Fietstassen en fietszitje achterop? Het kan heel simpel zijn..

Toen het tijd werd om het voorzitje op de fiets om te wisselen voor een achterzitje baalde ik even dat ik geen fietstassen meer kon gebruiken. Tenminste dat is wat ik op dat moment dacht. Iemand gaf mij een tip waarmee dat wel degelijk kon. Met een bagagedrager verlenger en een dubbele fietstas van FastRider kan ik nu weer fijn fietsen en boodschappen doen.

Dat ik daar nou niet eerder aan heb gedacht, een bagagedrager verlenger.. Ik heb wel eens moeders zien fietsen met fietstassen en hun kindje achterop en vroeg me af hoe ze dat nou deden. Zeker als je een fietszitje hebt met bagagedragerbevestiging (mooi galgje woord) zoals mij hebt, zitten de beensteunen van het stoeltje in de weg voor fietstassen. De oplossing voor dit probleem was eigenlijk vrij simpel: een bagagedrager verlenger.

De bagagedrager verlenger monteren

img_5996

Het woord bagagedrager verlenger spreekt voor zich. Je verlengt daarmee de bagagedrager op de fiets. Daarmee creëer je meer ruimte tussen de voetsteunen en de dubbele fietstas. Het monteren ging vrij eenvoudig. In dit geval deed mijn man het maar ik zou het zelf ook goed kunnen.

Na het monteren van de verlenger plaatsen we eerst het Qibbel fietszitje en daarna de dubbele fietstassen. Hieronder op het Youtube filmpje kun je zien hoe leuk mijn dochter reageert bij het uitpakken van het fietszitje en hoe we de verlenger, het stoeltje en de FastRider fietstassen plaatsen. Een testritje hoort er natuurlijk ook bij.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4QE_W7UzLro[/embedyt]

 

De fietstassen erop

img_6051

De fietstassen zijn makkelijk te plaatsen met riempjes en klittenband. Zo gepiept! Ik kwam er wel achter dat ik geen jasbeschermers achterop heb dus die bestel ik wel even om de tassen te beschermen tegen vuil.

De fietstassen van FastRider zijn sterk en hebben een mooi design. Mijn schoonouders hebben al jaren fietstassen van dit merk en zijn hier uiterst tevreden mee. Van FastRider mocht ik nieuwe dubbele fietstassen uitzoeken om te proberen. Aangezien er roze tinten in het fietsstoeltje zitten zocht ik fietstassen waar een beetje roze in terug zou komen.

Dubbele fietstas Ixia Mint

img_6053

img_6077
Veel mooie details op de fietstassen, aan de achterkant zie je ook reflectors in een mooi patroon. Pluspunt dat er dus ook aan de veiligheid is gedacht.

De Ixia, latijns voor botanisch bolgewas, valt in de categorie gedurft. Door de sprekende prints en het fraaie patchwork mikt de Ixia met vlotte uitstraling vooral op (jonge) moeders die zich durven onderscheiden.

Mijn keus viel op de Ixia Mint uitvoering. De fietstassen vallen erg op en dat vind ik juist erg leuk. Voor mij geen saaie eenkleurige fietstas meer. De fietstassen van FastRider mogen gezien worden, ze zijn toch prachtig? De fietstassen zijn bovendien van prima kwaliteit en verstevigt waardoor ze mooi in model blijven zitten en er aardig wat spullen in kunnen.

img_6074
Fietshelm, boodschappen.. alles kan erin

Er kan 28,5 liter aan spullen in de fietstassen dus dat is ruimte zat voor een paar boodschappen, een fietshelm, een rugtasje of handtas. Met een kliksysteem open en sluit je de fietstassen, heel handig en geen gedoe met riempjes. De opening aan de bovenkant is ruim zodat je makkelijk bij je spullen komt. De fietstassen zijn mooi afgewerkt en een echte blikvanger. Ik ben er erg blij mee en heb er al leuke reacties op ontvangen.

img_6024

Heb jij ook fietstassen? En zou jij voor een opvallend kleurtje gaan?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

16 thoughts on “Fietstassen en fietszitje achterop? Het kan heel simpel zijn..

  1. Jij bent mijn redder in nood! Ik zit dus al een dikke maand mijn hoofd te breken hoe ik een fietsstoeltje op mijn fiets kan zetten maar ik wil mijn fietszakken niet opgeven! Snel deze link naar mijn man sturen!!

  2. wat ziet het er leuk uit, het past mooi blij elkaar. dit probleem hadden mijn ouders met mij niet, er waren toen nog zijtassen verkrijgbaar waar een zitje op kon, me moeder heeft kleine zijtassen waardoor het ook makkelijk kan

  3. Hallo, het is al een tijdje geleden dat je dit bericht hebt gepost, maar nu voor mij relevant ?. Ik heb net dezelfde verlenger op mijn fiets gemonteerd ivm achterzitje, maar mijn fietstassen raken aan de achterkant mijn band. Had jij daar geen last van toen de tassen wat ouder werden? Leuk zitje en leuke tassen trouwens.

    1. Hi Esther, daar had ik ook last van. Irritant geluid is dat hè tijdens het fietsen? Dat komt omdat ik geen jasbeschermers (zo noem ik ze, hoop dat je weet wat ik bedoel) achterop de fiets heb. Mijn man heeft zelf aan beide kanten een stuk plastic bevestigd waardoor de tassen niet meer tegen het wiel aankomen. Probleem was dus zo opgelost. Als je jasbeschermers aan de achterkant op je fiets hebt zou de tassen de band niet mogen raken lijkt mij.

Geef een reactie