erlebnisberg-kappe-panoramabrug-belevenissen-brug

Dagje uit; Erlebnisberg Kappe met Panoramabrug in Winterberg

Winterberg is een bekende plek voor Nederlandse wintersporters maar eigenlijk is hier het hele jaar genoeg te doen. Met kinderen is de Erlebnisberg Kappe met Panoramabrug in Winterberg echt een leuke bezienswaardigheid, die je niet wilt missen tijdens je verblijf in Sauerland. Je kunt hier onder andere rodelen, crossfietsen, lekker eten in een café met uitzicht, een leuke speeltuin bezoeken of klimmen en klauteren op de hoge panorama- belevenisbrug. Cool hè?

Winterberg met kinderen

In oktober vorig jaar waren wij met een stel vrienden en twee kinderen een weekendje in Winterberg. Wij verbleven in hotel resort Der Schöne Asten met familiekamers, in een dorpje die hoort bij de gemeente Winterberg. Lees hier onze ervaring met hotel Der Schöne Asten.We kregen er de Sauerland Sommer Card gratis bij. Hiermee konden we gratis een aantal attracties en bezienswaardigheden in Sauerland bezoeken. Heel fijn. In het boekje die we bij de Sauerland Sommer Card kregen, zagen we de Panoramabrug en de Erlebnisberg Kappe die we samen hebben gecombineerd tot één uitje. En dat was zeker de moeite waard!

rodelen-met-kinderen
Rodelen onderaan de Erlebnisberg Kappe in Winterberg. Ook leuk voor kinderen!

Erlebnisberg Kappe

Wat is de Erlebnisberg Kappe? Een belevenisberg zo even letterlijk vertaald naar het Nederlands. Een verzamelnaam voor allerlei activiteiten (belevenissen) op één gebied. Je kunt er zomerrodelen, wandelen, kinderen kunnen er trampolinespringen, er is een minigolf baan, een klimpark, een treintje die naar het centrum van Winterberg rijdt en weer terug, een natuur-belevenispad, een crossbaan, de panoramabrug, een mooie speeltuin, skiliften, wandelroutes én horecagelegenheden. Wij hadden verwacht dat zoiets een all-inn prijs zou hebben maar eigenlijk betaal je apart voor elke activiteit. Zelf hebben wij gerodeld, over de belevenissenbrug gewandeld (en geklommen), naar de speeltuin geweest en wat gegeten en gedronken in het panorama café met een top uitzicht.

panoramabrug-winterberg
Mooi uitzicht vanaf de panoramabrug
speeltuin-winterberg-erlebnisberg-kappe
Speeltuin op de Erlebnisberg Kappe

Panoramabrug Winterberg

De panorama brug in Winterberg is niet zomaar een panoramabrug zoals je in eerste instantie verwacht. Je hebt niet alleen waanzinnig mooi uitzicht op Winterberg… want het is ook nog eens een belevenissenbrug met hindernissen. De brug is ongeveer 435 meter lang en staat zo’n 20 meter boven de grond. Tijdens de wandeling op de brug kom je allerlei belevenissen tegen (voor kinderen en volwassenen) om te proberen. Dit zit gewoon bij de entreeprijs van de brug in of je het wilt of niet. Vind je het eng dan kun je er gewoon omheen lopen.

panoramabrug-winterberg-erlebnisberg-kappe
Belevenis op de Panoramabrug; lopen oven zwevende schotels.
bobsleebaan-winterberg-erlebnis-berg-kappe
Uitzicht op de bobsleebaan van Winterberg

Er staan genoeg bankjes op de brug waar je even kunt pauzeren om van het uitzicht te genieten of je eigen meegenomen lunch te nuttigen. Ook met kinderwagen en buggy is de panoramabrug goed te doen. Het nadeel is alleen dat je aan het eind van de brug met de wagen van de trap af moet of hetzelfde stuk weer teruglopen. Ook is er op het einde een glijbaan en die gaat mega-snel naar beneden, voor de echte waaghalzen!

Wij hebben ons hier een middag goed kunnen vermaken en komen zeker nog eens terug als we weer in de buurt van Winterberg zijn.

Adres Erlebnisberg Kappe en Panorama Brug: Kapperundweg, 69955 Winterberg

Zie voor meer info en inviduele prijzen voor de activiteiten de website van Erlebnisberg Kappe.

Heb jij al zin gekregen om de Erlebnisberg Kappe of panoramabrug in Winterberg te bezoeken?

Geef een reactie