Een avontuurlijke middag in Dinoland Zwolle

Het stond al een tijdje op ons to-do lijstje, een middag naar Dinoland in Zwolle. Afgelopen zondag zijn we daar dan ook geweest. Naast dino’s kijken en er van alles over lezen kun je er ook meedoen aan allerlei activiteiten zoals een klimparcours of midgetgolf..

Mijn oudste zoon maakt een werkstuk over dino’s en mijn dochter kijkt op Netflix graag naar Dino Train. Allebei zijn ze gek op dino’s. Maar als ze levensgroot zijn is dat toch wel een beetje spannend! Dinoland ligt dichtbij het centrum van Zwolle en is makkelijk te vinden door het gebouw en op de aanwijsbordjes.

dinoland-zwolle-gebouw

Dinoland heeft een eigen parkeerplaats voor bezoekers. Toen we daar aankwamen stond er bij de slagboom ook een grappig bordje met de tekst ‘parkeren op eigen risico’ met een dino erbij. Erg leuk bedacht. De kinderen twijfelden wel even of er nog echte dino’s bestonden.

Bij de kassa kregen de kinderen een speurtocht met een quiz. Als ze deze na afloop ingevuld teruggaven dan kregen ze daar een poster voor.

dinoland-zwolle-jeep

Handig in Dinoland

Wat ontzettend handig is, is dat je gratis gebruik kunt maken van Wifi op je telefoon en dat er leuke gratis buggy’s te leen zijn. Het is maar goed dat we onze eigen in de kofferbak van de auto hebben gelaten want madam wilde natuurlijk in zo’n mooie blauwe buggy.

Dit is er te doen in Dinoland

Voor de dinofans is er natuurlijk het dinopark waar je alle dino’s in tijdperken kunt bewonderen. Er staan bordjes bij zodat je kan lezen welke dino’s het zijn. Sommige dino’s maken geluid of bewegen zelfs.

dinoland-zwolle-grootste-dino
Sommige dino’s zijn reusachtig groot!

dinoland-zwolle-dino-bek

Naast de speurtocht met quiz, is er voor elke bezoeker ook een knipkaart. Hier staan 5 activiteiten op die afgeknipt worden als je ze hebt gedaan. Je kunt hier bijvoorbeeld mee midgetgolfen, op een klimwand of klimparcours klimmen. Dat laatste vonden mijn kinderen wel een beetje eng.

Ook kun je je hart ophalen in de speeltuin en speelplekjes buiten of in de indoorspeeltuin. Of wat dacht je van een dino opgraven in het Phaleolab of een bezoekje aan de theatervoorstelling? Enkele kleine activiteiten kosten een beetje geld vanwege de materiaalkosten en om zo de entreeprijs laag te houden. Mijn kinderen vonden de klimwand, de dino’s en de buitenspeeltuin het leukst.

dinoland-zwolle-buggy

dinoland-zwolle-klimparcours

dinoland-zwolle-klimwand

Wij vonden het erg leuk en komen zeker nog eens terug. De jongens vroegen op de terugweg met een dinomasker op hun gezicht wanneer we weer naar Dinoland gingen. Raarwhrr wanneer we weer een keertje in de buurt van Zwolle zijn 😉

Leuke tip: bezoek ook Doe’s Gek in de herfstvakantie van 27 t/m 29 oktober in de Ijsselhallen Zwolle

Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, van 2-3 jaar betaal je € 5,50 en vanaf 4 jaar € 9,50 per persoon. Parkeren kost € 5,- Kijk voor meer informatie op de website van Dinoland.

Adres Dinoland: Willemsvaart 19, 8019 AB Zwolle

Ben jij al eens in Dinoland geweest?

Bewaren

Bewaren

7 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl september 28, 2017 at 5:16 am

  Wij zijn vorig jaar geweest en de kinderen willen er dol graag weer naartoe!

 • Reply Karlien september 28, 2017 at 11:05 am

  lijkt mij echt super tof om te doen met de kids
  een leuk dagje

  liefs
  karlien

 • Reply Nicole Orriëns september 28, 2017 at 11:59 am

  Dit lijkt me een heel leuk park. Ik kende het helemaal niet. Wat leuk dat ze dit hebben in Zwolle!

 • Reply Merel september 28, 2017 at 1:11 pm

  Wow, indrukwekkend lijkt me. Vooral omdat die dino’s zo groot zijn, gek idee dat ze ooit echt hier rondliepen! Weet niet of ik mijn dochters hier enthousiast voor kan krijgen, zou zelf wel graag gaan.

 • Reply mirteblogt september 29, 2017 at 10:07 am

  ziet er heel erg leuk uit! Zou ik ook wel met mn neefje naar toe willen!

 • Reply Roelina oktober 6, 2017 at 11:39 pm

  Het is ons favoriete park! Zo gaaf en zo laagdrempelig (oa door prijs)

 • Reply Oma Will november 9, 2017 at 10:45 pm

  Ik ben kortgeleden nog met mijn kleinzoon naar dit park geweest.
  Hij vond het fantastisch en heeft ook ijverig naar goud gezocht en vond de dino’s helemaal niet eng.
  Veel foto’s gemaakt , o.a. ook in de kop van de T-Rex.
  Leuk kleinschalig park en niet duur.
  Wij wonen in de buurt, dus zijn van plan vaker te gaan, ook met de andere kleinkinderen.

 • Leave a Reply