DIY-Pasen-Paasboom-Maskingtape-Eastern

Knutseltip: paasboom van masking tape en papier op het raam

Met Pasen in aantocht zijn wij ons huis van binnen een beetje aan het versieren. Dit jaar hebben we geen traditionele paastakken, maar maakten wij een paasboom op het raam met masking tape. Een leuke en makkelijke activiteit om samen met je kind(eren) uit te voeren. Wij vinden de boom in ieder geval erg vrolijk geworden.

Het is zo koud buiten, ik verlang echt naar de lente en zomer. Rond de feestdagen probeer ik altijd weer iets leuks te bedenken om met de kinderen te gaan knutselen. Ik wist dat ik nog een aantal rolletjes masking tape thuis had liggen en kwam zo snel op het idee om hier een grote paasboom van te maken.

Wat heb je nodig voor deze leuke masking tape paasboom?

  • Genoeg masking tape
  • Schaar
  • Gekleurd papier
  • Potloden
  • Eventueel stickers of stempels
pasen-knutselen-diy-paastakken-maskingtape-paaseieren
Uitknippen en de eieren versieren

Zo maak je de bonte paasboom

Het is echt heel makkelijk om te maken. Met de masking tape maak je eerst de stam van de paasboom, die je op het raam plakt. Bomen zijn er in zoveel soorten, dik en dun, dus hier kun je makkelijk naar smaak in variëren. Daarna plak je takken aan de boom. Kronkels zijn moeilijk te vormen met de tape en daarom hebben wij het gewoon eenvoudig gehouden.

De pollepel gebruikte ik om de grote van de eieren te bepalen. Ik trok de pollepel over op een stuk papier en ronde zelf het ‘ei’ af. Als je eenmaal een ei hebt getekend (en dat kan natuurlijk ook uit de losse hand), dan kun je hem uitknippen en meerdere malen overtrekken op gekleurd papier. Knip de eieren uit en versieren maar! Kinderen kunnen er op kleuren of stickers op plakken. Wat ook een leuke variatie is, is om de eieren overtrekken op een stuk inpakpapier met motiefjes. Als alle eieren klaar zijn dan kunnen de kinderen ze ophangen. Wij vinden het resultaat erg leuk geworden.

paasboom-paastakken-diy-pasen-eastern-basteln-ostern
Eieren aan de boom plakken

Wat vinden jullie van deze DIY? Knutselen jullie speciaal iets voor Pasen?

7 thoughts on “Knutseltip: paasboom van masking tape en papier op het raam

Geef een reactie