Parkieten voeren in een dierentuin?

Gisteren zijn wij naar de dierentuin in Nordhorn geweest. Net over de grens bij Denekamp en Oldenzaal. Voor ons ligt deze dierentuin om de hoek en hebben daarom ook een jaarabonnement van 70,- voor het hele gezin.  Een dagkaart voor het gezin kost 26,- dus als je minimaal drie keer gaat met je gezin dan heb je de kosten er al uit! Bovendien ben je voor een dagje Ouwehands of Emmen al meer kwijt op één dag.

noh4

Deze grote bizons hebben hun verblijf dichtbij de ingang. Mijn jongens vinden ze erg cool! Hierachter bouwen ze aan een Zooschule. Wat dat inhoud weet ik eigenlijk niet precies. Letterlijk vertaald dierentuinschool. Ik vermoedt dus iets educatiefs.

noh2

Het leuke van deze dierentuin is toch wel dat je op bepaalde plekken tussen de dieren door kunt lopen. Hier zie je goed hoe dichtbij de kangoeroe zit, en huppelt ook langs je heen. Ook kun je de alpaca’s aaien als je durft. Bij de ingang kun je voerzakjes kopen voor de dieren (geiten, schapen etc.) van de kinderboerderij.

noh3

De aapjes en de zeehonden zijn ook erg leuk om te zien. Als de dierenverzorgers de zeehonden voeren op voedertijd dan doen ze ook leuke kunstjes met ballen en ringen. Op de bordjes in het hele park staat alle informatie zowel in het Duits als Nederlands beschreven. En ook is er een grote buiten en binnen speeltuin voor de kinderen aanwezig.

nohOok is er een hele grote kooi vol parkieten die om je oren vliegen en op je afkomen als je voer voor ze hebt. Mijn jongste zoon is er een beetje bang voor. Horen parkieten überhaupt thuis in een dierentuin? Het zijn toch huisdieren vinden wij. En toch is het hier een grote attractie!

We hebben later nog in het restaurant frites gegeten en wat gedronken en de prijzen vallen ook reuze mee. Al met al was het een gezellige middag!

 

Welke dierentuin in Nederland, Duitsland of België is jouw favoriet?

 

8 thoughts on “Parkieten voeren in een dierentuin?

Geef een reactie