goedkope-biologische-luiers-dm-babylove-duitsland-getest-ervaring

DM Babylove nature: goedkope biologische luiers uit Duitsland getest

Dat de luiers in Duitsland over het algemeen goedkoper zijn dan in Nederland wisten jullie vast al. Ik probeer graag verschillende merken uit en zag dit keer een pak biologische luiers bij de DM. Ze zijn van hun eigen huismerk Babylove en ik betaalde maar € 5,75. Kan dat wel goed zijn voor zo’n prijsje?

Ik shop heel graag bij de DM. Voor degene die DM niet kennen, het is een drogisterij in Duitsland waar je heel goedkoop en leuk kunt shoppen. De bekende merken, en hun eigen huismerken Balea (shampoo, deo etc.) en Babylove voor de babyproducten.

dm-babylove-goedkope-biologische-luiers

DM Babylove Nature Öko-Windeln

Zo heet het pak luiers op zijn Duits. Het zijn biologische luiers en ook geschikt voor de gevoelige huid. De luiers zijn te koop in maat 2 (3-6 kg), maat 3 (4-9 kg), maat 4 (7-18 kg) en maat 5 (12-25 kg). Ik betaalde voor een pak in maat 5 slechts € 5,75. De normale luiers van Babylove heb ik al eens getest en die kosten € 5,55 in dezelfde maat. Dat is dus maar € 0,20 extra voor een pak biologische luiers. Bizar hè?

Feitjes en weetjes over de biologische Babylove luiers

  • Ze zijn vrij van chloor en latex
  • 100 % natuurlijk afbreekbaar, 50 % viskose en 50 % bamboe
  • Goedkoop
  • Dermatologisch getest
  • Milieuvriendelijk
  • Geschikt voor dag en nacht
  • In 4 maten verkrijgbaar, nummer 2 t/m 5

dm-goedkope-babylove-oko-windeln-luiers-review-duitsland-getest

Onze ervaring met de biologische Babylove luiers van DM

De verpakking is mooi en heeft een handig handvat om de verpakking vast te houden. In de verpakking van maat 5 zitten 30 luiers. Omgerekend betaal je dus € 0,19 per luier! Hier ben ik nog steeds verrast over want zo goedkoop ben ik nog nooit biologische luiers tegengekomen. Voor mij is het belangrijk dat een luier goed zit en niet teveel doorlekt maar er zijn natuurlijk ook mama’s die het liefst alles biologisch kopen, dus ook luiers. Meestal betaal je daar ook meer voor, maar het hoeft dus niet hier in Duitsland. Deze luiers zijn echt voor iedereen betaalbaar.

De luiers hebben alleen een print op het randje. In het pak zitten luiers met drie verschillende diertjes aan de voorkant gedrukt. Zo is de voorkant van de luier makkelijk te herkennen. Aan de achterkant zit een rekbare strip en de zij-strips zijn zeer elastisch. Echter sluit de luier niet mooi aan bij de bovenbeentjes van mijn dochter waardoor ze een paar keer zijn gaan lekken. Waarschijnlijk had ik dan toch een maatje kleiner moeten nemen voor mijn kindje. Dit ga ik de volgende keer doen als ik weer bij de DM kom. Als ze dan niet doorlekken dan zou ik ze zeker vaker kopen. Een kleine update volgt als we nummer 4 geprobeerd hebben. Voor zo’n klein prijsje is het heel aantrekkelijk om deze biologische luiers een keer te proberen. 🙂

Koop jij liever biologische producten voor je baby of kindje?

10 thoughts on “DM Babylove nature: goedkope biologische luiers uit Duitsland getest

  1. Ik zweer bij babylove luiers! Vind ze fijner dan ieder ander merk. Maar deze biologische heb ik nog niet geprobeerd. Wij halen altijd de voordeelpakken voor 11 euro. Maatje 5 heb je dan geloof ik 78 luiers. De billendoekjes zijn ook fijn, ongeparfumeerd en niet te nat!

  2. Had ik dat maar meer gedaan als ik lees wat er allemaal mogelijk is. Destijds was ik nog niet bekend met de blogwereld en deed ik wat ik dacht wat goed was. Dat waren dus alleen de dure luiers en de reguliere – bij de drogist verkrijgbare – merken. Pas jaren later kwam ik achter het bestaan van de wereld van biologische items. Ook omdat ik toen van mijn schoonmoeder een abonnement op een blad voor ouders kreeg (waar je ook nuttige informatie in vindt). Maar pas toen ik begon met bloggen en ook andere bloggers ging volgen leerde ik veel meer bij.

  3. Ik lees er steeds meer over. En ik moet ook zeggen dat ik gedurende de jaren steeds meer kies voor biologisch. Dus niet alleen het eten, maar ook andere producten. Ik hoop niet zo heel lang meer gebruik te hoeven maken van luiers…dus even kijken of ik die ook ga uitproberen.

Geef een reactie