engels-leren-op-zomerkamp-kinderen-nederland

Je kind Engels bij leren op zomerkamp? Dit zijn de voordelen

Als ouder is het elk jaar weer de taak om je kinderen te vermaken in de vakanties. Dit kan doormiddel van leuke dagjes weg, op vakantie, het thuis lekker gezellig maken of een zomerkamp waar je kind zijn of haar Engels kan verbeteren.

Je ziet dat steeds meer ouders gebruik maken van een zomerkamp om zijn of haar kind te laten ontwikkelen op het gebied van de Engelse taal. Zoals je waarschijnlijk weet is Engels een taal die wereldwijd wordt gesproken.

Voor je algemene ontwikkeling en communicatievaardigheden in andere landen is het essentieel om de Engelse taal te beheersen. Dit leer je het makkelijks wanneer je nog kind bent. Een zomerkamp biedt hier dus een enorme mogelijk in en brengt naast het verbeteren van de Engelse taal nog heel wat andere voordelen met zich mee.

Verschil van een zomerkamp en traditionele Engelse les

Uiteraard krijgen kinderen vanaf groep 7 of 8 ook de traditionele Engelse les op school. Maar waarom zal ik mijn kind dan nog naar een zomerkamp sturen? Een zomerkamp dat zich volledig richt op het verbeteren van de Engelse taal is natuurlijk een stuk effectiever als eens in de week 1 of 2 uur een les Engels. De kinderen worden hierbij omringd door begeleiders en medekampgenoten die Engels spreken wat ervoor zorgt dat je kind sneller en effectiever de Engelse taal zal oppikken. Dit verhoogt de Engelse taalvaardigheid dus enorm.

zomerkampen-kinderen-nederland

De Engelse cultuur leren kennen

Naast het feit dat de kinderen dus aanzienlijk zullen verbeteren in hun Engelse taalvaardigheid, zullen ze ook kennis maken met de Engelse cultuur. Hierbij kunnen ze bijvoorbeeld leren over Engelse tradities, feestdagen, gewoontes en zelfs Engelse gerechten. Dit draagt vervolgens bij aan een stukje algemene kennis.

Vriendschappen voor het leven

Het is natuurlijk leuk om je kind te zien verbeteren in zijn of haar Engelse taalvaardigheid. Hoewel dit uiteraard het hoofddoel is van zo’n zomerkamp, wordt er ook alles aan gedaan om het zo leuk mogelijk voor de kinderen te maken. Er worden leuke spelletjes en activiteiten georganiseerd, het eten wordt verzorgd en kinderen kunnen letterlijk vriendschappen maken voor het leven. Een zomerkamp is dus niet enkel goed voor het verbeteren van de Engelse taal, maar zorgt daarnaast ook voor sociale ontwikkeling en een onvergetelijke tijd van groei en plezier voor je kind.

Er zijn diverse bedrijven en verenigingen in Nederland die deze zomerkampen organiseren. Een die zeker aanbevolen is, is zomerkamp haarlem. Dit is een drie daagse zomerkamp waarbij kinderen op een enorm effectieve manier worden ontwikkeld op het gebied van Engels, maar daarnaast ook leuke activiteiten doen en hun sociale vaardigheden ontwikkelen. 

Geef een reactie