DIY: Lampion maken uit een leeg melkpak voor Sint Maarten

Vandaag een lastminute DIY voor Sint Maarten. Deze lichtgewicht lampion is geschikt voor de allerkleinsten. Een leeg pak melk weegt bijna niets en er zit een handvat aan die peuters en kleuters goed kunnen vasthouden. Een stok heb je dus niet nodig voor deze lampion. Heb jij al een lampion gemaakt?

Ik maakte dit jaar lampionnen uit een DIY pakketje die ik in de winkel had gekocht. Ik ben er zo druk mee geweest en ze zijn supermooi geworden. Er is alleen één probleem.. ze zijn veel te zwaar! Niet zo zeer alleen voor mijn peuter qua gewicht, maar de lantaarnstokken staan zo krom als de lampionnen eraan hangen dat ze bijna knappen. Ik zag bij een vriendin dat ze bij haar zoontje op de crèche lampionnen hadden gemaakt uit lege flessen wasmiddel. Die hebben ze natuurlijk van te voren al verzameld. Het zag er eenvoudig maar superleuk uit! Omdat wij geen lege fles wasmiddel hadden bedacht ik mij dat ik er ook wel een van een lege fles melk kon maken.

sint-maarten-lampion-diy-fles-melk

Wat heb je nodig

 • Leeg pak melk uit kunstof en met handvat (bijvoorbeeld van De Zaanse Hoeve)
 • Schaar
 • Gekleurd vloeipapier
 • Stickers
 • Lijm
 • Led kerstverlichting
 • Eventueel een lijmpistool om de lampjes beter te verdelen
sint-maarten-lampion-peuters

Zo maak je de lampion voor peuters en kleuters

 1. Spoel de fles melk schoon met water, laat hem drogen en verwijder het etiket.
 2. Knip uit gekleurd vloeipapier vormpjes (ik heb voor hartjes gekozen maar je kunt ook eenvoudig driehoekjes, cirkels, vierkantjes of auto’s uitknippen).
 3. Plak de vormpjes op de fles.
 4. Eventueel kun je de fles verder versieren met stickers of glitterlijm.
 5. Als je klaar bent kun je de ledlampjes aanzetten en erin doen. Ik heb een kort snoertje met 10 ledjes, dit pakje kostte 99 cent en koop je bijvoorbeeld bij de Action. Mijn man heeft het batterijvakje later aan de deksel vastgeplakt met een lijmpistool. Hierdoor zijn de lampjes wat beter verdeeld.
 6. Dop er weer op en klaar. De fles is erg licht en kindjes kunnen hem makkelijk vasthouden, lopend en in de kinderwagen. Fijne Sint Maarten!
sint-maarten-lampion-melkfles-wasmiddel-fles

11 thoughts on “DIY: Lampion maken uit een leeg melkpak voor Sint Maarten

 1. Wat een geweldig idee!!! Mila heeft op school een superleuk uiltje gemaakt. Maar ik had – per ongeluk – een hartstikke leuk eenhoorn-lampionnetje gekocht. Dus die laatste wordt het. Toch een beetje jammer. Misschien loop ik wel mee met het uiltje, hahaha!

Geef een reactie