Familievoorstelling van Dirk Scheele: Huis-, tuin- en keukenavonturen + winactie (gesloten)

Dirk Scheele kennen jullie vast al van de televisie of zijn leuke vrolijke liedjes. Afgelopen zaterdag waren wij te gast bij een familievoorstelling van Dirk Scheele bij theater De Voorveghter in Hardenberg, en dat was erg leuk!

Tijdens de Negenmaandenbeurs maakten wij kennis met Dirk Scheele. Hij speelde daar prachtige liedjes op zijn gitaar en er stonden heel wat mensen te kijken. Dat smaakte naar meer! Op de beurs kreeg ik een flyer mee waar twee leuke voorstellingen op stonden; Feest!!! Kom je ook? en Huis-, tuin- en keukenavonturen. Ik liet het aan mijn kinderen zien en ze vroegen meteen of ze daar heen mochten. Het was immers ook alweer een tijdje geleden dat we naar het theater zijn geweest. De oudste kende Dirk Scheele wel, de jongste twee nog niet. De reactie van mijn jongste zoon: “wat ziet Dirk er grappig uit!” en “ik wil ook zo’n groene broek mama!, mag het?”.

Theater De Voorveghter in Hardenberg Ingang
Ingang theater De Voorveghter
Dirk Sheele op YouTube
Dirk Scheele op Youtube

Over Dirk Scheele

Dirk Scheele is een Nederlandse gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur die muziek maakt voor kinderen vanaf 2 tot ongeveer 8 jaar. Hij toert al zo’n 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België, en is dagelijks te zien op Nickelodeon. Ook heeft hij een eigen YouTube kanaal (met bijna 30.000! volgers) waar je eindeloos filmpjes kunt kijken en liedjes luisteren. Sinds vorig jaar heeft hij er ook een Duitstalige en Engelstalige liedjes bij. Hoe cool is dat? Mijn kinderen kunnen Dirk Scheele dus ook aan hun Duitse vriendjes van de kindergarten en school laten zien. Dat vinden ze vast leuk!

Op naar het theater!

Wij hadden het geluk dat we niet zo ver hoefden te rijden voor de voorstelling. Ik wist dat Hardenberg voor ons een half uurtje rijden was en we waren op tijd vertrokken. Theater de Voorveghter ligt aan de rand van het centrum en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt. We werden daar ontvangen met een glaasje ranja in de foyer voordat de voorstelling begon, en er stond een leuk kraampje waar je allerlei merchandise van Dirk Scheele kon kopen zoals shirts, cd’s, boekjes en meer.

dirk-scheele-theater-2018
Laat de show maar beginnen, wij zitten er klaar voor!
theater-dirk-scheele-decor-2018
Het decor van de show Huis-, tuin- en keukenavonturen

Hier en daar stonden fans al te springen voordat de voorstelling begon. Wij hadden best een mooie plek in de zaal, ongeveer links in het midden. De kinderen konden het toneel vanaf hier goed zien. Tijdens de voorstelling mocht alleen gefotografeerd en gefilmd worden op momentjes dat de kinderen naar voren mochten komen op het podium. Hier hebben we ons dan ook netjes aan gehouden.

Over Huis,- tuin- en keukenavonturen

Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waar spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola, bekend uit de afleveringen Huis,- tuin- en keukenavonturen, zijn van de partij. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. En nog veel meer!

Recensie over de familievoorstelling

Toen de deuren dicht gingen en de voorstelling begon, was Dirk nergens te bekennen. Hij speelde verstoppertje. Kiekeboe! Al snel kwam hij tevoorschijn. Gelukkig maar. De pret kon beginnen. Het is niet een voorstelling waar iedereen stil blijft zitten op zijn stoel. Kinderen en de volwassenen werden gevraagd bepaalde bewegingen mee te doen zoals klappen, met de handen draaien (als een wasmachine) en dat werd over het algemeen goed ontvangen. In onderstaand filmpje dat ik maakte is ook goed te zien hoeveel plezier we bij de voorstelling hebben gehad.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=maBGjsPK2FU[/embedyt]

 

Mijn kinderen moesten hard lachen toen Dirk pannenkoeken ging bakken voor tante Viola. Ze vlogen letterlijk door de lucht. Zij houdt niet zo van troep en het werd een bende! Echt hi-la-rish. Ook de pantoffel polonaise met Joes was erg leuk en het publiek mocht meedoen. De voorstelling duurde een uur en daarom is het ook goed vol te houden voor kleine kinderen vanaf twee jaar. En zeker geschikt als je voor de eerste keer met kinderen naar het theater wilt.

Na afloop van de voorstelling kon je met Dirk op de foto of een handtekening vragen. Dit deden wij ook en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Thuis genieten we nog even na van Dirk zijn YouTube kanaal.

Het seizoen van Huis-, tuin- en keukenavonturen zit er bijna op. Maar ik heb goed nieuws! Deze voorstelling komt in seizoen 2018-2019 vanaf september dit jaar weer terug naar het theater! Kijk voor het volledige programma overzicht en meer informatie op de website van Dirk Scheele.

Winactie

Speciaal voor de allerkleinste Dirk Scheele fans geef ik een Huggyduggybuggy boekje t.w.v € 11,99 weg. Er zit een cd bij met 16 babyliedjes met thema’s zoals fruithapje, tanden poetsen en slaapliedjes. In het boekje staan alle liedteksten zodat je mee kunt zingen en de illustraties zijn van Geertje van der Zijpp. En de handtekening hebben we in tweevoud, dus daar doen we er ook eentje van bij. Wil je meedoen? Laat hieronder of op Facebook even een reactie achter waarin je duidelijk maakt dat je meedoet. De winnaar ontvangt op 23 april bericht. Marijke Horjus heeft de prijs gewonnen, gefeliciteerd!

Vinden jullie Dirk Scheele ook zo leuk? En zijn jullie al eens naar het theater geweest?

10 thoughts on “Familievoorstelling van Dirk Scheele: Huis-, tuin- en keukenavonturen + winactie (gesloten)

  1. Mijn zoontje vindt Dirk Scheele leuk, we zijn nog nooit naar het theater geweest.
    Dit boekje lijkt me erg voor mijn dochtertje, dol op liedjes, dus ik doe graag mee.

  2. Leuk, ik doe graag mee voor mijn zoontjes. De middelste heeft het (mee)zingen en dansen net ontdekt en vindt het helemaal fantastisch. Ik denk dat hij dit boekje met de liedjes erg leuk gaat vinden! 😀

  3. Ik doe graag mee voor onze kindjes,ons dochtertje Ylva is helemaal fan van Dirk Scheele,het liedje “op de kinderboederij” word elke dag fanatiek gedraaid hihi.
    Haar baby broertje Arvin gaat dit vast ook leuk vinden dus ik doe graag mee?

Geef een reactie