DIY: Lampion maken uit een leeg melkpak voor Sint Maarten

Vandaag een lastminute DIY voor Sint Maarten. Deze lichtgewicht lampion is geschikt voor de allerkleinsten. Een leeg pak melk weegt bijna niets en er zit een handvat aan die peuters en kleuters goed kunnen vasthouden. Een stok heb je dus niet nodig voor deze lampion. Heb jij al een lampion gemaakt?

Ik maakte dit jaar lampionnen uit een DIY pakketje die ik in de winkel had gekocht. Ik ben er zo druk mee geweest en ze zijn supermooi geworden. Er is alleen één probleem.. ze zijn veel te zwaar! Niet zo zeer alleen voor mijn peuter qua gewicht, maar de lantaarnstokken staan zo krom als de lampionnen eraan hangen dat ze bijna knappen. Ik zag bij een vriendin dat ze bij haar zoontje op de crèche lampionnen hadden gemaakt uit lege flessen wasmiddel. Die hebben ze natuurlijk van te voren al verzameld. Het zag er eenvoudig maar superleuk uit! Omdat wij geen lege fles wasmiddel hadden bedacht ik mij dat ik er ook wel een van een lege fles melk kon maken.

sint-maarten-lampion-diy-fles-melk

Wat heb je nodig

 • Leeg pak melk uit kunstof en met handvat (bijvoorbeeld van De Zaanse Hoeve)
 • Schaar
 • Gekleurd vloeipapier
 • Stickers
 • Lijm
 • Led kerstverlichting
 • Eventueel een lijmpistool om de lampjes beter te verdelen

sint-maarten-lampion-peuters

Zo maak je de lampion voor peuters en kleuters

 1. Spoel de fles melk schoon met water, laat hem drogen en verwijder het etiket.
 2. Knip uit gekleurd vloeipapier vormpjes (ik heb voor hartjes gekozen maar je kunt ook eenvoudig driehoekjes, cirkels, vierkantjes of auto’s uitknippen).
 3. Plak de vormpjes op de fles.
 4. Eventueel kun je de fles verder versieren met stickers of glitterlijm.
 5. Als je klaar bent kun je de ledlampjes aanzetten en erin doen. Ik heb een kort snoertje met 10 ledjes, dit pakje kostte 99 cent en koop je bijvoorbeeld bij de Action. Mijn man heeft het batterijvakje later aan de deksel vastgeplakt met een lijmpistool. Hierdoor zijn de lampjes wat beter verdeeld.
 6. Dop er weer op en klaar. De fles is erg licht en kindjes kunnen hem makkelijk vasthouden, lopend en in de kinderwagen. Fijne Sint Maarten!

sint-maarten-lampion-melkfles-wasmiddel-fles

 

10 Comments

 • Reply Susan november 10, 2017 at 9:40 am

  Wat een goed idee! Handig dat ‘ie lekker licht is, anders ook zo sneu voor de kindjes…

 • Reply Nicole Orriëns november 10, 2017 at 11:05 am

  Wat een leuke DIY! En het resultaat is ook nog eens prachtig. Slim om op deze manier zo’n melkpak te recyclen!

 • Reply Lodi november 10, 2017 at 11:08 am

  Super leuk zeg en hartstikke leuk om te doen volgens mij. Succes morgen met lopen, hier gaan we ook!

 • Reply Batboy november 10, 2017 at 4:44 pm

  Ik moet ze nog steeds maken! Was het vergeten om dit op school te doen, erg hè?! Deze diy is wel een goed idee voor Brent.

 • Reply MC Kleuver november 10, 2017 at 6:59 pm

  Een hele creatieve DIY die je zomaar even op een avondje kunt gaan doen. Leuk met de lampjes 🙂

 • Reply Stephanie november 10, 2017 at 8:43 pm

  Wat een leuk idee! Lichtgewicht en makkelijk last-minute te knutselen, ideaal!

 • Reply Hanneke november 10, 2017 at 9:36 pm

  Schattig! Doet me denken aan vroeger, voor mij was 11 november een geweldige dag 🙂

 • Reply Fleur november 11, 2017 at 12:15 am

  Wat een leuk idee! Ik las net dat ze bij ons in de straat toch ook aan sint maarten doen, dus ik moet nog snel een lampion maken morgen

 • Reply Rory november 11, 2017 at 12:01 pm

  Wat een geweldig idee!!! Mila heeft op school een superleuk uiltje gemaakt. Maar ik had – per ongeluk – een hartstikke leuk eenhoorn-lampionnetje gekocht. Dus die laatste wordt het. Toch een beetje jammer. Misschien loop ik wel mee met het uiltje, hahaha!

 • Reply Bouchra november 13, 2017 at 9:43 am

  GEWELDIG! Als ik dit eerder had gelezen dan had ik zo een voor mijn dochtertje gemaakt. Next year!

 • Leave a Reply