DIY: Een romantisch hemeltje voor in de babykamer

Laatst vertelde ik jullie al dat ik een leuke DIY in petto had voor jullie en inmiddels kan ik het resultaat met jullie delen. Ik heb namelijk zelf een hemeltje gemaakt voor boven het ledikantje.

De reden dat ik deze zelf heb gemaakt? Nou, ik heb lang gezocht naar een soort gelijk kant en klaar hemeltje en deze heb ik niet kunnen vinden. Als ik een soort gelijk hemeltje had gevonden was er wel iets wat me niet aanstond. Zo zijn de meeste piekstokken maar 1,60 m hoog en dit vond ik echt te laag. Van een vriendin kreeg ik een handige tip om bij IKEA de Mulig kledingroede aan te schaffen en hier het hemeltje aan te bevestigen.

bedje1

Zelfgemaakt hemeltje; dit heb je nodig

1 paar gordijnen, ik koos deze Alvine Spets gordijnen van IKEA.
Mulig kleding roede
4 schroeven

Verder heb je nodig een schaar, boormachine en naald en draad of een naaimachine.

 

  1. De hoogte bepalen voor het bevestigen van de kledingroede. Doordat je deze aan de muur moet bevestigen kan je zelf bepalen hoe hoog je hem wilt. Eenmaal de hoogte bepaald? Zorg er dan voor dat je de boorgaten op de muur markeert.
  2. Als je de boorgaten hebt gemarkeerd moeten deze natuurlijk geboord worden. Dit klusje heb ik overgelaten aan de grote man in huis!
  3. Doe de gordijnen alvast aan de Mulig kledingroede (dit kan je als de kledingroede aan de muur bevestigd is niet meer doen).
  4. Schroef de Mulig kledingroede inclusief gordijnen vast aan de muur.
  5. Maak de gordijnen op maat.

bedje2

bedje3

Al met al zijn we hier nog geen 30 minuten mee bezig geweest, kost het ons maar €14,98 en ben ik zeer tevreden met het resultaat! We zijn nog vol op bezig met het klaarmaken van de babykamer, binnenkort zal ik het eindresultaat met jullie delen.

hemeltje-baby-ledikant-wieg-babykamer-diy

Hebben jullie ook iets zelfgemaakt voor in de babykamer? Wat vinden jullie van deze DIY?

7 thoughts on “DIY: Een romantisch hemeltje voor in de babykamer

Geef een reactie