzoeker en mijn eerste sudoku + winactie (gesloten)

 1. Leuk voor de kids inderdaad. Nu proberen ze wel eens een woordzoeker maar die zijn vaak veel te moeilijk. En wij hebben inderdaad ook een opa die heel wat boekjes al versleten heeft. Wie weet kunnen ze straks samen puzzelen

 2. Mijn man maakt ook regelmatig sudoku puzzels. Mijn zoontje was nieuwsgierig en vroeg hoe dat dan moet. Het is nu nog wat te moeilijk maar dit boekje zou een mooie start zijn om het te leren. En de woordzoekers zal hij vast ook heel leuk vinden!

 3. Wat superleuk. Ik puzzel zelf ook graag, en mijn dochter van 6 vind het dan al leuk om de letters in te vullen of rondjes om de letters te zetten. Het zou superleuk zijn als zij haar eigen puzzelboekje had.

 4. Geweldig leuke actie! Mijn 7 jarige zoon en 9 jarige dochter zijn dol op puzzelen, dat hebben ze niet van een vreemde want mama is ook gek op puzzelen. Ze zien mij dan ook vaak woordzoekers oplossen. En willen mij dan graag ‘helpen’ maar helaas zijn de woordzoekers voor volwassenen nog te moeilijk voor hen. Daarom zou een eigen eerste woordzoeker super welkom zijn en mijn eerste sudoku ook. Mijn zoon is dol op cijfers en rekenen dus hij staat in de startblokken klaar om hiermee te beginnen. Gegarandeerd uren puzzel plezier 😀 Op facebook een kansje gewaagd en een vriendin getaged. Nu maar snel verder duimen.

 5. Wat leuk, puzzelboekjes voor kinderen.
  Graag doe ik mee voor mijn kleindochter, vindt ze vast heel leuk.
  Ik heb geen Facebook, maar volg op bloglovin.
  Hopelijk mag ik mee loten.

Geef een reactie