Diy: Darth Vader uitnodigingskaarten voor een Star Wars feestje

Mijn oudste zoon is eind deze maand jarig en geeft als elk jaar een kinderfeestje. Ik vind het ontzettend leuk om dit aan te pakken met een thema. Dit keer vieren we zijn feestje in Star Wars stijl. En daar horen natuurlijk ook leuke uitnodigingen bij en deze hebben wij zelf geknutseld.

Onze knul is gek op Star Wars en Darth Vader is natuurlijk helemaal de bomb. Dit jaar wilde hij zijn feestje dus met een Star Wars thema. Helemaal cool en bij de Action heb ik al Star Wars bekers, bordjes en servetten voor het kinderfeestje gekocht. Ook nam ik daar van die lichtgevende neonarmbandjes mee die we voor de uitnodiging gaan gebruiken.

Dit heb je nodig:

uitnodigingen1

  • Zwart stevig papier
  • Wit papier
  • Een schaar
  • Potlood
  • Neon / glow in the dark sticks (armbandjes)
  • Aluminiumfolie of ducttape
  • Lijmpistool

Zo maak je de kaarten

uitnodigingen

Je kunt Darth Vader natuurlijk met de losse hand tekenen maar daar ben ik zelf niet zo’n held in. Daarom zocht ik op Google naar een Darth Vader silhouet en deze printte ik uit in het gewenste formaat. Deze knip je uit en trek je een aantal keren over op zwart papier voor het aantal uitnodigingen die je wilt maken. Vervolgens knip je deze uit. Omdat mijn zwarte papier te dun was heb ik er een ander vel (rood glitterpapier) tegenaan geplakt.

Op wit papier knip je rechthoeken uit die op de achterkant passen. Hier kun je de tekst en de gegevens van de jarige opschrijven. De uiteinden van de neonsticks wikkel je ongeveer met 4 cm in in aluminiumfolie of ducttape. Dit moet het lichtzwaard van Darth Vader voorstellen. Met een lijmpistool plak je deze voorzichtig vast aan de voorkant van de kaart.

Om het een speciaal effect te geven kun je het beste samen met je kindje de kaarten rondbrengen en nét voor het afgeven van het kaartje de neonstick voorzichtig knikken zodat deze licht gaat geven.

Maken jullie wel eens zelf kaarten? Wat vinden jullie van deze?

Bewaren

14 thoughts on “Diy: Darth Vader uitnodigingskaarten voor een Star Wars feestje

Geef een reactie