eettafel gezellig maken tips

De eethoek of eettafel gezellig maken

Aan de grote eetkamertafel brengen wij als gezin heel wat tijd door. Wij zitten er niet alleen als we een maaltijd eten, maar ook als we gasten hebben, een spelletje spelen en soms voor werk of school. Er is plek voor acht personen aan deze lange plank! Maar hoe kun je zo’n grote eettafel nou gezellig(er) maken? En hebben jullie ook zo’n grote tafel in de eethoek?

Met de herfst in aantocht wordt het weer sneller donker, ook in huis. Dit is dan ook niets voor niets de tijd van het jaar om je woonkamer iets gezelliger te maken. Vergeet hierbij niet de eethoek of eettafel. Vaak kies ik als thema een kleur voor de decoratieartikelen, dit keer groen. Ik kocht groene kaarsen, herfstige accessoires, en bij Studentendrukwerk mocht ik mijn eigen onderzetters ontwerpen. Ze staan superleuk op tafel!

Tips om de eethoek gezelliger te maken

Zocht je naar tips om de eethoek of eettafel gezelliger te maken? Dat kan namelijk op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de tafel te decoreren maar ook door passende verlichting.

Overweeg een open kast toe te voegen aan je interieur

In een open kast kunnen serviesgoed en accessoires op een aantrekkelijke manier worden getoond. Het is een goede optie als je wilt dat je eethoek gezellig en uitnodigend is. Als je kast open is, zorg er dan voor dat alles netjes en georganiseerd is, zodat het niet rommelig oogt.

Eettafel gezellig maken - decoratie tips eetkamer
Eigen foto: onze eethoek is toch best gezellig zo?

Kies voor sfeerverlichting

Het meest ongezellige aan de eettafel? Grote LED lampen met spierwit licht. Of erger nog: een TL-buis boven de tafel. Bouwvakkerslampen noemen wij dat. Sfeerverlichting bepaalt echt de sfeer en is heel belangrijk bij het inrichten van een eethoek.

Eettafel decoreren

Of je nou een eettafel of een bar hebt als eetplek in huis… Probeer het eens op te fleuren met een hippe fruitschaal, een kaarsenplateau, kleedjes of een gaaf bordspel, bijvoorbeeld een glazen schaakbord. Dat laatste nodigt uit om te spelen en zorgt vanzelf voor gezelligheid.

Eigen onderzetters ontwerpen

Onderzetters maken de eettafel niet alleen gezelliger, ze zijn ook nog eens functioneel! Wij gebruiken ze nu voor drinkglazen en kopjes maar in de zomer kun je ze ook bovenop je glas zetten om te voorkomen dat er wespen op je drinken af komen. Handig toch?

Ik liet deze kurken onderzetters maken bij Studentendrukwerk. Studentendrukwerk.nl is een online copyshop waar studenten en niet-studenten terecht kunnen voor al hun drukwerk zoals scripties, boeken, verslagen en andere documenten en sinds kort ook bierviltjes en onderzetters.

Het ontwerpen en bestellen was zo gepiept. Je kunt kiezen uit verschillende achtergronden, teksten en afbeeldingen die al in het online ontwerpprogramma staan. Als je de onderzetters helemaal uniek wilt, kan je ook eigen foto’s en afbeeldingen uploaden. Super cool!

Onderzetters ontwerpen bij Studentendrukwerk
De zelf ontworpen (groene) onderzetters van Studentendrukwerk

Leuk servies op de eettafel

Wit is ook maar zo wit. Durf te spelen met kleur. Dat wil niet zeggen dat je gelijk een compleet nieuw servies hoeft te kopen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij een kringloopwinkel voor pre-loved servies of bestek voor een beetje afwisseling. Dat staat speels en gezellig op tafel.

Eetkamertafel decoreren met planten
Plantje op de eettafel

Bloemen of planten op tafel

Wat bloemen of planten al niet kunnen doen. Lekker simpel maar het staat ó zo vrolijk op tafel.

Hoe maak jij je eettafel of eethoek gezellig?

One thought on “De eethoek of eettafel gezellig maken

  1. Je hebt al gezellig gemaakt met een plantje en wat kaarsjes! Wat je ook zou kunnen doen, is om wat tijdschriften neer te leggen. Dit breekt ook een beetje de grootte van de tafel. Als je geen zin hebt om telkens rekening te moeten houden met planten en water geven, dan raad ik je Silk-ka aan!

    Anne

Geef een reactie