Duisburg met kinderen; de leukste uitstapjes en bezienswaardigheden

Ooit een citytrip met kinderen overwogen? Dan is Duisburg wel een hele mooie bruisende stad waar genoeg te doen is. Vanaf Utrecht is dit pakweg nog geen 2 uur rijden met de auto dus je bent er zo. Wij zijn er een weekend geweest en eigenlijk was dit veel te kort om alles te zien. In dit blog lees je alles over de allerleukste uitstapjes voor kinderen in Duisburg.

Duisburg met kinderen

Mijn kinderen zijn gek op dierentuinen, speeltuinen, lekker buiten ravotten en simpel eten. Maar als je een weekend weg gaat met je gezin wil je natuurlijk ook even cultuur snuiven. In Duisburg is ontzettend veel te doen en te zien en de leukste activiteiten voor kinderen zette ik voor jullie op een rijtje.

Leukste uitjes in Duisburg:

Binnenschifffahrtsmuseum

binnenschifffahrtmuseum-binnentuin

Tijdens ons weekendje weg bezochten wij het Binnenschifffahrtsmuseum in Duisburg. In het Nederlands noemen wij dit het binnenscheepsvaartmuseum, mooi galgjewoord 😉 De ligging van het museum is vrij uniek, het museum is namelijk in een voormalig zwembad gebouwd en is grotendeels in goede staat bewaard gebleven. Het  Binnenschifffahrtsmuseum is leuk voor kinderen want ze kunnen een quiz doen, in een boot spelen, veel miniatuurboten bekijken of buiten op het binnenplein spelen. Meer info lees je op ons blog over het Binnenshifffahrtsmuseum in Duisburg.

Explorado Kindermuseum

duisburg-explorado-kindermuseum-review

Explorado is een kindermuseum over de wetenschap. Hier valt van alles te ontdekken. Een groot speelparadijs waar De kinderen kunnen hier hun energie kwijt en het is nog leerzaam ook. Twee vliegen in één klap dus. Ik ben bezig met een filmpje en een blog hierover volgt binnenkort.

Tiger and Turtle Sculpture

tiger and turtle, magic mountain, blog

Het ziet er vanaf een afstandje uit als een achtbaan maar als je dichterbij komt dan zie je er allemaal mensen op lopen. De Tiger and Turtle is een sculptuur die je deels wandelend kunt betreden. Het sculptuur staat op een berg en vanuit het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht. Dit uitje is gratis. Meer info lees je op ons blog over de Tiger and Turtle.

Duisburg Zoo

Duisburg heeft ook een hele mooie grote dierentuin. Hier zijn wij zelf niet geweest maar bij een volgend bezoekje aan Duisburg staat dit zeker op de planning. Ze hebben hier meer dan 2150 dieren uit circa 280 soorten. Zelfs dolfijnen en koala’s. Voor meer informatie over de dierentuin kun je een kijkje nemen op de website van Duisburg Zoo.

Rondvaart in de binnenhaven

duisburg-innenhafen-kraan

Duisburg heeft de grootste binnenhaven van Europa. Dit kun je op een twee uur durende rondvaart door de binnenhaven ontdekken. Het schijnt ook erg leuk voor kinderen te zijn. Dit is overigens wel seizoensgebonden. Kijk voor meer informatie even op de website van Duisburg Toerisme.

Innenhafen

duisburg-speeltuin-innenhafen

Rond de Innenhafen van Duisburg kun je heerlijk wandelen door een stukje park langs de oude stadsmuur. Er is ook een grote speeltuin waar de kinderen met water en zand kunnen spelen, glijden, klimmen of schommelen. In de zomer staan er regelmatig gezellige kraampjes langs de Innenhafen en er zijn genoeg restaurantjes waar je lekker kun eten.

Landschaftspark en Sportspark

landschaftspark-duisburg-met-kinderen

Je zou het van te voren niet geloven maar deze industriële en havenstad heeft ook veel groen en veel parken waar je je goed kunt vermaken. De twee leukste parken om te bezoeken zijn het Landschaftspark en het Sportspark. Het Landschaftspark hebben wij bezocht en dit is een heel groot park dat ze hebben aangelegd rondom een oud industriegebied. Er lopen veel fotografen rond op deze unieke urbex locatie maar voor gezinnen is het ook erg mooi. In dit park zijn meerdere speeltuintjes, er is een hoogte en klimparcours en ’s avonds is het er prachtig verlicht. Binnenkort vertel ik jullie hier meer over in een aparte blog.

Heb jij al zin om Duisburg te bezoeken (met kinderen)? Welk van de bovenstaande uitstapjes spreekt jouw het meeste aan?

*Dit blog is ontstaan uit een samenwerking met Duisburg Toerisme.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 thoughts on “Duisburg met kinderen; de leukste uitstapjes en bezienswaardigheden

Geef een reactie