Bang voor een prikkie, jij toch niet? Tijd voor een grappig en spannend spelletje voor kinderen vanaf 6 jaar; Dokter Prik. Bij het Dokter Prik spel van Identity Games hoort een hele grote spuit om je te genezen van o.a. Gekkeritus, Stinkvoetose of Jeukitis. Hilarische virusnamen hè? Wij moesten hier ook zo om lachen…
Dokter Prik spel
Bij dit hilarische spel help je Dokter Prik met het genezen van alle virussen en ben jij verantwoordelijk voor een gevaarlijk virus. Ojee… Bescherm je medespelers tegen het virus, maar kijk uit dat jij zelf niet geprikt wordt. Durf jij de spuit aan te nemen en op spanning te zetten? Terwijl het virus van speler naar speler gaat, wordt de spanning groter en groter. Ben jij degene die uiteindelijk de prik zet bij de speler met het virus? Dan heb jij Dokter Prik gewonnen.
Leeftijdsadvies: 6+
Speler: 3-8 spelers
Speelduur: 15 minuten
Verkoopadviesprijs: €15,99
Dokter Prik is vanaf eind september verkrijgbaar, maar nu al verkrijgbaar via Wehkamp.
Wat zit er in de doos?
Het Dokter Prik spel heeft een mooi geïllustreerde verpakking en de deksel zit eraan vast. In de doos treffen we het volgende aan:
- 9 viruskaarten
- Dobbelsteen
- Dokter Prik spuit
- Zakje met 3 gekleurde elastieken; zwart, blauw en rood
- Gebruikershandleiding met de spelregels
Ervaringen met het Dokter Prik spel
Een prikje? Daar draaien wij ons tegenwoordig niet meer voor om. Nou ja, ik wel haha. Maar de kinderen niet. Zij zijn niet meer bang voor de dokter. Gelukkig maar!
In de tijd van het jaar wanneer er weer overal echte virussen opsteken, is er een nieuw spel op de markt gekomen; Dokter Prik van Identity Games. Wij kregen de kans om het spel als een van de eersten te testen. Wees niet bang, hier komen geen enge ziekten en lange naalden aan te pas. Het spel zorgt er juist voor dat je lachspieren getraind worden, want lachen is immers het beste medicijn. 😉
We schudden de kaarten, rollen de dobbelsteen en zorgen ervoor dat we het virus niet krijgen! Toch krijg je op een gegeven moment wel een keer een van deze hilarische virussen te pakken, en dat is helemaal niet erg. Dokter prik heeft de spuit klaarliggen om de virusdrager te genezen. Wij helpen een handje mee als we om de beurt een opdracht krijgen, om de spuit iets uit te trekken of in te drukken. De spuit staat op spanning en het is spannend op welk moment het elastiekje losschiet… prik!
Of het zeer doet als het elastiekje losschiet? Nee, dat vinden wij niet. Toch vonden we dat momentje de eerste paar keer wel spannend en waren we wel heel voorzichtig. Je zet de spuit onder andere op een been, de rug, onder de oksel of op de kuit, afhankelijk van de viruskaart die voor degene ligt.
Volgens het spel is de speelduur 15 minuten en volgens onze ervaring 5 tot 15 minuten. Het ligt er maar net aan bij hoeveel beurten het elastiekje losschiet. Het leeftijdsadvies vanaf 6 jaar, zou ik zeker aanhouden. Mijn dochter van 4 jaar heeft ook een ronde meegespeeld en zij vond het eng. Ze wilde enkel anderen prikken maar niemand mocht de spuit op haar zetten. Ook haalde ze de termen de spuit ‘uittrekken’ en ‘indrukken’ regelmatig door elkaar. De jongens vinden het spel erg leuk en spelen Dokter Prik het liefst samen met papa of met vriendjes.
Pluspunten
- Betaalbaar spel, ook leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen of als spelactiviteit op een kinderfeestje.
- Het spel is leuk bedacht en vormgegeven.
- Speelwijze is eenvoudig te begrijpen voor kinderen van 6+.
- Niet teveel spelregels.
Minpunten
- De kinderen trekken met regelmaat de spuit te hard uit, wat soms voor frustratie zorgt bij de een of ander. Voornamelijk bij gebruik met het blauwe elastiekje blijft dit probleem zich voordoen. Met het rode en zwarte elastiekje hebben we er minder last van, omdat het elastiek dan strakker is gespannen.
Heb jij al zin gekregen om Dokter Prik te spelen?