Ergonomische thuiswerkplek tips - Muis Trust Bayo Review Winactie Blog

Essentials voor een comfortabele thuiswerkplek

Kantoorwerk wordt meestal gedaan in een professionele kantooromgeving, maar steeds meer mensen werken nu ook (of deels) vanuit huis. Thuiswerken heeft een aantal prettige voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld langer uitslapen omdat je geen reistijd hebt en kun je makkelijker je eigen pauzes plannen.

Wil jij ook een home office inrichten? Maak het dan voor jezelf zo comfortabel mogelijk. In dit artikel geven wij handige tips voor een ergonomische thuiswerkplek en delen wij een aantal fijne essentials met jullie. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische muis (deze kun je ook winnen!) en een standaard voor je laptop om op de juiste ooghoogte te kunnen werken.

Mijn eigen thuiskantoor is eindelijk bijna klaar (zo trots op!). Onlangs deelde ik al een sneakpeak van mijn kantoor want hier staat ook mijn hangstoel om even in te relaxen en waar ik vaak mijn mail check. Het meeste kantoorwerk, de content creëren en uitwerken doe ik nu wel aan mijn bureau. Een extra beeldscherm en een laptopstandaard zullen er nog komen en ik zoek nog decoratie voor aan de muur, maar verder is de kantoorruimte zo goed als klaar. Ik breng er veel uren door en het is fijn om je eigen plek hiervoor te hebben en zo ongestoord te kunnen doorwerken. Een plekje aan de eetkamertafel was toch niet zo ideaal (niet ergonomisch en veel afleiding) maar ik begrijp ook heel goed dat niet iedereen de luxe heeft voor een ‘eigen home office’ in of aan huis. Als je thuis kantoorwerk wilt doen kun je je het beste zo aangenaam mogelijk maken. Ik hoop dat jullie wat aan onderstaande tips hebben.

In hoogte verstelbaar bureau en een goede bureaustoel

Als je een meer comfortabele werkplek zoekt, raad ik je aan een verstelbaar of zit-en-sta bureau te gebruiken. Je kunt de hoogte zo instellen dat hij op het juiste niveau staat voor je lichaam, wat helpt voorkomen dat er na verloop van tijd rugpijn en andere gezondheidsproblemen ontstaan. Als je een bureaustoel kiest, let er dan op dat hij een goede ergonomie heeft. Zo niet, dan kan dat chronische nek- en schouderpijn veroorzaken, evenals pijn in de onderrug na uren achtereen zitten. En dat zou zo jammer zijn! Laat je goed adviseren en lees reviews voordat je een bureau en bureaustoel koopt.

Ergonomische muis en apart toetsenbord

Een aparte muis en toetsenbord zorgt voor comfortabele werkruimte en een algeheel verbeterde ervaring.

Trust Bayo muis

Met de Trust Bayo muis haal je de spanning van je pols en dat is fijn als je veel met een laptop of computer werkt. Het verticale ontwerp van de Trust Bayo (went snel vind ik) zorgt ervoor dat je pols en arm in een meer natuurlijke positie blijven in vergelijking met conventionele computermuizen. Je kunt urenlang comfortabel werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het overbelasten van je arm.

Muis Mouse Trust Bayo Review Ervaringen
Bayo Trust Muis Ervaringen
Trust Bayo

Naast de ergonomie wordt de Bayo geleverd met een aantal andere functies om je door een werkdag heen te helpen. Hij is draadloos, heeft een bereik tot 10 meter en wordt geleverd met een kleine USB-dongle die in de muis zelf kan worden opgeborgen. Hij is oplaadbaar, dus je hebt geen wegwerpbatterijen nodig, en hij heeft RGB om er een persoonlijk tintje aan te geven. Ik ben heel blij met de Trust Bayo muis die ik heb gekregen. Het ergonomische design van de muis spreekt mij erg aan, en de muis ligt goed in de hand. De muis reageert direct en de gekleurde lampjes zijn erg leuk! Je kunt het lichtje ook uitzetten. Mijn tienerzoon is zelfs een beetje jaloers omdat deze muis een lampje heeft en perfect bij zijn gaming toetsenbord past.

Goede verlichting op je thuiswerkplek

Het belang van goede verlichting op je thuiswerkplek kan niet onderschat worden. Of je nu een ondernemer bent die een evenwicht probeert te vinden tussen werk en gezin, of gewoon een student die de meeste tijd thuis doorbrengt met studeren, het is belangrijk dat je voldoende licht hebt, zodat je kunt zien wat je aan het doen bent en vermoeide ogen vermijdt.

Er zijn bepaalde dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van verlichting voor je kantoorruimte, zoals hoeveel natuurlijk licht er in je omgeving is, de hoeveelheid omgevingslicht dat van andere bronnen zoals lampen en bovenlicht komt, de hoogte van je bureau of tafel – want sommige armaturen zullen meer speling nodig hebben dan andere – en eventuele speciale eisen, zoals of je liever LED verlichting hebt dan TL-verlichting.

Kantoorartikelen

Het kantoor kan ook een stressvolle plek zijn. Als je niet georganiseerd bent, voel je je misschien al snel overweldigd of ontmoedigd. Maar met de juiste kantoorartikelen tot je beschikking zul je het gemakkelijker hebben om de zaken onder controle te houden! Zo heb ik onder andere een kast met mappen voor mijn boekhouding, een printer, pennenbakje en notitieboekjes.

eenvoudig-leven-agenda

Een planner

Het is weer de tijd van het jaar, waarin we beginnen na te denken over wat onze doelen voor het nieuwe jaar zijn. Op persoonlijk maar ook op zakelijk gebied. Veel mensen hebben de neiging om een lijstje op papier te maken en het dan kwijt te raken nog voor ze ze in actie kunnen brengen. Maar als je een planner (app, programma of een papieren planner) als hulpmiddel gebruikt, heb je altijd toegang tot je doelen!

Tessa A. heeft de Bayo muis gewonnen!

15 thoughts on “Essentials voor een comfortabele thuiswerkplek

  1. Ik werk veel thuis en merk dat mijn laptopmuis niet voldoet, toch wel vaak last van een bezeerde arm. Dit soort muizen zijn altijd even wennen, ik had er bij een vorige werkgever een dergelijke. Na een paar uur ben je gewend en is het heerlijk werken.

  2. Yes, die wil ik heel graag hebben. Ik werk 3 dagen per week thuis en ben niet goed/ergonomisch bezig. Ik wil steeds een goede plek inrichten maar vooralsnog is het vaak half uitgezakt op de bank of aan de keukentafel.

  3. De aparte muis en toetsenbord is voor mij onontbeerlijk. Werken met de muis op de laptop vind ik zo vervelend en dan voel ik ook echt mijn pols en vinger. Alleen een ergonomische muis mist nog dus daar maak ik graag kans op.

  4. Ik ben momenteel bezig met het inrichten van een thuiswerkplek, een heel karwei! Er staan absoluut handige en bruikbare tips in dit artikel, zo had ik nog niet gedacht aan een zit- en stabureau. En een ergonomische muis is daarbij ook geen overbodige luxe en uiteraard zeer welkom.

Geef een reactie