Een eigen plek in huis om te bloggen, is dat handig?

Ik lees steeds vaker dat bloggers en vloggers in hun eigen huis een aparte kamer hebben ingericht voor het bloggen en vloggen. Dat heeft natuurlijk voordelen. Ook laat ik mijn plekje in huis zien waar de meeste blogs voor Volgmama worden getypt.

Een blogkamer? Toen we net verhuisd waren heb ik hier serieus over nagedacht. Menig mens heeft een hobby kamer of bureaukamer in huis, waarom dan geen aparte ruimte om te bloggen en vloggen? Of creëren we een plekje waar ik rustig mijn ding kan doen?

Voordelen van een aparte blog en vlog ruimte

blog3

De voordelen van een aparte kamer is dat je meestal ongestoord aan je blog of vlog kunt werken. In een aparte kamer thuis heb je minder prikkels en afleiding om je heen dan als je bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken bezig bent. Je kunt dus geconcentreerder doorwerken. Je kunt de spullen die je nodig hebt daar laten liggen en opbergen.

Nadelen van een aparte blog en vlog ruimte

Een groot nadeel is dus dat een kamer in huis snel gevuld is en als je er eenmaal aan gewend bent, je niet anders wilt. Dit is wat ik van anderen hoor.  Als er dan een kindje op komst is kan het zijn dat je  je blog of vlog ruimte daar voor moet inleveren. Maar dat doe je natuurlijk met alle liefde.

Mijn blog plekje in huis

blog1

Ik heb zelf geen aparte blogkamer voor Volgmama en werk in de woon/leefkamer. Tot nu toe bevalt dit goed. Ik zit hier gewoon aan de eetkamertafel op een comfortabele stoel met wieltjes. Kort geleden heb ik de kamer wat opgevrolijkt met planten. In de ochtend als de jongens op school zijn heb ik vaak even rust en tijd om een blog te typen. Mijn dochter speelt dan in de kamer en daar heb ik tegelijkertijd toezicht op. Als de kinderen thuiskomen uit school leg ik de laptop en spullen weg en maak ik tijd voor de kids.

We hebben grote ramen die voor voldoende licht zorgen en ook heb ik een bureaulamp erbij voor extra licht. Als blogger of vlogger kun je soms producten toegestuurd krijgen voor bijvoorbeeld reviews. Die bewaar ik meestal in de bruine vierkante bakken die in de hokjeskast liggen. Dicht bij de hand maar toch uit het zicht.

Of ik ooit een blogkamer in huis zal inrichten? Dat weet ik nog niet. Voorlopig in ieder geval niet.

Ben jij blogger of vlogger en heb jij daar een speciale kamer voor? Waar typ jij anders jouw blogs?

Bewaren

13 thoughts on “Een eigen plek in huis om te bloggen, is dat handig?

  1. Ik heb een appart kantoortje sinds het begin van dit jaar maar het aantal keren dat ik er echt zit is op een hand te tellen. Ik zit eigenlijk altijd in de woonkamer. Wel handig als ‘opslag’ voor samples etc. En witte achtergrond voor foto’s.

  2. Ik werk ook vanaf de eettafel, een eigen bureautje of werkplek is nog wel een wens, maar voor nu werkt het prima omdat ik tijdens het werken ook zicht heb op de woonkamer en de tuin en dus de kinderen tegelijk in de gaten kan houden

  3. Ik heb geen aparte ruimte. Gewoon in de woonkamer aan de keukentafel. We zouden nog wel ruimte hebben, maar ik vind het ook wel fijn om gewoon alles bij de hand te hebben, zoals eten en drinken. Aan de andere kant, kan de woonkamer soms een zooitje zijn door de kleine. Daar word ik ook heel onrustig van. Dan is het soms moeilijk om te beginnen. Al een standaard opgeruimde ruimte is dan fijn.

  4. Wij hebben helaas geen kamer over, dat zou ik wel heel graag willen, omdat ik op de dag met de kinderen gewoon geen tijd heb om te werken. Naast bloggen bouw ik ook websites, dus het is fijn als ik daarmee geen afleiding heb. Nu heb ik wel een bureautje op mijn slaapkamer neer gezet, maar daar werk ik eigenlijk alleen 1 dag in het weekend en voor de rest zit ik aan de eettafel in de woonkamer.

  5. Ik heb ook geen speciale ruimte. Ik zit meestal gewoon in de huiskamer. En werk er aan als de kindjes naar bed zijn. Heel af en toe zit ik nog wel eens aan het bureau boven. Laatst heb ik mijn bureau weg gedaan omdat ik er toch niet vaak achter zat. En staat er een mooi kast.

  6. Momenteel zit ik meestal aan de eettafel of op de bank. Toch zou ik een kamer heel graag willen. Ik ben het typ dat door de mieren al wordt afgeleidt. Een eigen plekje ben ii wel al aan bezig. De werkzaamheden in mijn huis gaan helaas niet zo snel. Ik hoop dat over een tijdje mijn voorzolder het hoekje klaar is, zodat ik ongestoord kan schrijven

  7. Ik heb wel een apart ruimte, in combinatie met onze kledingkasten. Ik heb dit bewust gedaan omdat ik voor voor de fotografie van review producten (denk aan beauty items) vaak een dikke zooi ervan maak, lees een rol
    witte behang als ondergrond met extra glitters en andere meuk erop voor flatlays. Het s dan fijn dat ik daar nu even bij wg kan lopen zonder dat ik het per direct hoef op te ruimen omdat anders kinder handjes erbij kunnen. Ik zit daar overigens nooit terwijl mijn dochter alleen beneden zou zijn. Voor haar staat er ook een bureau naast mij en haar slaapkamer is ook naast mijn werkruimte. Vaak gaat z dan met poppen spelen of ze gaat aan het bureau naast mij kleuren. Echt ideaal.

Geef een reactie