Disney On Ice viert 100 Years of Magic 2016

We waren de dagen van te voren al aan het aftellen voor Disney On Ice en gisteravond was het zover! Op naar de Jaarbeurs Utrecht om deze spectaculaire show te zien. In onze Disney truien gingen we erheen. Een ding weet ik heel zeker, deze avond zullen we nooit vergeten!

disneyonice2

Reizen en parkeren

Gelukkig viel het verkeer gisteren reuze mee en waren we op tijd in Utrecht. Geen stress om een parkeergarage te vinden en de Jaarbeurs was goed bereikbaar. Die waren er genoeg en er was voldoende plek. Wij hadden geen parkeerticket gereserveerd en betaalden  € 14,- voor het parkeren. Mocht je met de trein willen reizen is dat ook ideaal want het station bevindt zich op loopafstand. Eenmaal in de Jaarbeurs wees het zichzelf vanzelf op de borden waar we heen moesten. Ik had mijn dochter mee in de draagzak omdat ik van te voren al las dat het met een buggy lastig zou worden. Die kun je niet meenemen op de tribune dus je hebt daar geen zicht op. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee en zitten tijdens de show bij een van de ouders op schoot.

Merchandise, eten en drinken

disneyonice 2016 - volgmama

Bij binnenkomst en rondom de tribune kun je echte Disney On Ice merchandise kopen. Bijvoorbeeld shirts, lichtgevende toverstaffen of iets lekkers te eten. Het ziet er allemaal aantrekkelijk uit en zeker ook voor de kinderen. Voor een emmertje popcorn of een zak suikerspin met masker betaal je 9 euro.  Als je een emmertje deelt met 3 kinderen dan gaat dat natuurlijk wel maar als ze allemaal hun eigen emmertje of wat anders willen dan tikt dat best aan. Het is overigens niet verboden om zelf wat drinken zoals drinkpakjes en wat lekkers mee te nemen.

Disney On Ice viert 100 Years of Magic voorstelling

disneyonice1

De show begint met Mickey, Minnie, Donald en Goofy die het ijs opkomen. Ze willen een film gaan maken maar ze hebben nog geen verhaal. Genoeg filmmateriaal volgt. In de show komen verschillende bekende en iets minder bekende sprookjes voor. Zo gaat iedereen uit hun dak bij Frozen en zingt het halve publiek mee met de liedjes zoals ‘Laat het los’ . Ook Toy Story komt met een leger aan soldaten in de mars. En het was lachen geblazen toen er bij Aladdin ineens heel veel blauwe geesten tevoorschijn kwamen.

Mijn jongens vonden Timon en Pumba van de Lion King erg leuk maar ze wisten niet wie het precies waren. Straks als we Netflix hebben dan gaan we zeker wat vaker Disney films met hun kijken. Mijn dochter danste mee met de vrolijke liedjes, dat was heel grappig.

Kostuums en decor

Op de achtergrond van het ijs staat een kasteel wat ik van onze plek aan de zijkant moeilijk kan fotograferen. Dit kasteel word bij de meeste spookjes in gebruik genomen. Ook gaat er decor het ijs op tijdens de show. Bijvoorbeeld de kraampjes waar Pinokkio vrijkomt uit de touwen en zelfs op de kleine details is gelet. Een roos in een glazen stolp bij Belle en het Beest bijvoorbeeld of de lichtgevende jurk van Elsa.

frozen1

Het sneeuwt regelmatig even boven het ijs en ook is er een klein beetje vuurwerk. Hier schrok mijn dochter een beetje van maar het duurde gelukkig niet lang. De kostuums zaten vol glittertjes en zagen er werkelijk prachtig uit! Precies wat van Disney verwachten. Perfect en betoverend.

disneyonice2

Disney On Ice viert 100 Years of Magic is tot en met 26 december nog te zien in de Jaarbeurs Utrecht. Daarna gaat de show naar de Amsterdam RAI van 28 tot en met 31 december. Kijk voor meer informatie en tickets op www.disneyonice.nl

Ben jij als eens bij Disney On Ice geweest?

 

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie