primo-traingle-waskrijtjes-review

Primo driehoekige waskrijtjes voor kleine handjes

Mijn peuter kleurt er wat op los! Het liefst geef ik haar waskrijtjes of potloden want als ik even niet oplet zit het overal behalve op het papier. Morocolor haalt ergonomische krijtjes naar Nederland. De Primo driehoekige waskrijtjes zijn stevig, gemaakt met bijenwas en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Wij zijn fan en ik zal je vertellen waarom..

Op de peuterschool krijg ik bijna dagelijks kunstwerkjes van onze kleine Picasso mee naar huis. Thuis is ze ook graag creatief bezig met klei, stickers, kleuren of andere dingen. Het is ons dus op het lijf geschreven om deze Italiaanse krijtjes uitbundig te testen. Van Morocolor kreeg ik een doosje met driekantige waskrijtjes met hele toffe kleuren!

primo-triangle-waskrijt
Primo triangle waskrijtjes in handige opbergdoos
triangle-waskrijtjes
12 mooie intense kleuren inclusief zilver en goud

Driehoekige waskrijtjes kun je nooit verkeerd vasthouden

Toen ik de driehoekige krijtjes zag, wist ik eerst niet hoe ik ze op de juiste manier vast moest houden. Laat ik jullie maar meteen uit de brand helpen.. er is géén manier om de krijtjes verkeerd vast te houden. De krijtjes zijn geschikt voor kleine kinderhandjes maar ook volwassenen kunnen er fijn mee werken. De krijtjes voelen glad aan en de hoekjes zijn afgerond. Aan de zijkanten zitten lijntjes en aan de onder- en bovenkant drie halve bolletjes, en een kleine inkeping voor de grip. Het mooie hieraan is, dat je door de structuren verschillende effecten kunt creëren.

Met de hoekjes kun je makkelijk lijnen trekken en met de andere oppervlakken kun je fijn inkleuren en nuances toevoegen aan je kunstwerk. Als de kinderen een krijtje tussen de ‘deukjes of inkepingen’ vasthouden, dan oefenen ze gelijk de pengreep.

Primo driekantige krijtjes - Onze ervaring ermee
De driehoekjes hebben afgeronde hoeken
Primo Morocolor - Driehoek triangle junior krijtjes
Aan de zijkant zie je een geribbelde structuur en aan de boven- en onderkant steken halve balletjes uit. Zo kun je verschillende effecten creëren.
Mooie intense kleuren

De krijtjes zijn onbreekbaar

De Primo waskrijtjes kun je aan alle kanten gebruiken en ik heb echt geprobeerd om de krijtjes met mijn handen door midden te breken, en dat is niet gelukt. En als mij dat niet lukt, dan lukt het de kinderen waarschijnlijk ook niet. Dit is wel heel fijn want ik heb wel eens een doosje met dure wasco gehad waarvan er telkens stukken afbreken, zo zonde.. De Primo krijtjes blijven hun vorm dus echt behouden en daar zijn we heel blij mee.

DIY met Primo driehoek krijtjes

diy-waskrijtjes

Kijk of je thuis nog ergens schelpen hebt of zoek buiten mooie blaadjes van een plant, bosje of boom. Wij hebben zelf twee stukjes van onze coniferen afgeknipt, dat kan natuurlijk ook. Leg ze op tafel en leg er een stuk papier over heen. Als je met de zijkant of een punt van een driehoek krijtje over het papier wrijft, dan komt de afdruk van wat je onder het papier hebt gelegd op het papier tevoorschijn!

Onze ervaring en conclusie met de Primo waskrijtjes

De Primo driehoeken van Morocolor zijn geurloos en ruiken nergens naar. De krijtjes zijn van een Italiaanse firma en hebben patent op het product, dat er bijenwas in zit verwerkt is alleen maar mooi. Verder kan ik niet op de verpakking vinden wat er nog meer in de krijtjes zit. De kleuren zijn intens en erg mooi. De kleuren laten zich niet zo goed mengen maar je maakt ze wel matter als je er met een ander kleurtje overheen gaat. Ook geven de kleuren niet af aan je handen en gaan ze niet stuk. Omdat ze in een handig bakje zitten, kun je zo ook makkelijk meenemen op vakantie.

Primo driehoeken zijn te koop in verschillende winkels zoals Lief en klein verkrijgbaar in setjes van 6, 12 of 30 stuks. De verpakking met 12 stuks kost ongeveer € 9,95

driehoek-krijtjes

Geef een reactie