berg-zalf-leenarts

Review Bergzalf Dr Leenarts

Berg komt vaak voor bij baby’s maar wist je dat peuters en kleuters ook berg op hun hoofdhuid kunnen hebben? Ik dacht wel eens dat het niet goed uitwassen van shampoo de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Maar dat is een fabel. Wat berg is, en of de berg zalf van Dr. Leenarts ons heeft geholpen, ga ik jullie in dit blog vertellen.

Bergzalf Dr Leenarts

Al mijn kinderen hebben berg gehad. Als baby maar ook lang daarna. Gelukkig hebben de kinderen er zelf nooit last van gehad. Mooi is wat anders en als ik eerlijk moet zijn ziet het er ook niet echt fris uit. Oma heeft het wel eens geprobeerd weg te halen met babyolie en een een pasje uit de portemonnee. Een klein beetje kreeg ze weg maar niet alles.

Wat is berg?

berg
Foto van mijn dochter haar hoofdhuid met berg (voor de behandeling)

Als eerste ga ik jullie vertellen dat berg niet schadelijk is en het kan geen kwaad. Ook is berg niet besmettelijk. Je kindje heeft er zelf waarschijnlijk geen last van en je hoeft er dus niet perse iets mee te doen, Berg kun je makkelijk herkennen aan de geel-bruine schilfers en korstjes op de hoofdhuid. Soms kan de berg wat muf ruiken. Op de foto hierboven van mijn driejarige dochter zie je het goed zitten. Het zit er niet zo fris uit en als je je eraan stoort dan kun je er ook echt wat aan doen. Dermatoloog Dr. Leenarts ontwikkelde een speciale berg zalf waarmee je de berg bij je kindje makkelijk kunt verwijderen.

Wist je dat zelfs een volwassen persoon nog berg op zijn of haar hoofd kan hebben? Je noemt het dan geen berg maar seborroïsch eczeem.

Hoe behandel je berg?

Bij jonge baby’s is het verstandig om even af te wachten tot ze minstens 6 maanden zijn. Soms verdwijnt de berg namelijk vanzelf. De bergzalf van Dr. Leenarts kan je helpen als de berg niet vanzelf verdwijnt. Het is een witte vettige crème die je op de royaal over de berg heen smeert. Je moet de berg zalf minimaal 2 a 3 uur laten inwerken maar wij lieten onze dochter ermee slapen in de hoop dat het de volgende ochtend makkelijk uit te kammen zou zijn.

Onze ervaring met Dr. Leenarts berg zalf

berg-uitkammen

Wij smeerden de bergzalf van Dr. leenarts royaal over de plekjes berg op de hoofdhuid van onze peuter. Daarna masseerden wij het nog even kort in en lieten we haar daarmee slapen. De crème is een beetje vettig. De volgende ochtend pakte ik de luizenkam (zat in het doosje naast de tube berg zalf) erbij om de berg te verwijderen. Dit werkte goed maar mijn dochter had er niet zo’n zin in. Het koste ons daarom veel ‘engelengeduld’. Ik ben er ongeveer een uur mee bezig geweest om alle berg eruit te kammen. Mijn dochter zei steeds “klaar nu mama, klaar?”. Het kammen deed haar geen pijn maar ze trok steeds haar hoofd weg omdat ze er geen zin in had. Tip: zet de televisie aan voordat je begint met kammen. Zo is je kindje een beetje afgeleid terwijl jij aan het kammen bent.

Uiteindelijk heb ik alle berg uit het haar en op de hoofdhuid van mijn dochter weg gekregen. Zie hieronder de foto voor het resultaat. Alles is gewoon weg! Zo fijn! Toen ik klaar was met het berg verwijderen heb ik haar haren gewassen met een normale shampoo. De zalf was je er zo uit en dan heeft je kindje geen vet haar meer.

berg-behandelen
Foto van mijn dochter na de behandeling: het resultaat mag er wezen! Weg berg.

De berg zalf van Dr. Leenarts is onder andere te koop bij Etos maar ook online te bestellen op Bol.com of op de website van Dr. Leenarts voor € 13,95

berg-verwijderen

Heeft jouw kindje wel eens berg gehad?

8 thoughts on “Review Bergzalf Dr Leenarts

  1. Wat net zo goed werkt en voor een fractie van de prijs is babyolie. Die voor op de huid. Even in laten trekken kammen en je kamt alles er zo uit. En het ruikt ook nog eens heerlijk😍

Geef een reactie