Een high tea party met thee van Nicole’s Choice

Twee bloggers, een dreumes en een peuter, lekkere hapjes en thee. Dat waren de ingrediënten van een gezellige high tea afgelopen week. Samen met Krystle van Batboy proefden we vijf smaken thee van Nicole’s Choice. De hapjes en de rest regelden we zelf. Lees snel hoe het er verder aan toe ging..

Eigenlijk wonen we maar een paar kilometer bij elkaar vandaan, Krystle en ik. Ik heb haar leren kennen toen haar oudste zoon bij mijn jongste zoon in de klas zat. Van het een kwam het ander en zo kwamen we af en toe bij elkaar op de thee om gewoon even te kletsen over koetjes en kalfjes. Nu spreken we eens per maand af zo ongeveer, en nu werd het weer eens tijd om af te spreken. Dit keer niet voor één kop thee maar om vijf smaken thee te drinken proeven! We hebben allebei drie kinderen dus dat is wel even plannen hoe, waar en wanneer.

https://www.instagram.com/p/BbbyltcH6vL/?taken-by=volgmama

Geen echte high tea zonder lekkere hapjes en thee!

Het was eerst de bedoeling dat we alleen maar gezonde hapjes erbij gingen maken. Maar dat plan was een beetje mislukt (helemaal niet erg). We prikten een datum en zouden beiden voor wat hapjes zorgen. We hadden van te voren niet afgesproken wie wat aan hapjes zou regelen, maar dat heeft gelukkig wel goed uitgepakt. Niets was dubbel, alleen hadden we wel iets teveel van alles. Ik maakte heerlijke wraps en roggebrood met brie en een blaadje rucola. Krystle nam wat zoete hapjes mee en ook heb ik aan de kinderen gedacht met iets lekkers.

high-tea-bloggers-hapjes-nicoles-choice-theehigh-tea-met-kinderen

Nu was het vooraf een gezoek om thee-eieren te vinden. Vroeger heb ik ook wel eens losse thee gedronken maar die thee-eieren zijn ergens bij een verhuizing kwijt geraakt denk ik. Gelukkig hebben we ze kunnen kopen bij de supermarkt om de hoek. Van Nicole’s Choice hebben we vijf smaken gekregen om te proeven. We ontvingen de volgende smaken:

  • Appeltaart thee
  • Sweet Dragon
  • Holiday Glow
  • Lemon Party
  • Apple Honeybush

Loopt het water jullie ook al in de mond bij deze namen?

high-tea-nicoles-choice-review-blog

Thee smaken proeven van Nicole’s Choice

We hebben alle vijf de smaken geproefd. Dat betekent niet dat we binnen twee en half uur tijd 5 grote glazen thee hebben weggetikt. Dat zou mijn blaas overigens ook niet zo leuk vinden, dus we hebben 5 halve glazen gedronken wat dan weer gelijk staat aan 2,5 glazen. 😉

Appeltaart thee: We zijn met deze smaak begonnen. Het ruikt sterk naar kokos, kaneel en appel. Kokos is niet het eerste waarbij ik aan een appeltaart zou denken en kon de smaak van appeltaart er lastig uithalen. De thee smaakte erg goed alleen hebben wij ervaren dat er stukjes kokos door onze glazen zwommen. Dat vind ik zelf niet zo heel prettig. Ik heb Nicole natuurlijk even nagevraagd of dat zo hoorde en dat is bij deze thee inderdaad het geval. Je kunt natuurlijk ook een soort thee-filterzakjes kopen en dan is het probleem opgelost.

Sweet Dragon: Deze rooibos thee vond ik iets krachtiger. Het ruikt naar kruidnagel en sinaasappel maar die ingrediënten zitten er niet eens in. Deze thee was voor mij het minst favoriet omdat de smaak hiervan niet echt mijn ding is. Je moet ervan houden dus dit is een kwestie van smaak. Krystle vond hem wel lekker dacht ik.

Holiday Glow: Als ik deze naam lees dan moet ik aan kerst denken. Deze thee vond ik heel lekker en is mijn favoriet van de vijf theesoorten die we geproefd hebben. Heerlijke thee om je mee op te warmen na een wandeling in de kou.

Lemon Party: De naam zegt het eigenlijk al, het ruikt en smaakt naar limoen. Heerlijk fris. Persoonlijk zou ik hier nog een vers muntblaadje aan toe voegen.

Apple Honeybush: Deze thee ruikt het minst sterk. Een heerlijke lichte thee die naar appel smaakt. Deze staat voor mij op nummer 2.

In de webwinkel van Nicole’s Choice vind je niet alleen losse thee maar ook bakmixen, ontbijtgranen en lekkere tussendoortjes. Ik vond (behalve de Sweet Dragon) alle smaken thee lekker. Wil je niet meteen een heel zakje bestellen dan kun je ook voor proefzakjes losse thee kiezen. Zo kun je voor € 0,50 per stuk, verschillende smaakjes thee proeven die je zelf uit kunt kiezen.

Benieuwd naar de blog van Krystle over onze high tea? Haar blog hierover staat vandaag ook online. Klik hier om haar blog te lezen en ontdek haar favoriete smaak.

Drink jij graag thee? Welke smaak is jouw favoriet?

15 thoughts on “Een high tea party met thee van Nicole’s Choice

  1. Ik was een echte theeleut (maar ook dol op latte macchiato’s overigens) totdat mijn mondhygiëniste zei dat alle thee wel voor veel verkleuring op mijn tanden zorgde. Losse thee was beter. Maar eigenlijk drink ik nu alweer maanden alleen maar gekookt water met plakjes gember (gewoon geschild en gesneden). Heerlijk. Onlangs waren we op datenight in het Amstel Hotel (in Amsterdam) en daar hadden we een ‘late tea’ (met of zonder alcohol. Wij kozen voor het menu mét). Ook heel bijzonder.

Geef een reactie