fuerteventura-met-kinderen-dagje-uit-tips

Fuerteventura met kinderen

Fuerteventura is één van de prachtige Canarische eilanden, ook erg leuk voor een gezinsvakantie. Tijdens onze vakantie in Fuerteventura (Corralejo) hebben wij met onze kinderen leuke uitstapjes gemaakt. Zo zijn we onder andere naar dierentuin Oasis Park geweest, dat op het zuiden ligt van dit mooie eiland. Maar er is nog veel meer te doen met kinderen op Fuerteventura. Wij maakten een lijstje met de top 5 leukste uitjes en bezienswaardigheden voor jullie!

5 tips voor dagje uit in Fuerteventura

Wij verbleven in 2016 een week in Fuerteventura en hadden graag langer willen blijven. Het was er zo mooi en we hebben lang niet alles kunnen doen wat we graag wilden. We zijn ook zeker van plan om nog eens terug te komen. Deze top 5 uitjes op Fuerteventura vonden wij het leukst.

1. Dierentuin Oasis Park

Deze prachtige dierentuin is 365 dagen per jaar geopend. Als je in een hotel op Fuerteventura verblijft dan liggen er bij de receptie vaak kortingskaarten (hier hebben wij zelf ook gebruik van gemaakt, Oasis Park is anders géén goedkoop uitje). Ook rijden er speciale transferbussen naar de dierentuin en weer terug, wel zo handig.

dierentuin-fuerteventura-oasis-park-review

De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelddelen en botanische tuinen. De dierentuin is best groot en je mag hier zeker een hele middag of ochtend voor uit trekken. Al zou ik er eerder voor kiezen om er vroeg heen te gaan zodat je ’s middags weer bij je hotel kunt afkoelen bij het zwembad. De dierentuin heeft meer dan 3000 dieren en 250 diersoorten. Er heel veel kamelen (waar je tegen extra betaling) ook op mag rijden. Wij vonden dat wel een beetje zielig met die warmte en de beestjes hadden er helemaal geen zin aan. Om deze reden hebben wij hier ook geen kamelen bereden. Ik kom hier later nog eens op terug in een aparte blog over Oasis Park. Website Oasispark.

2. Acua Water Park

Het Acua Water Park in Fuerteventura is het enige waterpark in Fuerteventura en ligt in het toeristische gedeelte van Corralejo aan het noorden van het eiland. 25.000 vierkante meter waterpret met 14 attracties en glijbanen. Lekker om even af te koelen. Dat is gaaf voor de kids. En deze mama gaat gewoon mee van alle glijbanen. Go, go, go! Website Acua Park.

3. Glasbodemboot varen

Op Fuerteventura kun je verschillende boottripjes maken voor een paar uurtjes of een complete dag. Vanuit de haven in Corralejo kun je aan boord stappen van een Catamaran met een glasbodem. Kijk tijdens het varen naar beneden en ontdek allerlei verschillende mooie vissen. Wij vonden het een hele bijzondere ervaring. In de haven kun je tickets kopen.

fuerteventura-strand-vulkaaneiland

4. Een dagje strand

De stranden in Fuerteventura zijn heel divers. Van hele lichte zandstranden tot stranden met steen of vulkanisch zwart zand. El Cotillo is één van de mooiste stranden om met kinderen te bezoeken. Hier is het strand voorzien met wit zand en zijn er prachtige baaien en rotsen aan de zijde waar je tegenaan kijkt. De zee is hier echt heel helder. Waterschoentjes zou ik zeker aanraden.

5. Een auto huren op Fuerteventura

fuerteventura-auto-huren-ervaring

Een hele dag op stap met een bus zien kinderen vaak niet zo zitten. Wel als je een auto huurt mét airco en een dagje gaat touren. Zo kom je echt op plekken waar je anders niet zou komen. Het eiland kent zoveel verschillende landschappen, baaien en zelfs een nationaal park. Neem je fotocamera mee!

Hebben jullie wel eens een auto gehuurd op vakantie?

One thought on “Fuerteventura met kinderen

  1. Wat een handige tips! Wij gaan van de zomer ook naar Fuerteventura met de camper. We gaan eerst langs andere plekken in Spanje en vervolgens met de boot naar Fuerteventura. Daarnaast sluiten we onze reis af in Portugal. Ik kijk er al enorm naar uit!

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie