Review Zwitsal luiers

Op Volgmama heb ik al vaker luiers getest van verschillende merken. Mijn dochter zit nog steeds in de luiers en ik mocht onlangs een pak Zwitsal luiers testen. Zijn jullie ook zo fan van de unieke Zwitsal geur? Ik was vooral erg benieuwd of de poepluiers iets minder zouden stinken door de Zwitsal geur en of ze ook comfortabel en goed om de billetjes zitten. Of dat zo is lees je in deze review.

Zwitsal luiers

Omdat ik al veel verschillende merken luiers heb geprobeerd, heb ik natuurlijk al het één en ander aan vergelijkmateriaal. Ik hoop natuurlijk dat mijn dochter volgend jaar uit de luiers is of misschien al wel iets eerder.

Waar te koop?

De Zwitsal luiers zijn sinds deze maand op de markt en tot op heden alleen te koop bij Albert Heijn, ah.nl, Etos en bol.com. Bij Etos heb ik ze al in de aanbieding gezien. 😉

Alle luier aanbiedingen in één oogopslag? Via Luiergids.nl vergelijk je snel en eenvoudig alle maten en merken.

Dermatologisch getest

Zwitsal Luiers zijn dermatologisch getest en ideaal voor het tere billenhuidje van je kleintje. Ze zijn heerlijk zacht, waarbij langdurige droogheid is gecombineerd met maximaal draagcomfort, zodat je kindje zich goed kan bewegen. De luiers zijn niet geparfumeerd, wel bevat iedere verpakking speciaal voor de liefhebbers een apart geurbuiltje met de vertrouwde Zwitsal geur. De luiers zijn in 7 verschillende maten te koop en de maten 1,2 en 3 hebben een urine indicator. De maten 1 en 2 voor de pasgeboren baby’s hebben ook een uitsparing voor de navel.

zwitsal-pampers-ervaring-zacht
De Zwitsal luiers zijn heerlijk zacht en dun.
zwitsal-luier-test-ervaring-volgmama-mamablog
De Zwitsal luiers sluiten goed aan en de plakstrips blijven prima op hun plek.

Ervaringen met Zwitsal luiers

Wij hebben een pak Zwitsal luiers in maat 5 gekregen. Ik heb de luiers al bij Albert Heijn gespot en daar betaal je voor een pak maat 5 luiers € 10,99. Bij deze maat zitten er 26 luiers in de verpakking dus omgerekend is dat 42 cent per luier. In vergelijk met andere luiermerken zijn deze luiers wel wat prijzig.

De luiers hebben 2 verschillende printjes en je kunt duidelijk zien wat de voor en de achterkant is. Wat mij als eerste opviel is dat de luiers enorm zacht aanvoelen. Tot nu toe het zachtst van alle luiers die ik heb geprobeerd.

zwitsal-luiers-ervaring-mamablog
Een vrolijke gele verpakking!
zwitsal-luiers-geurbuiltje-getest
De luiers ruiken dus zelf niet naar Zwitsal, wel als je het plastic van het geurbuiltje verwijderd en het zakje tussen de luiers of rompers legt.

Thuis heb ik de luiers op de commode in een mandje liggen, en stopte daar het geurbuiltje tussen. De Zwitsalgeur ruik je goed als je boven het mandje hangt. Als mijn dochter de luier een paar uur aan heeft en het tijd is om haar te verschonen, dan ruik ik de Zwitsal geur aan haar gedragen luier niet meer.

De pasvorm is goed en de luiers sluiten goed aan. De luiers hebben geen rekbaar gedeelte op het rugpand en dat vind ik wel een beetje jammer. Overdag gaat het goed met de luiers maar voor de nacht gebruik ik liever andere luiers omdat de Zwitsal luiers helaas al op 3 verschillende nachten zijn doorgelekt.

Gebruik jij Zwitsal producten? Zo ja, welke?

5 thoughts on “Review Zwitsal luiers

  1. Heel erg veel problemen met doorlekken, vooral nu tandjes doorkomen. Dit terwijl we dezelfde maat gebruiken bij Pampers luiers, waar het vele malen minder vaak misgaat. Onze dochter is met Zwitsal luiers ook wel eens ’s nachts helemaal nat wakker geworden, dat probleem met Pampers uberhaupt niet. Jammer, ik vind het echt geen aanrader (voor overage producten wel een Zwitsal fan namelijk)!

Geef een reactie