doemuseum-entree

Dagje uit: Doe Museum in Veendam

In het Doe Museum te Veendam – Groningen, zijn kinderen meer dan welkom! Er is daar van alles te doen. Je kunt het museum per paard ontdekken, met héél véél LEGO bouwen of meedoen aan bijvoorbeeld een graffitiworkshop. Lees ons verslag en doe mee aan deze toffe winactie!

Review Doemuseum Veendam

In de meivakantie hebben we een leuk museum voor kinderen ontdekt. We hadden al eens van het Doe Museum gehoord maar hadden geen idee wat daar allemaal te doen was. Toen ik de uitnodiging kreeg om met mijn kinderen een Doe Dag te beleven nam ik die graag aan. Er werd stond een leuk programma klaar en de kinderen mochten alle drie mee. Let’s go!

Over het Doe Museum

In het Doe Museum in Veendam is niemand te jong of te oud. Er zijn tentoonstellingen en grote doeken om jouw als bezoeker te inspireren om ook iets te doen of te maken. Er zijn verschillende plekken ingericht waar je zelf aan de slag kunt gaan. Dus hup hup, handen uit die mouwen 😉

doe-museum-veendam-groningen
Zicht vanaf de vide op het restaurant
Doemuseum-leuk-voor-kinderen
Zelf je cakeje versieren, ook leuk voor een kinderfeestje!

Tentoonstellingen in het Doe Museum

Het handigste is om als eerst de tentoonstellingsstukken te bekijken. Er zijn veel schilderijen en doeken in verschillende stijlen. Van de Nachtwacht, Van Gogh, tot schilderijen met Bricks of LEGO en de hedendaagse moderne kunst. Dit kun je natuurlijk op eigen houtje bekijken maar je kunt ook kiezen uit een audiotour of één van de vier speurtochten die (gratis) klaarliggen bij de entreekassa. Zelf vond ik de tentoonstelling van Saskia Wagenvoort ‘Meer dan een Selfie’ het mooist om te zien. De kinderen bleven langer kijken naar de kunstwerken van Bricksart. Heel begrijpelijk!

doe-museum
Tentoonstelling in het Doe Museum

Workshops & activiteiten in het Doe Museum

De workshops zijn leuk als activiteit bij een kinderfeestje maar ook om tijdens een ‘gewoon’ bezoekje te doen. Sommige activiteiten zijn gratis, voor sommigen vragen ze enkel een klein bedrag voor de materialen. Mijn jongste twee hebben met krijtverf (die je zelf moest mengen met, kalk, water, een pipetje en een kwastje) een mooi schilderij voor papa’s verjaardag gemaakt. Mijn oudste was tegelijkertijd in een andere ruimte voor een workshop graffiti. Dat vond hij zo cool en wil hij thuis ook nog eens proberen.

Deze workshops en activiteiten biedt het Doe Museum op dit moment aan: verkleden, selfies maken, Bricks en LEGO bouwhoek, speurtochten, peuter- en kleuterhoek, schilderen, pony cycle, graffiti, kleien, papier-maché, doe-dozen, creatief tekenen, buitenspelen.

doe-museum-workshop
Heel geconcentreerd aan het schilderen met krijtverf
Workshop-graffiti-Doe-Museum
Workshop Graffiti vanaf 8 jaar

Bricksart: bouw je eigen LEGO kunstwerk

In het verlengde van het restaurant achter de trappen en naast de peuter- en kleuterhoek, vind je een heuse bouwhoek. Met LEGO en Bricks kun je hier je eigen fantasie los laten en zelf wat moois bouwen. Honderden kilo’s bouwsteentjes liggen in de tafelbakken en in grote bakken gesorteerd op kleur en vorm. Wauw, daar zijn wij hier thuis jaloers op. Wat een overzicht! Als je je bouwwerkje klaar hebt mag je hem in een bepaald gedeelte van de expositie zetten zodat iedereen hem kan zien. Ook kun je je eigen bouwwerk kopen, dit gaat dan op gewicht.

Minecraft-LEGO-Steve
Minecraft poppetje Steve van LEGO helemaal zelf gemaakt!
Doe Museum in Veendam - Groningen, kidsproof en leuk voor kinderen!
Nu nog even een plekje zoeken om zijn eigen bouwwerk te tentoonstellen..

Buitenterras en buitenspelen

Ook buiten hadden we dikke pret. We hadden het geluk dat het zonnetje aanwezig was. Bij de balie konden we emmers met bellenblaas en een touw aan stokjes meenemen naar het buitenterras om hele grote bellen mee te maken. Omdat wij dit thuis ook wel eens hebben gedaan trokken de waterpompen en het waterspeelgoed meer hun aandacht. Met gootjes bouwden zij hun eigen waterbaan.

buitenterras-doemuseum-veendam
Op een warme dag is het heerlijk om met de waterpompen te spelen en een waterbaan te bouwen

Eten en drinken in het Museumcafé

Eigen water, fruit en allergie gerelateerd voedsel mag je in het Doe Museum nuttigen, ander meegebracht etenswaar en drinken zijn helaas niet toegestaan. Er staat van alles op de menukaart, van lekker gebak, tosti’s, nacho’s (kan ik zeker aanraden) en hamburgers, tot broodjes gezond of een salade of lekker soepje. Het eten en drinken is niet duur, voor een kop koffie of fris betaal je € 2,-  en voor een huisgemaakte pannenkoek € 3,50.

Onze conclusie

Wij hebben een superleuke dag gehad in het Doe Museum. Voor ons was het ongeveer een uur rijden maar dat was de rit zeker waard. Er was genoeg te doen en te zien en de kids (en mama!) hebben zich prima vermaakt. Toen ik na een paar uur voorzichtig zei dat we zo naar huis gingen waren de kinderen het er niet mee eens. Ze hadden nog zoveel ideeën. Ik heb ze beloofd dat we zeker nog eens terugkomen. De Pony Cycle, het schminken en het verkleden vond mijn dochter het leukst. De jongens hebben erg genoten van de workshops graffiti, schilderen en Bricksart.

Doemuseum-verkleden-hoge-hakken
Een echt dametje op hoge hakken á la Maxima in de verkleedhoek..

Praktische informatie

  • Je kunt er gratis parkeren, er is voldoende parkeergelegenheid
  • Eigen eten en drinken meebrengen is helaas niet toegestaan (behalve water, fruit of allergisch gerelateerd)
  • Het Museumcafé heeft een uitgebreide menukaart, ook met biologische sapjes en hapjes
  • Je kunt er ook een kinderfeestje vieren
  • Gratis gebruik van Wifi
  • Er is een verschoonruimte aanwezig

Baby’s en peuters tot en met 2 jaar mogen gratis mee naar binnen, kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar betalen € 5,- per kind, vanaf 13 jaar is de prijs € 9,- (Prijzen aan de kassa mei 2018). Voor sommige activiteiten en workshops wordt een kleine vergoeding voor de materialen gevraagd. Kijk voor de actuele prijzen en openingstijden op de website van het Doe Museum.

Bezoekadres Doe Museum: Transportweg 5 9645 KZ Veendam

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=slmIrE51Lpg[/embedyt]

Win vier entreetickets voor het Doe Museum in Veendam

Ben jij na het lezen van onze review ook enthousiast geworden en wil je het Doe Museum ook bezoeken? Ik heb hier namelijk 4 kaartjes klaarliggen (2 volwassenen en 2 kinderen en in te leveren vóór 1 september 2018) voor een dagje uit naar dit leuke museum.

Like hiervoor het bericht op onze Facebook pagina en tag een vriendje die je deze actie ook leuk zou vinden. Delen is niet verplicht maar wordt natuurlijk wel gewaardeerd.

De winnaar maken we op 29 mei bekend. Veel succes!

Linda Raaijmakers heeft de kaartjes gewonnen. Heel veel plezier alvast!

Heb je niet gewonnen, wil je nu alvast een bezoekje vooruit plannen, of wil je het museum eerder bezoeken? Als je vóór 31 mei 2018 je tickets voor het Doe Museum online besteld met de kortingscode DMxVolgMama dan krijg je 20 % korting op een entreeticket voor een volwassene en 15 % korting op een entreeticket voor kinderen. Deze tickets zijn dan in heel 2018 geldig.

3 thoughts on “Dagje uit: Doe Museum in Veendam

Geef een reactie