Foodtip voor het hele gezin: bouw je eigen Iglo burgers!

Eerlijk is eerlijk, wij eten te weinig vis. Onze kinderen zijn kieskeurig qua eten en ik lust en mag zelf ook niet alles. De vissticks van Kapitein Iglo kent iedereen, maar wist je al dat Iglo ook lekkere visburgers en veggie burgers heeft? Het leukste is natuurlijk om de burgers zelf te bouwen en dat hebben wij gedaan.

Vis, dat lusten wij niet! Als ik met de kinderen over de markt langs viskraampjes loop en vraag of ze een visje willen eten dan krijg ik meteen het antwoord “nee mama, dat lust ik niet!”. Vissticks lust ik wel maar die verkopen ze niet op de markt. Af en toe koop ik wel eens Iglo Fish Sticks omdat ik weet dat de kinderen dat lekker vinden. De Fish Sticks zitten in een knapperig jasje en de vis is lekker zacht. Tijd om eens visburgers te maken voor meer (vis) variatie. Van een pr bureau mocht ik met ons gezin Iglo burgers gaan bouwen en proeven.

iglo6

iglo1

Met de Fish Filet Burgers, Fish Burgers Hot & Spicy en de Veggie Burgers gingen we aan de slag. Ik kocht er nog zelf nog wat toppings bij en ging opzoek in de koelkast en keukenkast om te kijken wat we zelf nog hadden voor de burgers.

De burgers kun je in de oven of in een pan bereiden. Terwijl mijn man de Fish Burgers aan het bakken was en de Veggie burgers in de oven deed zette ik de toppings klaar. Je kunt echt zoveel kanten op met variëren en daarom is het leuk om de toppings apart op de eettafel neer te zetten zodat iedereen zijn eigen burger kan bouwen.

iglo7

De Iglo Fish Burgers zijn vierkant van vorm en de Veggie Burgers zijn rond. Net als bij de Iglo Fish Sticks zet er om de burgers ook een lekker knapperig korstje. Ik was benieuwd of je in de oven ook dat knapperige korstje op de burgers zou krijgen en dat was gelukkig wel zo.

iglo5

iglo2

Het was warm buiten en na heerlijk buiten in het zwembadje te hebben gespeeld konden de kinderen zo aanschuiven. Mijn zoon at een Fish Filet Burger met cheddar, gedroogde uitjes, augurk en ravi gotte saus. Mijn dochter eet een burger liever plain. Dat is een broodje met alleen een burger. Deze term ken ik omdat ik zelf jaren als bijbaantje in de fastfood en horeca sector heb gewerkt. De kinderen bouwden hun eigen Iglo burger en smulden er lekker van. Dit is toch leuk? Kinderen vinden het leuk om mee te helpen in de keuken en vaak is het zo als ze zelf iets maken er meer van eten dan dat papa of mama het klaarmaakt. Gek hè?!

iglo3

Ik en mijn man hebben de Fish Burger Hot & Spicy en de Veggie Burgers van Iglo geproefd. Beide op onze eigen manier gebouwd. Wij vonden de de Hot & Spicy Burger het lekkerst en we gaan vanaf nu gegarandeerd vaker Iglo Fish Burgers bouwen. Omdat we al niet veel vis eten is dit natuurlijk een goed voornemen!

De Fish Burgers zijn verkrijgbaar in een verpakking van 2 stuks. De consumentenadviesprijs is € 2,49 voor de Fish Burgers en € 2,19 voor de Veggie Burgers en zijn onder andere te koop in het vriesvak van de supermarkten of op Iglo.nl

Omega 3 vetzuren uit vis zijn belangrijk voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies om minimaal één keer per week vis te eten. Wist jij dit al?

Bewaren

Bewaren

8 thoughts on “Foodtip voor het hele gezin: bouw je eigen Iglo burgers!

Geef een reactie