Review: BtoB borstkolf van Difrax

Al een aantal maanden gebruik ik de BtoB borstkolf van Difrax. Deze kolf is niet alleen stijlvol en is handsfree maar heeft nog veel meer te bieden. Tijd voor een review dus! Hoe gaat het kolven en ben ik tevreden met deze kolf?

Live en uit de fles

zwartwita

Mijn dochtertje is nu 15 maanden en ze krijgt nog steeds borstvoeding. De borstvoeding kwam na de geboorte van mijn dochter vrij snel op gang. En even afkloppen.. ik heb er nog geen problemen mee gehad deze keer.

Zoals je op de foto hierboven ziet zijn de Difrax flessen favoriet! Maar ze moet er maar zin in hebben want als ze de keus heeft dan drinkt ze liever live uit de borst.

De Difrax BtoB kolf

borstkolf-611-usp-nl-1-9a96c3c5

 

Handsfree

Wat mij het eerst aansprak was de handsfreefunctie van de BtoB borstkolf. Terwijl je aan het kolven bent kun je heerlijk een kop thee drinken, je email nakijken, een tijdschrift lezen of hoe jij zelf de kolfsessie wilt invullen.

Comfortabel

Met de verschillende borstschelpen die bijgeleverd zijn is er altijd wel een die goed past. Je schuift hem onder je bh, drukt de knop aan en start met de eerste fase. De kolf heeft 2 fases, fase 1 duurt ongeveer 3 minuten en dat is om de toeschietreflex op te wekken. Mocht je die al eerder hebben kun je handmatig overschakelen naar de tweede fase, het kolven. Het kolven kan op 8 verschillende zuigkrachtniveaus.

Nog meer voordelen

 • De kolf werkt op batterijen en netstroom, hierdoor kun je ook handig onderweg kolven tijdens het reizen bijvoorbeeld.
 • BPA vrij
 • Discreet en stil, natuurlijk hoor je wel iets geluid maar aanzienlijk veel minder als een handkolf of een Medela Swing (deze heb ik een aantal dagen te leen gehad in het ziekenhuis).
 • Tijdbesparend, ideaal voor de werkende moeder.

Nadelen

Een klein nadeel is het schoonmaakwerk, een aantal onderdelen kun je uitkoken maar bepaalde dingen moet je gelijk na gebruik even omspoelen. En als je de gekolfde melk wil bewaren moet je het overgieten uit de fles in bewaarbakjes of zakjes. Hier is trouwens een oplossing voor, als je direct in bewaarbakjes wilt kolven dan kun je aparte bewaarbakjes incl. kolfaansluiting er extra bijkopen voor € 5,99

 

Kopen?

De kolf kost € 189,- en is te koop bij grote babyspeciaalzaken als bijvoorbeeld Prénatal, Bol.com of online via www.difrax.nl

Hebben jullie een kolf gebruikt?

*Dit blog is geen samenwerking en puur geschreven om mijn eigen ervaringen te delen.

9 Comments

 • Reply Channa april 12, 2016 at 5:15 am

  Dat handsfree klinkt fijn! Heb ik nooit gehad, maar ik moet ook zeggen dat ik het kolven verschrikkelijk vond, vooral het geluid. Maakt deze veel herrie?

 • Reply Wilmaaa april 12, 2016 at 5:42 am

  Die van mij maakte ook herrie, haha! Wel een hele mooie kolf! Fijn dat je nog steeds borstvoeding kan geven 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje april 12, 2016 at 9:40 am

  Hij heeft in ieder geval een mooie ergonomische vorm.

 • Reply Simone april 12, 2016 at 9:52 am

  Als ik nog eens een kindje mag krijgen wil ik ook deze! Lijkt me een erg prettige kolf.

 • Reply Mary-Lou april 12, 2016 at 1:42 pm

  Ik heb ‘m heel even overwogen, maar uiteindelijk toch een andere gekozen. Fijn dat hij je zo goed bevalt.

  • Reply VolgMama april 12, 2016 at 2:18 pm

   Welke gebruik jij? En bevalt die ook goed?

 • Reply Dhini april 12, 2016 at 8:02 pm

  Oooh wat handig zo gelijk in de fles.
  Djess was liever uit mijn B

 • Reply Mathiske's mama blog april 18, 2016 at 8:34 am

  Ik had deze ook wel gewild, het nadeel van een kolf kopen is dat je hem nergens kan testen of werkend kan zien. Zo belachelijk eigenlijk! Mag ik jou review gebruiken voor een blog over kolven?

 • Reply Bloopers bij het borstvoeden - VolgMama.nl november 29, 2016 at 5:01 am

  […] het raam loopt kan je zo zien zitten. Achja. Je maakt wat mee hè? Wat ik ook een keer had met de Difrax BTB kolf dat ik de bodem van de fles er scheef op had zitten. Dus na het kolven wil ik het flesje eraf halen […]

 • Leave a Reply