En dan is je kleuter helemaal in love..

Tja, daar stond ik even van te kijken. Ik dacht dat zoiets niet bestond bij kleuters maar het is echt waar en kwam heel verrassend. Op een dag kwam mijn zoontje thuis uit school en hij moest mij iets vertellen. Ik dacht meteen dat hij iets had uitgevreten op school dus ik ging voor hem zitten en vroeg wat hij mij wilde vertellen.. “Mama, je mag niet lachen hoor.. ik..heb..een..vriendin en ik ben verliefd!”.

shutterstock_589534988

Mama moest stiekem wel een beetje grinniken. Verliefd zijn is toch hartstikke leuk mijn zoon. Mag mama weten wie jouw vriendin is? Is het een meisje van je school of uit je klas? En hoe heet ze? Hij vertelde heel verlegen met een beetje een rood hoofd hoe het meisje heette en dat ze bij hem in de klas zat. Het is helemaal zijn meisje en later willen ze trouwen.

Heel onschuldig en zo schattig die eerste liefde.

Ik heb het telefoonnummer van haar moeder via een Whatsappgroep en ik besloot haar eens een berichtje te sturen. Hoi hoi, mijn zoon vertelde dat jouw dochter zijn vriendin was. Hij heeft het de hele tijd over haar. En ik kreeg niet veel later een appje terug dat het wederzijds was. Haar dochter is ook verliefd op mijn zoon en had dit thuis ook al verteld.

Ze zien elkaar eigenlijk alleen op school. Misschien is het leuk als ze samen na schooltijd eens met elkaar gaan spelen. Maar ik wacht denk ik zelf maar even op die vraag van mijn zoon. Het is kleuterliefde en voor je het weet is het weer voorbij. Of ze willen met papa en mama of de juf trouwen 😉

Zijn jouw kinderen wel eens verliefd geweest? Wist jij dat kleuterliefde bestond?

*De foto is eigendom van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “En dan is je kleuter helemaal in love..

Geef een reactie