Een fietshelm voorkomt hoofdletsel bij je kind

Het voorjaar staat voor de deur dus haal die fietsen maar vast uit de schuur! Maar heb jij al aan een fietshelm gedacht voor je kind? De modellen van nu zijn helemaal hip. Toen mijn oudste zoon zijn eerste fietsje kreeg met zijwieltjes was hij een jaar of drie. Hij vond de fiets hartstikke mooi maar liep liever met de hand aan het stuur dan dat hijzelf op zijn fietsje zat. Een jaar later heeft hij leren fietsen in het voorjaar.

Een fietshelm is tot op heden in Nederland niet verplicht. Aangezien voorkomen beter als genezen is hebben wij een fietshelm gekocht om hoofdletsel te voorkomen. Hij had een blauwe helm met hondjes erop.

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje en zeker bij kinderen. Dagelijks belanden er kinderen op de spoedeisende hulp met hoofdletsel dat door een fietshelm voorkomen had kunnen worden.

Zou een kind zich moeten schamen om een fietshelm? Natuurlijk niet en zeker niet als je de fietshelmen hieronder bekijkt. Er zit vast een leuke helm tussen voor jouw zoon of dochter. Ze zijn allemaal te koop op www.kidswithflair.com en de modellen hieronder kosten allemaal 32,95 per stuk! Veiligheid boven alles. Dat is het geld dubbel en dwars waard toch?

 

PR4Kids.kidswithflair.2995.metstippen

PR4Kids.kidswithflair.2995.metmotorbrilrozePR4Kids.kidswithflair.2995.metmotorbrilPR4Kids.kidswithflair.2995.groenPR4Kids.kidswithflair.2995.zwartmetoranjePR4Kids.kidswithflair.2995.oranje

Ik ben benieuwd: dragen jullie kinderen een fietshelm als ze (leren) fietsen? En zo ja, tot welke leeftijd?

4 Comments

 • Reply Malou maart 3, 2016 at 9:28 am

  Ik heb hier eigenlijk nog nooit over nagedacht.. Maar het duurt ook nog eventjes totdat Nomi gaat fietsen.

  • Reply VolgMama maart 3, 2016 at 11:48 pm

   Kinderen worden zo snel groot 🙂

 • Reply Nathalie maart 4, 2016 at 9:45 pm

  Destijds wilde ik een helm voor onze oudste voor op de fiets bij mij maar ook voor het leren fietsen… maar ze waren (toen) niet te koop in de juiste maat, alles was te groot.

  Daarna eigenlijk nooit meer over nagedacht!

  • Reply VolgMama maart 4, 2016 at 11:06 pm

   Het is inderdaad belangrijk dat een helm goed past.

  Leave a Reply