DIY: Een waterbaan maken met een houten pallet

Ik was de Mama Challenge 2017 alweer bijna vergeten omdat ik druk ben met andere dingen. Vandaag deel ik een blog met het thema ‘Waterpret’. Iedereen vult deze opdracht op haar eigen manier in. Ik maakte voor mijn kinderen met behulp van huis, tuin en keuken middelen een waterbaan. Het is gelukt, koste weinig geld en is snel klaar. De kinderen zijn er uren zoet mee..

Gisteren deelde ik een video waar we de waterbaan testen op mijn eigen Facebookpagina en op Youtube. Mocht je mij nog niet op Youtube volgen dan moet je dat zeker even doen. Zo zie je als eerste de filmpjes voordat ze op de blog verschijnen. Mocht je het filmpje gemist hebben dan kun je hem hieronder nog even bekijken 😉

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ld2lZ6j7KoU[/embedyt]

 

Zo’n waterbaan die wij gemaakt hebben is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Wij verzamelden een paar lege flessen. Je haalt de doppen er af en knipt er gaten in. Als je de fles een beetje plat drukt dan kun je er makkelijk een rond gat in knippen. Maak de gaten mooi groot. De flessen kun je vastmaken aan de schutting, een plank of op een pallet zoals wij dat gedaan hebben. Met touw werkte het het beste, ik heb er zelf een waslijn aan verknipt. Met ducttape lukt het ook wel maar dan moet je meerdere lagen maken en helemaal rond gaan, omdat de lijmresten iets oplossen zodra er water overheen komt. Verder heb je plastic bekertjes nodig en een grote bak water. De waterpret kan beginnen!

Naast flessen kun je ook goed andere materialen gebruiken voor de waterbaan. Bijvoorbeeld trechters, kunststof plantenemmers met gaten erin of met vrolijk gekleurde plastic bakjes van de Action zoals Linda van Mamaliefde hem maakte. Als je wilt weten hoe je deze maakt moet je even hier klikken.

2017-05-16-14-06-25-1024x683
Waterbaan met gekleurde bakjes door Linda van Mamaliefde.nl
waterbaan flessen diy zomer flessenbaan
Upcycle! Wij hielden het simpel en maakten de baan met spullen die we al thuis hadden.

De flessen kunnen we natuurlijk niet meer inleveren zo en gaan na de zomer in een de plastic zak. Wij hebben niets speciaals voor deze baan gekocht en zo blijkt wel weer dat je met simpele dingen zo iets leuks kan maken. De eerste middag was mijn dochter er anderhalf uur zoet mee.

Heb jij al eens een waterbaan gemaakt? Knutsel jij wel eens met huis, tuin en keuken spullen?

6 thoughts on “DIY: Een waterbaan maken met een houten pallet

Geef een reactie