DIY | Maak zelf monsterslijm om mee te spelen

slijm - recept - diy - volgmama

Het zal wel bij de leeftijd horen maar mijn zoontje is gek op slijm. Daarom zocht ik een eenvoudig recept op om monsterslijm te maken. Wij maakten zeeblauwe monsterslijm maar een ander kleurtje kan natuurlijk ook. In dit blog leg ik jullie uit hoe je van lijm slijm kunt maken!

OPGELET

Als eerste wil ik er even nadrukkelijk bij zeggen dat het niet geschikt is voor kleine kinderen onder de vijf jaar vanwege de producten die in de slijm zitten. En bovendien moet je er als ouder wel bij blijven want ze mogen het slijm absoluut niet in hun mond stoppen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen hiervan. Dus stopt je kindje nog van alles in zijn mond? Dan laat deze DIY maar zitten!

slijm - maken - diy - volgmama

Wat heb je nodig:

  • Vloeibare knutsellijm of houtlijm
  • Verf
  • Wasmiddel
  • Kommetje
  • Roerstaafje

slijm - diy - volgmama

How to

Eerst doe je een flinke scheut lijm in een schaaltje. Daar doe je verf bij totdat het een mooi kleurtje krijgt en de lijm al iets steviger word. Dit roer je even met een roerstaaf of verfstokje tot een geheel en de magische truc komt nu. Je voegt een klein beetje wasmiddel toe. Bij ons was een eetlepel voldoende om er slijm van te maken. Even doorroeren en dan is het klaar. Het slijm kun je niet bewaren dus je kunt er één keer mee spelen. Nogmaals, pas er voor op dat je kindje het niet in de mond stopt. (Binnenkort ga ik opzoek naar een recept voor eetbaar slijm, dus houdt de blog in de gaten!) Veel plezier ermee!

slijm4
Badeend van Lochness
slijm5
Cool slijmmonster..

Zijn jullie kids gek op slijm of hebben ze deze fase al gehad?

3 thoughts on “DIY | Maak zelf monsterslijm om mee te spelen

  1. Ik heb van t zomer ook slijm gemaakt maar was hier niet echt een succes. Had het eigenlijk meer voor mijzelf gemaakt haha. Vroeger vond ik de slijmballen en Slijm handjes zo leuk en die gooiden we dan tegen de deur en plafond. Vonden mijn ouders minder leuk… Dit is wel een anders soort slijm maar je kan er heerlijk mee knoeien!

Geef een reactie