fotoslinger maken,

Een fotoslinger als blikvanger op je verjaardag

Hieperdepiep hoera, vandaag is mijn dochter jarig. Afgelopen weekend hebben we het al een beetje gevierd en komend weekend doen we het nog even dunnetjes over. Omdat mijn dochter Frozen zo leuk vind hebben we van alles in huis gehaald om er een Frozen verjaardagsfeestje van te maken. De leukste versiering is toch wel de Elsa fotoslinger die we mochten maken van Het Fotoalbum.

Ik hoefde niet lang na te denken over wat ik op de fotoslinger zou zetten. Dochterlief is gek op Frozen en heeft 2 Elsa jurkjes. Eerst een Elsa balletjurkje met tutu aan, daarna het andere jurkje met sleep en het kroontje was haar eigen idee. Men neemt een camera en een muur als achtergrond en foto’s schieten maar. Een tweejarige heeft immers geen uren geduld, maar ze laat zich gelukkig graag fotograferen. Ik was dan ook verbaasd dat we binnen 5 minuten klaar waren met foto’s schieten.

Een fotoslinger maken

Ik had natuurlijk de foto’s stuk voor stuk kunnen bewerken en iets meer belichten, maar omdat het er zoveel waren heb ik dat niet gedaan. Daar gaat namelijk best wat tijd in zitten en bovendien zien de foto’s er voor een slinger zo ook prima uit. Een fotoslinger maken is helemaal niet zo moeilijk.

fotoslinger diy maken

Ik mocht een verjaardagsslinger maken bij Hetfotoalbum.nl en daar kun je kiezen uit vier opties; vierkante vlaggetjes of puntvlaggetjes en uit een a4 of a5 grootte. Ik koos voor de puntvlaggetjes in a5 formaat. Een slinger in dit formaat kun je al bestellen vanaf 13 euro met 25 vlaggetjes en een 15 meter lange lijn. De achterkant kun je ook bedrukken en je kunt zelfs nog uitbreiden tot 65 vlaggetjes!

Het bestellingen ging heel makkelijk, je kunt online al je foto’s toevoegen aan de vlaggetjes. Eventueel kun je ook achtergronden op de vlaggen plaatsen, of een leuke tekst toevoegen. Er zijn veel mogelijkheden maar ik heb het eigenlijk zo simpel mogelijk gemaakt. De vlaggetjes werden snel geleverd als een soort DIY pakketje. De vlaggetjes moet je zelf aan de lijn rijgen. Omdat er voldoende touw bij geleverd is kun je genoeg schuiven met de vlaggen en er zelf voor kiezen om veel of weinig ruimte te tussen de vlaggen te laten.

fotoslinger, raamtekening, frozen,

Onze mening hierover

Toen wij de vlaggen op de lijn aan het rijgen waren ging mijn dochter helemaal door het dolle heen. Ze herkende zichzelf natuurlijk in de Elsa jurkjes waarmee we enkele dagen ervoor foto’s hebben gemaakt. Ze vond het prachtig. De vlaggen vinden wij ook erg mooi en stevig. De foto’s ogen iets matter op de vlaggen, dan wanneer ik ze op de laptop heb staan maar dit vind ik niet storend. De gaten waar het touw doorheen moet hadden van mij wel iets verder uit elkaar mogen staan omdat mij dat gewoon mooier lijkt. Het regende verder complimenten voor deze fotoslinger van het bezoek wat hier de laatste dagen is geweest. Het is echt een blikvanger op het feestje van mijn dochter. 🙂

Jarig

Wat vinden jullie van een fotoslinger? Voor welke gelegenheid zou jij een fotoslinger willen maken?

11 thoughts on “Een fotoslinger als blikvanger op je verjaardag

Geef een reactie