Dagje uit naar dierentuin GaiaZOO in Kerkrade

GaiaZOO is een van de mooiste dierentuinen van Nederland waar we tot nu toe zijn geweest. GaiaZOO is dan ook niet voor niets bekroond met verschillende awards. Dit jaar zijn ze met zilver gekroond tot Anwb’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Met ons gezin namen wij een kijkje in deze groene dierentuin en mogen 2 toegangskaartjes verloten onder onze lezers.

Over GaiaZOO

We gaan eerst even terug in de tijd. Weten jullie wat het woord Gaia betekent? In de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw is de Gaia theorie geboren. Bioloog en wetenschapper James Lovelock realiseerde zich dat de aarde niet zomaar een planeet met leven was en noemde de aarde Gaia, ook verwijst hij daarmee naar de mythologische figuur Moeder Aarde uit de Griekse oudheid die ook Gaia werd genoemd. De GaiaZOO bestaat bijna 12 jaar en had tot 2010 de naam GaiaPark. In 2009 is er een grote indoorspeeltuin in GaiaZOO geopend, de DinoDome.

Tip: mocht je het dierentuinbezoek met een weekendje weg in Limburg willen combineren, dan kan ik je het luxe Dormio Resort in Maastricht aanraden. Het vakantiepark is nog vrij nieuw en van alle gemakken voorzien. Maastricht is een hele gezellige stad en ligt slechts op een half uurtje rijden van GaiaZOO in Kerkrade.

gaia1

Review GaiaZOO

Voor ons was dit het eerste bezoek aan GaiaZOO.  De dierentuin ligt tussen de heuvels in een prachtige stukje Limburg. We reden er heen met de navigatie maar die hebben we in Kerkrade uitgezet omdat er wegen waren afgezet waar we niet langs konden. De bordjes langs de weg wezen ons vanzelf de route naar de parkeerplaatsen. Er waren parkeerplaatsen genoeg en het was een klein stukje lopen naar de entree.

De dierentuin is ingedeeld in vier verschillende thema’s; SAVANNA, TAIGA, RAINFORREST én LIMBURG. Het park is ontzettend mooi aangelegd met veel bomen, mooie paden, bruggetjes, planten en kleine beekjes en de vier atmosferen kom kom je overal in de dierentuin tegen.

gaia2

Het zonnetje scheen dus we hadden geluk. We lieten de paraplu’s in de auto liggen en gingen op stap. Zodra je de dierentuin in gaat zie je aan de linkerkant grote borden met een sfeerfoto uit de gebieden die je in de dierentuin gaat tegenkomen. Ik heb telkens de neiging om hier park te schrijven in plaats van dierentuin, dit komt omdat de hele dierentuin is aangelegd alsof je in een park loopt. Het is erg mooi en groen aangelegd. Over een maand of twee als alles in bloei staat ziet het er vast nog mooier uit!

gaia5

Wat ons meteen opviel aan GaiaZOO is dat de dieren hier echt ruime verblijven hebben. Ze hebben genoeg ruimte om te bewegen en spelen, en zitten niet in te kleine hokjes gepropt zoals bij veel traditionele dierentuinen. De verblijven zijn schoon en zo te zien hebben de diertjes het naar hun zin. Heerlijk om te zien dat ze het zo goed hebben. Dit waarderen wij enorm.

Activiteiten en educatie

gaia3

Op kinderhoogte hangen overal bordjes met vragen en weetjes over de dieren. Dit maakt het leuker en interessanter  voor de kinderen die al kunnen lezen. Ze leren feitjes en weetjes over de dieren. Mijn jongens vonden het ook grappig dat er bij de leeuwen een bord hing met een afbeelding van een leeuwenkop waar ze de tong (schuurpapier) konden voelen.

Voor de ouders is er een gratis GaiaZOO app te downloaden voor op hun telefoon. Hiermee kun je tijdens je bezoek quizvragen beantwoorden, je kennis testen over de dieren of leuke spelletjes spelen. Ook krijg je alerts op je telefoon zodra er ergens bij jou in de buurt een voeder demonstratie wordt gehouden. Om het helemaal compleet te maken kunnen bezoekers ook nog gebruik maken het gratis wifi netwerk. Ik had zelf helaas niet overal verbinding maar dat kan natuurlijk ook aan mijn telefoon liggen.

gaia4

Er staan genoeg bankjes langs de paden om even uit te rusten, te genieten van het uitzicht, de dieren of even een hapje te eten of drinken. Wij hadden zelf eten en drinken mee maar natuurlijk zijn er ook genoeg eetgelegenheden in het park waar je een broodje, een menu of iets anders lekkers kunt bestellen.

gaia7gaia6

De giraffen zijn ons erg bijgebleven. Wij hebben hier het langst naar gekeken. Wat zijn ze mooi en groot hè? Er verblijven zo ongeveer 100 andere dieren in GaiaZOO. Van geiten op de kinderboerderij in het gebied Limburg tot Zebra’s in de Savanne. In de kinderboerderij mogen sommige dieren geaaid worden. Ook zijn er buiten speeltuintjes om heerlijk even te spelen.

DinoDome

gaia8

De DinoDome is een grote indoorspeeltuin, ingericht met veel dino’s, nep-planten en met loopbruggen en speeltoestellen. Dit is meer geschikt voor de wat oudere kinderen maar het is leuk genoeg om ook zo even doorheen te lopen met kleine kinderen.

Bekijk ook dit filmpje om meer beelden uit GaiaZOO te zien.

Wat we jammer en begrijpelijk vonden is dat we sommige dieren niet konden zien en dat sommige verblijven gesloten waren vanwege de vogelgriep. Verder hebben we een te gekke dag gehad en we komen zeker nog eens terug!

Entree is voor kinderen tot en met 2 jaar gratis, kinderen van 3 t/m 9 jaar betalen € 16,50 entree en vanaf 10 jaar betaal je € 20,50. Neem voor de actuele openingstijden, prijzen en meer informatie een kijkje op de website van GaiaZOO.

gaiazoo-dierentuin-in-limburg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De winactie is afgelopen en de winnaar heeft bericht.

34 Comments

 • Reply Marion Poeste Thomas maart 23, 2017 at 10:02 am

  jaa leuk 🙂 wil er heel graag nog een keer met mijn man heen. zeker nu we plannen hebben om dit jaar misschien nog een weekje naar limburg te gaan. like en gedeeld op fb & twitter

 • Reply michael noo maart 23, 2017 at 10:06 am

  Maak heel graag kans op de kaarten voor het gaia zoo. Zou super leuk zijn ook hier een keer naar toe te gaan

 • Reply Batboy maart 23, 2017 at 10:11 am

  Ziet er mooi uit. Wel jammer van de vogelgriep….

 • Reply Christa Offerman maart 23, 2017 at 10:24 am

  Ik doe heel graag mee!! Even er lekker uit samen met mijn gezinnetje. Even genieten samen na veel hard werken!

 • Reply Kristel maart 23, 2017 at 10:30 am

  Wow wat een super gave prijs. De GaiaZoo is een super mooie dierentuin en we maken dan ook graag kans op deze kaarten.

 • Reply Sonja Hubregtse maart 23, 2017 at 10:34 am

  Je hebt me met je verhaal nieuwsgierig gemaakt,
  want volgens mij hebben jullie je uitstekend vermaakt.
  Met mijn man zou ik graag in Gaiazoo genieten,
  dus daarom laat ik deze kans niet schieten.
  Heerlijk wandelen tussen de dieren,
  langs giraffen, bergzebra’s en apen die met touwen zwieren.
  Dan langs het dwergnijlpaard,
  die staat te zwaaien met z’n staart.
  Bij de leeuwen die staan te grommen,
  of de schildpadden die net hebben gezwommen.
  In Gaiazoo zijn we nooit geweest,
  het lijkt me voor dier en mens een feest.
  Ik zou deze kaartjes dan ook graag winnen,
  dan kan het dier-plezier gaan beginnen…

 • Reply Natascha O maart 23, 2017 at 10:39 am

  Nou dat willen we zeker graag winnen. Garantie voor een gezellig dagje uit, genieten van de dieren en de nieuwsgierige snoet van mijn dochter, die alles wel wil aaien 🙂
  Waag graag een kansje voor entree van deze mooie dierentuin
  Gedeeld op fb !

 • Reply marjonS maart 23, 2017 at 12:01 pm

  Ik doe graag mee met deze leuke winactie. Het is alweer 2 jaar geleden dat we in GAIA ZOO zijn geweest.

 • Reply Miranda de Jong maart 23, 2017 at 2:30 pm

  Ik doe heel graag mee aan deze winactie 🙂

 • Reply elisabeth maria martina maart 23, 2017 at 3:42 pm

  leuke actie voor de kleinkinderen
  #jezoumaarmogenwinnen

 • Reply Eva maart 23, 2017 at 4:22 pm

  Ik ben er ondertussen al twee keer geweest en vind het nog een steeds een prachtige zoo! Ik doe dan ook heel graag mee en heb het ook gedeeld op twitter! 🙂

 • Reply Anke Boonen maart 23, 2017 at 5:26 pm

  Wat tof! Wij gaan graag naar gaia zoo en doen dus ook graag mee met de winactie. Nog gewerkt met een app dus dat zou ik dan ook uitproberen!

 • Reply Linda Raaijmakers maart 23, 2017 at 7:39 pm

  Ik zou graag gaan met onze tweeling Lucas & Eva 😀

 • Reply Anna maart 23, 2017 at 9:52 pm

  Ik doe mee.. gaia zoo is echt prachtig!!

 • Reply Heidie van der Steeg maart 23, 2017 at 10:24 pm

  Ik wil heel graag kaarten winnen. We zijn er wel eens geweest, echt een prachtige dierentuin. Ik heb inderdaad deze week gezien dat er een klein nijlpaardje geboren is. De kinderen vinden het natuurlijk geweldig als we bij die “baby” op kraamvisite mogen! En inmiddels zijn ze een stuk groter dan de laatste keer dat we er waren. Ik denk dat ze nu ook leuk in de Dino-dome kunnen spelen.

 • Reply Christa maart 23, 2017 at 11:22 pm

  Ik doe graag mee!

 • Reply Jessica van Unen maart 24, 2017 at 4:52 am

  Jaaah die willen wij wel winnen.
  Dan kunnen we lekker met onze meisjes op pad.

 • Reply Sjanne maart 24, 2017 at 8:26 am

  Graag!
  Het is voor mij nog een onbekende dierentuin, maar het ziet er superleuk uit op de foto’s! Daar zou ik wel graag kaartjes voor winnen!

 • Reply Vlijtig Liesje maart 24, 2017 at 9:24 am

  Ik kende deze dierentuin helemaal niet zeg! Ik moest ook echt even lezen waar hij ligt Maar dat is dus in Limburg. Ik ga het onthouden!

 • Reply Linda Meester maart 24, 2017 at 9:25 am

  Dat is lang geleden met de oudste naar Gaia geweest, we nemen nu graag haar zusjes ook mee en kunnen twee toegangskaarten dus goed gebruiken

 • Reply Veronique maart 24, 2017 at 2:27 pm

  Dat lijkt me echt super. Gaiazoo zou ik echt graag nog een keer met een bezoekje vereren. Er is volgens mij ondertussen veel veranderd. En hier zou ik wel een dagje kunnen vertoeven. En natuurlijk zou ik er dan ook weer een blog aan kunnen weiden. Ik heb het bericht ook openbaar gedeeld op Twitter.

 • Reply Bryan maart 24, 2017 at 4:33 pm

  Ik doe heel graag mee, ik ben zeker al 2 jaar niet meer in GaiaZoo geweest en ik zou graag het nieuwe dwerg-nijlpaard gaan bekijken 🙂

  Ik heb het openbaar gedeeld op Twitter.

 • Reply Jessica maart 24, 2017 at 5:03 pm

  Ik zou heel graag willen winnen. Deze zomer zijn we in Limburg op vakantie. en dit zou een heel leuk uitje zijn voor ons gezin.

 • Reply Henrieke maart 24, 2017 at 5:55 pm

  Wat superleuk dat jullie dit weggeven! Toevallig las ik deze week ook over de geboorte van het dwergnijlpaard, wat een mooie gebeurtenis. Daar zou ik natuurlijk heel graag zelf ook bij gaan kijken. Ondanks dat ik veel naar dierentuinen ga ben ik nog nooit in Gaia Zoo geweest, dus ik ga maar een paar dagen duimen draaien. 🙂

 • Reply Jolein koolske maart 24, 2017 at 10:38 pm

  Oh lijkt me echt geweldig om met mijn man en met onze dochtertjes naar toe te gaan ! Wat zullen vooral onze kleine meisjes blij zijn ? We wagen dolgraag een kansje ?

 • Reply ramona Mures maart 27, 2017 at 1:39 pm

  mijn kids zijn dol op dieren en de jongste kan nu zelf lopen dus nog leuker voor hem om te genieten van de mooie dieren .

 • Reply Lesley maart 27, 2017 at 2:50 pm

  Wat leuk! Ik doe graag mee! De enige dierentuin die ik in Nederland nog niet bezocht heb. Ik ben groot fan, overal waar ik kom ga ik naar de dierentuin. Tot nu toe vind ik Blijdorp toch de mooiste. Misschien omdat ik daar ook mooie herinneringen aan heb. Kom daar ook het vaakst, mede door mijn abonnement 🙂 Ik ben benieuwd naar deze dierentuin.

 • Reply Lisa Jongen maart 27, 2017 at 6:32 pm

  Binnekort ben ik jarig en ga met een paar vriendinnen naar gaia zoo, mijn persoonlijke favoriet. We mogen dan allemaal 20 zijn, dieren blijven voor alle leeftijden en alle mooie momenten die je met dieren kan meemaken zijn voor ieder. Graag zou ik op deze kaartjes kans willen maken en meer vriendinnen meenemen!

 • Reply ellen maart 27, 2017 at 10:10 pm

  Leuke foto’s en filmpjes. Deze dierentuin staat nog op mijn wenslijstje en ik doe dan ook graag mee met deze leuke winactie. Daar gaan wij dan een leuk weekend omheen plannen.
  Ik ga hem delen!

 • Reply Nicole maart 28, 2017 at 6:54 am

  Ik doe heel graag mee! Ben er inderdaad 1x eerder geweest en is echt een prachtige dierentuin…

 • Reply Luisa maart 28, 2017 at 8:34 am

  Ziet er goed uit! Ben benieuwd en wil graag meedoen 🙂

 • Reply melissa maart 28, 2017 at 9:16 am

  Nog nooit geweest. Maar ik ben wel heel benieuwd. Onze kinderen zijn gek op dieren,de oudste is gek op olifanten en de jongste op giraffe. nu zijn giraffe niet in elke dierentuin, dus wel echt heel leuk dat ze wel in Gaiazoo te vinden zijn. Nu met het mooie weer is het alleen maar leuker om naar de dierentuin te gaan, dus ik doe graag mee. liefs melissa

 • Reply [email protected] maart 28, 2017 at 12:30 pm

  Wat een leuke winactie .
  Daar doe ik graag aan mee .

 • Reply Lynn Mahieu maart 28, 2017 at 6:06 pm

  Ik kom uit België maar bezoek heel graag dierentuinen. Ik heb er al een aantal gedaan in Nederland maar deze heb ik nog niet bezocht. Met deze tickets dus de ideale manier om ook dat leuke plekje eens te kunnen ontdekken!

 • Leave a Reply