eerste-vakantie-als-gezin

Hoe onze eerste vakantie als gezin in het water viel…

Door Jocelyn – Eindelijk was het zover. Op 26 november vertrokken wij met drieën lekker naar de zon. Gran Canaria om precies te zijn! En wat hadden we er een zin in! Een week lang met het gezin zwemmen zonnebaden, plaatsjes bezoeken en vooral genieten van elkaar. Een week lang quality time dus! En het begin van de vakantie begon zo goed! Rafael had geen last z’n oren in het vliegtuig en hij vond het vliegen op zich helemaal niet vervelend. Hij heeft zich heerlijk vermaakt en gespeeld (voornamelijk op mijn schoot) en dat was prima. De heenreis ging voorspoedig en eenmaal in het hotel konden we meteen eten, die kleine ging naar bed, en wij hebben genoten van ons eerste drankje bij een temperatuur van 20 graden met zijn tweeën. Heerlijk dus.

De volgende dag begon lekker. Eerst met zijn allen ontbijten en daarna nog even bij het zwembad gelegen. Helaas werd het toen wat bewolkt dus we besloten een uitstapje te maken naar het dorp. Lekker langs het strand gewandeld met de wagen, een drankje gedronken met uitzicht op zee (ook niet verkeerd al zeg ik het zelf) en toen weer terug naar het hotel. Dit schema was ook een beetje wat we verwacht hadden voor deze vakantie. Overdag een uitstapje of chillen bij het zwembad en in de avond een wandelingetje of gewoon eten met z’n allen. Daarna zouden wij kunnen genieten op het terras van onze kamer om te bespreken wat voor leuks we de volgende dag weer zullen doen. Dit was de verwachting. De realiteit was helaas iets anders.

Ons kindje werd ziek! Het begon met een beetje verhoging dus we maakten ons in het begin geen zorgen. Koorts komt vaker voor bij kleintjes dus we dachten eigenlijk dat het wel weer over gaat. Maar het ging niet over, het werd erger! Wat doe je dan? Na 2 dagen waarin hij echt heel ziek en zielig was hebben we besloten om eerst de dokter in Nederland te bellen. Volgens de dokter was er niks alarmerends aan de hand, dus dat stelde ons even gerust. Helaas niet voor lang want in de loop van de dag werd hij zieker en steeg zijn koorts tot boven de 40. Toen was het genoeg voor mij. “We gaan naar een dokter nu”! Eenmaal daar was de prognose duidelijk: een oorontsteking, de remedie was simpel: een antibiotica kuur. Na deze diagnose viel er een last van onze schouders. We wisten wat er aan de hand was en hoe we hem beter konden maken. Die avond zijn we begonnen met zijn kuur en de dag daarna was de koorts gelukkig weg en had hij er ook weer zin in.

Het betekende ook dat we nog één dag over hadden om echt van de vakantie te genieten. Nou dat hebben we gedaan. Wij hebben in de zon gelegen en dat niet alleen, we zijn naar het eerste beste dorp gegaan om daar 1 ding te doen wat ik altijd graag wil doen op vakantie: en dat is met de voetjes aan het strand, uitkijkend over zee, genieten van eten, drinken of allebei. And so we did!

Daarna was het tijd om weer naar huis te gaan en dat was beter ook zodat onze kleine man lekker thuis kon bijkomen en zijn kuur kon afmaken. Is het jammer van de vakantie? Natuurlijk, maar niet alles in het leven kan alleen maar goed gaan. Deze dingen gebeuren, het gaat erom hoe je hier mee om gaat. Daarom ben ik ook ontzettend trots op ons. We hebben elkaar gesteund, zijn positief gebleven en hebben er alles aangedaan om ons zoontje beter te krijgen. We zijn een echte familie! En daar ben ik heel dankbaar voor. Nog een ding: luister naar je moederinstinct dan komt het altijd goed! Wij gaan kijken wanneer we zo snel mogelijk terug naar de zon kunnen!

Zijn jullie (kinderen) wel eens ziek geweest tijdens een vakantie in een ander land? Hoe pakte jij dit aan?

5 thoughts on “Hoe onze eerste vakantie als gezin in het water viel…

Geef een reactie