Dolle kleurenpret met de bakproducten van Fred en Ed

fred en ed - bakproducten - volgmama

Wij zijn gek op bakken, jullie ook? Mijn kinderen waren erg enthousiast toen er een doos vol met bakproducten van Fred & Ed werd bezorgd. We hebben (blauwe) pannenkoeken gebakken en gekleurde cakejes. Kijk je mee naar onze gebakken creaties? 

Pannenkoeken

fred en ed - homemade - volgmamafred en ed - pannenkoek - volgmama

Wij kregen twee verschillende mixen pannenkoekmix en een fles knijpstroop. Wij hebben blauwe pannenkoeken gemaakt door een paar druppels blauwe kleurstof toe te voegen aan de pannenkoekenmix. Dit zit niet bij de verpakking en hadden we nog in onze keukenlade. De kinderen vonden het leuk om eens een ander kleur pannenkoek te eten. De pannenkoeken waren erg lekker. En de knijpstroop was makkelijk te doseren met de kinderhandjes. Bij elk pak pannenkoekenmix zit een papieren sjabloon voor poedersuiker. Er zijn 6 verschillende en wij hadden toevallig twee dezelfde. We hebben de sjablonen niet gebruikt omdat wij geen poedersuiker op de pannenkoeken eten.  Wel eten wij graag kaas, stroop, jam of Nutella op de pannenkoeken.

Nog meer bakplezier

fredened3

fred en ed - kleurencakejes - volgmama

De kleurenpret koekjes en cakejes zijn nieuw in het assortiment van Fred & Fred en onder andere al bij de meeste Albert Heijn winkels te koop. Deze producten zijn ontwikkeld vanuit de gedachte om te knutselen en bakken te combineren. Wij hebben de cakejes gemaakt en dit was vrij eenvoudig. Je kunt ze maken zoals de voorbeelden maar je kunt je ook je eigen draai aangeven. Er zitten witte cakevormpjes bij de verpakking in. Wij hadden al andere cakevormpjes klaar staan dus hebben de mixen daar in gedaan.

Om een marble-effect te creëren heb ik met een prikkertje de bovenste laag voorzichtig doorgeroerd. De cakevormpjes zetten we meestal van te voren in een muffinbakvorm, zo worden de cakejes mooi rond! De cakejes zijn goed gelukt en de verschillende kleuren zijn goed zichtbaar. We hebben heerlijk gesmuld 🙂

Nu nog even een nieuwe keukenweegschaal kopen zodat we de koekjes ook nog kunnen bakken. Volg de Facebookpagina van Fred & Ed om op de hoogte te blijven van hun producten en om leuke prijzen te winnen!

Ken jij de bakproducten van Fred & Ed al?

 

3 thoughts on “Dolle kleurenpret met de bakproducten van Fred en Ed

Geef een reactie