DIY cakesmash: mega cupcake taart!

cake008vv

Ik maakte deze mega cupcake voor de cakesmash shoot van mijn dochter. Smash the cake, je hebt het vast al wel eens gezien. Kleine kinderen die bijna jarig zijn mogen tijdens een fotoshoot in een taart meppen en lekker smeren. Deze hype is overgekomen uit Amerika en word in Nederland ook steeds bekender!

Ik leg in een paar stappen uit hoe ik hem heb gemaakt.

  1. Ik heb 2 kant en klare verpakkingen biscuitmix gebruikt van de Action. Daarbij moest ik nog eieren en melk aan toevoegen. Dit alles mixen uiteraard volgens de verpakking.
  2. Een grote cupcakepan invetten met bakspray.
  3. De cupcakepan tot  ongeveer 2 cm onder de rand vullen met het mengsel.
  4. Bakken! Let erop elke oven is weer anders, bij mij moest het langer gebakken worden dan op de verpakking. Met een lange satéprikker of caketester, kun je controleren of de biscuitmix goed is. Er blijven dan namelijk geen resten aan de prikker zitten als je deze op verschillende plekken insteekt. Blijft er wel wat aanzitten dan is de mix dus nog niet klaar met bakken.
  5. Laten afkoelen en eventueel met een mes over de pan de bovenkant recht afsnijden als de biscuitmix uitsteekt.
  6. Het kapsel uit de vorm halen. Eventueel de onderste helft met fondant bekleden.
  7. Botercrème maken en de helften daarmee op elkaar plakken.
  8. Eventueel vloeibare kleurstof aan de botercrème toevoegen en een spuitzak vullen.
  9. Nu kun je roosjes gaan spuiten. Vul ook de plekken ertussen in op.
  10. Klaar voor de cakesmash! Veel plezier!

Dit is de eerste keer dat ik met een spuitzak en botercrème aan het werk ben geweest, de roosjes zijn niet perfect haha maar oefening baart kunst 😉 De botercrème heb ik gemaakt van een pakje ongezouten roomboter 200 gram en 200 gram poedersuiker. De roomboter op kamertemperatuur mixen en beetje voor beetje de poedersuiker erbij. Heb het ongeveer 6 minuten gemixt zodat het een fijn geheel is. Voor het mooiste resultaat kun je de poedersuiker eerst door een zeef halen. Het kaarsje wat ik speciaal had gekocht met het getal 1 brak toen ik het uit de verpakking haalde. Zo jammer.

Hoe vinden jullie de taart?

2 thoughts on “DIY cakesmash: mega cupcake taart!

Geef een reactie