ervaring-minimeis

Mijn ervaring met de Minimeis baby- en kinderdrager

Minimeis is een baby- en kinderdrager waarbij je je baby, peuter of kleuter tot 5 jaar op je schouders kunt dragen. Kennen jullie deze stoere schouderdrager al?

Toen mijn dochter 1 jaar was, kreeg ik voor mijn verjaardag een dure geweven draagdoek. Deze wilde ik graag hebben omdat ik hem zo mooi vond. Het was een mooie lange blauw/paarse doek. Wat alleen jammer was, is dat ik er niet mee overweg kon. Ook niet na een draagconsult… Helaas heb ik dus afscheid moeten nemen van dit doekje. Daarna heb ik een simpele draagzak gebruikt maar een paar weken voordat onze vakantie in zicht was, kon ik de draagzak niet meer terugvinden. Ik ging op internet opzoek naar een nieuwe en kwam de Minimeis tegen. Dat leek mij erg mooi voor mijn meisje, hoog zitten en alle goed zien! Bovendien kunnen we daar nog een lange tijd gebruik van maken.

minimeis-ervaring-review
Het is wel even wennen maar een stuk koeler dan een buik- of rugdrager in de hitte.

Kinderwagen of buggy niet altijd handig op vakantie

Uit ervaring weet ik dat een buggy of kinderwagen niet altijd even handig is op vakantie. Op sommige plekken zijn er bijvoorbeeld alleen trappen of onverharde wegen en daar kun je moeilijk met een wagen door manoeuvreren. Als je een baby, peuter of kleuter hebt die het lopen niet zo lang kan vol houden, kan het erg vermoeiend zijn als je hem of haar zonder draaghulp moet dragen. Wij namen de Minimeis baby- en kinderdrager mee op reis voor een uitgebreide review!

Is de Minimeis schouderdrager ergonomisch?

review-minimeis
Opgevouwen is het een compact pakketje van 1,4 kilo en past dus makkelijk mee in de koffer of al handbagage.

Gelukkig kwam het draagstoeltje op tijd voor de vakantie binnen. Ik appte mijn vriendinnen dat ik mijn dochter tijdens onze vakantie op de schouders ging dragen. De één vond het leuk, de ander vroeg of de Minimeis wel een verantwoorde en ergonomische drager was? Dit ging ik natuurlijk meteen even uitzoeken.

“Je draagt je kind in een comfortabele en ergonomisch verantwoorde houding, het gewicht wordt evenredig over de schouders en het lichaam opgenomen.” staat op de website van Minimeis.

Ook nam ik een kijkje op de website van International Hip Dysplasia Instute of de Minimeis in het rijtje stond met verantwoorde dragers. Helaas staat de Minimeis daar (nog) niet tussen.

Gelukkig zijn wij van plan om de Minimeis niet voor al te lange afstanden te gebruiken en maak ik me er daar niet zo druk over.

Zo gebruik je het Minimeis draagstoeltje

Je kunt de Minimeis drager afstellen met bandjes aan de voor- en zijkant. Let erop dat dit goed strak zit. Voor baby’s gebruik je de Multistrap en deze kun je er voor je peuter of kleuter afhalen. Je kunt het best de drager omdoen en je partner je kindje erin laten zetten. Dan alle bandjes dicht en afstellen en dan ben je klaar voor de eerste wandeling. Zo gepiept!

Let op: omdat je je kindje hoog draagt moet je opletten voor takken van bomen, poorten etc.

Review: Minimeis baby- en kinderdrager

ervaring-minimeis
Genieten van het uitzicht in de Pula Arena. (Kroatië)

Ik kon de Minimeis pas in de tweede week van de vakantie testen. Mijn schouders waren de eerste week goed verbrand door de zon. Autsjj! De eerste keer dat ik de drager had gebruikt deed ik het verkeerd. Mijn dochter had de Multistrap om die eigenlijk alleen voor baby’s bedoeld is. Deze heb ik er meteen afgehaald toen Minimeis mij hierover een berichtje stuurde op Instagram. Maar ondanks dat vond ze het de eerste keer meteen al prachtig toen we een rondje van een half uur over de camping liepen. We kregen veel bekijks en mijn dochter genoot ervan. Als een koningin zat ze naar iedereen te zwaaien haha!

Na een half uurtje heuvel op en heuvel af begon ik last van mijn schouders te krijgen. Mijn man tilde haar er voorzichtig uit maar als het aan haar lag had ze er wel langer in willen zitten.

minimeis-ervaring
Pretletter..

Het is natuurlijk wel even wennen om je kindje op de schouders te dragen als je dit nog nooit gedaan hebt. Mijn driejarige peuter weegt nu 12 kilo. De tweede keer hield ik het al langer vol en ik haar maximaal een uur zo dragen. Ook ideaal voor een strandwandeling! Zelfs mijn man die met rugklachten kampt wilde de Minimeis proberen. Hij vond het een aangename drager en wil best vaker op deze manier dragen als zijn rug het toelaat.

Een draagzak of draagdoek plakt met deze hitte zo aan je vast en met de Minimeis heb je daar minder last van. De volgende vakantie gaat hij weer mee! Wij vinden het een prima drager voor korte afstanden.

De Minimeis is geschikt voor baby’s en kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar of met een gewicht tot 20 kilo. Deze schouderdrager kun je online bestellen voor € 149,-

9 thoughts on “Mijn ervaring met de Minimeis baby- en kinderdrager

  1. Ik kreeg spontaan last van mn schouders toen ik de foto’s zag. Die zijn bij mij aan de zwakke kant en het lijkt me oprecht zwaar. Bovendien vrees ik dat mn kind onder een laag poortje de dupe zou zijn van mijn onoplettendheid.

    Dat gezegd hebbend, ik denk dat dit voor kinderen echt fantastisch is en dat als je het wel kan dragen, het met de hitte een heel prettig alternatief is voor de draagzak. Want dat lijkt me ook geen pretje nu, eerlijk gezegd.

Geef een reactie