met-kinderen-naar-finland-tips-uitjes-activiteiten

Met de kinderen naar Fins Lapland? Om nooit te vergeten!

Wil je met de kinderen een onvergetelijke reis maken? Vergeet standaard bestemmingen en maak een bijzondere reis naar Fins Lapland! Het uitzonderlijke landschap en de unieke excursies blijven eeuwig bij. En mams heeft lekker de tijd om te ontspannen in een Finse sauna in het vakantiehuisje. We geven je graag inspiratie, zodat je weet of een Finland vakantie een goede keuze is voor jouw gezin.

Slapen in een Finse Mökki

finland-tips-met-kinderen

Een typisch Fins vakantiehuisje wordt een Mökki genoemd. Deze zijn vaak vrijstaand, gemaakt van hout en zijn voorzien van een heerlijke keuken met open haard en… tromgeroffel… een Finse sauna! Daar kom je maximaal tot rust. Even helemaal opladen voordat je begint met het leuke excursieprogramma!

Op pad met Rudolph the red nose reindeer!

vakantie-finland-met-kinderen

Veel kinderen raken betoverd door kerst en de sfeer die daarom heen hangt. Dus zeg nu zelf, wat is er leuker dan een rendieren excursie doen?! Rudolph en zijn vriendjes leiden je graag rond in het Finse landschap. Er is ook tijd voor educatie. Zo kun je de tocht maken naar een rendierboerderij, waar je ziet hoe het leven op een Finse boerderij eraan toegaat.

Adrenaline met husky’s en sneeuwscooter

finland-met-kinderen-husky-slee-tocht-tips-vakantie

Rendieren zijn leuk en schattig, maar niet zo snel. Is jouw gezin gek op adrenaline? Dan zit je goed met een husky sledetocht. Er kunnen meerdere personen op een huskyslede en kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen. Uiteraard wordt er aan alle veiligheidsmaatregelen gedacht.

Ook de sneeuwscooter is een optie (ook vanaf 4 jaar). Zo kunnen jullie op de scooter naar een huskyboerderij, waar de dieren ook geaaid mogen worden. En jij of paps mag zelf de sneeuwscooter besturen (met een autorijbewijs).

Ontdek samen het Noorderlicht

finland-met-kinderen-tips-noorderlicht-zien

Het Noorderlicht (aurora borealis) is een natuurfenomeen dat het op zichzelf al waard is om af te reizen naar Lapland. Het is het beste zichtbaar tussen november en half april.

Vanuit je verblijfsplaats worden er speciale excursies georganiseerd, om het Noorderlicht te spotten vanaf bepaalde uitkijkpunten met minimale lichtvervuiling. Groen, paars, oranje, blauw of rood, het is altijd een verrassing welke kleurencombinaties het licht je te bieden heeft.

Hup, op de lange latten!

finland-vakantie-tips-kids

Zijn jullie gek op skiën en snowboarden? Ook dan zit je 100% goed in Fins Lapland. Een goed skigebied is bijvoorbeeld Ruka, een wintersportplaats waar je routes vindt voor ieders niveau. Het hoogste punt bevindt zich op circa 500 meter en het totaal aan pistes is zo’n 19 kilometer.

Wat dit skigebied zo fijn maakt? De pistes zijn verlicht! En dat is wel zo prettig in een regio waar de dagen soms erg kort zijn. Bovendien maakt dat het extra bijzonder, want zeg nu zelf, hoe prachtig is het om te skiën tussen oneindig veel lichtjes?! Je kunt er de juiste uitrusting huren of zelf de wintersport essentials op de kop tikken.

Boek je Lapland vakantie inclusief excursies

Als je een reis naar Lapland maakt dan wil je je uiteraard goed voorbereiden. Je kunt vooraf al een selectie maken van alle excursies die je wilt doen. En dat kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. We raden je aan om vooraf goed na te denken wat bij je past en een vrijblijvende prijsopgave te vragen. Kijk hier voor kosten en mogelijkheden voor een vakantie Lapland inclusief excursies en stel je bijzonder reis compleet op maat samen. We wensen je alvast een onvergetelijk verblijf toe!

Geef een reactie