ridderfeest, uitnodiging, kinderfeestje

DIY: uitnodigingen en slinger voor een ridder kinderfeestje

Ridders zijn stoer! Voor een upcoming kinderfeestje volgende maand, organiseer ik voor een van mijn jongens een ridder kinderfeestje. Ik deelde laatst al een hele blog vol tips voor het organiseren van een ridderfeest. Vandaag zijn de uitnodigingen klaar die we zelf hebben gemaakt. Deze ridderschilden kun je gebruiken als uitnodiging voor het feest, maar je kunt er ook een toffe slinger van maken.

Weetje, ik vind knutselen best leuk en doe het graag, maar het moet me niet te ingewikkeld worden. Ik wilde de uitnodigingen zelf knutselen en mijn man kwam met het idee om ridderschilden met zwaarden te maken als uitnodiging. Zelf wist hij niet hoe, dus ik mocht het plan uitvoeren. Gelukkig zijn er de beste knutselboeken waar je een hoop inspiratie uit kunt halen. Het zijn uiteindelijk leuke ridderschilden geworden maar de zwaarden laten we achterwege. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe we de schilden hebben gemaakt.

Dit heb je nodig

  • Afhankelijk van het aantal uitnodigingen of vlaggen per stuk 2 gekleurde stukken papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Grote schaal / beslagkom
  • Pen
  • Letter stempels / of stickers / cijfers

diy-ridder-uitnodigingen-kinderfeestje

Zo maak je het

Leg de grote schaal op een vel papier en trek hem na zoals op de foto hierboven. Je kunt het schild natuurlijk ook in puntvorm maken, dan is het handig om het precies met lineaal en geodriehoek uit te meten. Als je de eerste hebt dan kun je de andere blaadjes eronder leggen zonder ze over te trekken.

diy-uitnodiging-ridderfeest

Knip uit met de andere blaadjes eronder dan ben je sneller klaar dan dat je ze een voor een moet knippen en overtrekken. Hou een kleur als achtergrond voor de uitnodiging of vlaggen. Het andere vel vouw je verticaal dubbel. Deze knip je door over de gevouwen lijn. Daarna knip je aan de bovenkant en de zijkant ongeveer een centimeter af. Daarna halveer je het horizontaal.

uitnodiging-maken-kinderfeestje-ridders

Nu kun je de vlakken op het schild plakken en het schild versieren met stempels, stickers of misschien met een gouden stift? De tekst van de uitnodiging typ ik op Word en print ik voor elke uitnodiging uit en plak ik achterop het schild. Om ze als vlag aan een vlaggenlijn te gebruiken moet je aan de bovenkant gaatjes maken en er een touw door rijgen.

Knutsel jij graag?

Bewaren

3 thoughts on “DIY: uitnodigingen en slinger voor een ridder kinderfeestje

Geef een reactie