DIY: Minion poppetjes maken met wc rollen

De verjaardag van mijn zoon komt in zicht, want hij word bijna 5! En daar hoort een kinderfeestje bij. Wij hebben deze leuke Minion poppetjes gemaakt als uitnodiging voor het kinderfeestje. Vanochtend heeft hij ze met een big smile mogen uitdelen aan zijn vriendjes.

We kregen veel leuke reacties van de kinderen en de juf. Het is dus een uitnodiging en je kunt er nog mee spelen ook, hoe leuk is dat ?! Natuurlijk kun je ze ook maken om er gewoon mee te spelen of als knutselactiviteit in de klas.

Je hebt nodig:

  • gele en blauwe vellen papier
  • lege wc rollen, 1 voor elke Minion die je wilt maken
  • wiebeloogjes of wit papier voor de oogjes
  • een schaar
  • lijm
  • zwarte stift
  1. Leg een wc rol op het gele papier en zorg dat je aan de onderkant en bovenkant van het rolletje 1 cm aftekent. Knip deze strook uit. Lijm een zijkant van het gele papier in en wikkel het om het wc rolletje. Lijm ook de binnenkant van het uiteinde zodat ze je het dicht kunt plakken en even goed aandrukken. Daarna vouw je de 1 cm randen aan de bovenkant en onderkant om naar binnen.
  2. Met het blauwe papier knip je stroken van ongeveer 3,5 cm hiermee doe je het zelfde als bij stap 1 dit word de broek van de Minion. Eventueel kun je daarop met zwarte stift een getal, letter, naam of knopen op de broek tekenen.
  3. Plak 1 of 2 wiebeloogjes of witte rondjes geknipt van papier, op het gele gezicht van de Minion ongeveer in het midden. daarna kun je er met zwarte stift de ogen omranden en een streep aan de zijkanten van het oog of de ogen doortrekken. Haartjes op tekenen naar wens.

Nu is de Minion klaar, heel veel plezier ermee!

Om de Minions als verjaardagsuitnodiging te gebruiken kun je achterop de tekst schrijven.
 Ga jij ze ook knutselen?

One thought on “DIY: Minion poppetjes maken met wc rollen

Geef een reactie