Gaia zoo - Leuke dierentuinen in Nederland

Dagje uit naar dierentuin GaiaZOO in Kerkrade

GaiaZOO is een van de mooiste dierentuinen van Nederland waar we tot nu toe zijn geweest. GaiaZOO is dan ook niet voor niets bekroond met verschillende awards. Dit jaar zijn ze met zilver gekroond tot Anwb’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Met ons gezin namen wij een kijkje in deze groene dierentuin en mogen 2 toegangskaartjes verloten onder onze lezers.

Over GaiaZOO

We gaan eerst even terug in de tijd. Weten jullie wat het woord Gaia betekent? In de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw is de Gaia theorie geboren. Bioloog en wetenschapper James Lovelock realiseerde zich dat de aarde niet zomaar een planeet met leven was en noemde de aarde Gaia, ook verwijst hij daarmee naar de mythologische figuur Moeder Aarde uit de Griekse oudheid die ook Gaia werd genoemd. De GaiaZOO bestaat bijna 12 jaar en had tot 2010 de naam GaiaPark. In 2009 is er een grote indoorspeeltuin in GaiaZOO geopend, de DinoDome.

Tip: mocht je het dierentuinbezoek met een weekendje weg in Limburg willen combineren, dan kan ik je het luxe Dormio Resort in Maastricht aanraden. Het vakantiepark is nog vrij nieuw en van alle gemakken voorzien. Maastricht is een hele gezellige stad en ligt slechts op een half uurtje rijden van GaiaZOO in Kerkrade.

gaia1

Review GaiaZOO

Voor ons was dit het eerste bezoek aan GaiaZOO.  De dierentuin ligt tussen de heuvels in een prachtige stukje Limburg. We reden er heen met de navigatie maar die hebben we in Kerkrade uitgezet omdat er wegen waren afgezet waar we niet langs konden. De bordjes langs de weg wezen ons vanzelf de route naar de parkeerplaatsen. Er waren parkeerplaatsen genoeg en het was een klein stukje lopen naar de entree.

De dierentuin is ingedeeld in vier verschillende thema’s; SAVANNA, TAIGA, RAINFORREST én LIMBURG. Het park is ontzettend mooi aangelegd met veel bomen, mooie paden, bruggetjes, planten en kleine beekjes en de vier atmosferen kom kom je overal in de dierentuin tegen.

gaia2

Het zonnetje scheen dus we hadden geluk. We lieten de paraplu’s in de auto liggen en gingen op stap. Zodra je de dierentuin in gaat zie je aan de linkerkant grote borden met een sfeerfoto uit de gebieden die je in de dierentuin gaat tegenkomen. Ik heb telkens de neiging om hier park te schrijven in plaats van dierentuin, dit komt omdat de hele dierentuin is aangelegd alsof je in een park loopt. Het is erg mooi en groen aangelegd. Over een maand of twee als alles in bloei staat ziet het er vast nog mooier uit!

gaia5

Wat ons meteen opviel aan GaiaZOO is dat de dieren hier echt ruime verblijven hebben. Ze hebben genoeg ruimte om te bewegen en spelen, en zitten niet in te kleine hokjes gepropt zoals bij veel traditionele dierentuinen. De verblijven zijn schoon en zo te zien hebben de diertjes het naar hun zin. Heerlijk om te zien dat ze het zo goed hebben. Dit waarderen wij enorm.

Activiteiten en educatie

gaia3

Op kinderhoogte hangen overal bordjes met vragen en weetjes over de dieren. Dit maakt het leuker en interessanter  voor de kinderen die al kunnen lezen. Ze leren feitjes en weetjes over de dieren. Mijn jongens vonden het ook grappig dat er bij de leeuwen een bord hing met een afbeelding van een leeuwenkop waar ze de tong (schuurpapier) konden voelen.

Voor de ouders is er een gratis GaiaZOO app te downloaden voor op hun telefoon. Hiermee kun je tijdens je bezoek quizvragen beantwoorden, je kennis testen over de dieren of leuke spelletjes spelen. Ook krijg je alerts op je telefoon zodra er ergens bij jou in de buurt een voeder demonstratie wordt gehouden. Om het helemaal compleet te maken kunnen bezoekers ook nog gebruik maken het gratis wifi netwerk. Ik had zelf helaas niet overal verbinding maar dat kan natuurlijk ook aan mijn telefoon liggen.

gaia4

Er staan genoeg bankjes langs de paden om even uit te rusten, te genieten van het uitzicht, de dieren of even een hapje te eten of drinken. Wij hadden zelf eten en drinken mee maar natuurlijk zijn er ook genoeg eetgelegenheden in het park waar je een broodje, een menu of iets anders lekkers kunt bestellen.

gaia7gaia6

De giraffen zijn ons erg bijgebleven. Wij hebben hier het langst naar gekeken. Wat zijn ze mooi en groot hè? Er verblijven zo ongeveer 100 andere dieren in GaiaZOO. Van geiten op de kinderboerderij in het gebied Limburg tot Zebra’s in de Savanne. In de kinderboerderij mogen sommige dieren geaaid worden. Ook zijn er buiten speeltuintjes om heerlijk even te spelen.

DinoDome

gaia8

De DinoDome is een grote indoorspeeltuin, ingericht met veel dino’s, nep-planten en met loopbruggen en speeltoestellen. Dit is meer geschikt voor de wat oudere kinderen maar het is leuk genoeg om ook zo even doorheen te lopen met kleine kinderen.

Bekijk ook dit filmpje om meer beelden uit GaiaZOO te zien.

Wat we jammer en begrijpelijk vonden is dat we sommige dieren niet konden zien en dat sommige verblijven gesloten waren vanwege de vogelgriep. Verder hebben we een te gekke dag gehad en we komen zeker nog eens terug!

Entree is voor kinderen tot en met 2 jaar gratis, kinderen van 3 t/m 9 jaar betalen € 16,50 entree en vanaf 10 jaar betaal je € 20,50. Neem voor de actuele openingstijden, prijzen en meer informatie een kijkje op de website van GaiaZOO.

gaiazoo-dierentuin-in-limburg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De winactie is afgelopen en de winnaar heeft bericht.

34 thoughts on “Dagje uit naar dierentuin GaiaZOO in Kerkrade

 1. jaa leuk 🙂 wil er heel graag nog een keer met mijn man heen. zeker nu we plannen hebben om dit jaar misschien nog een weekje naar limburg te gaan. like en gedeeld op fb & twitter

 2. Je hebt me met je verhaal nieuwsgierig gemaakt,
  want volgens mij hebben jullie je uitstekend vermaakt.
  Met mijn man zou ik graag in Gaiazoo genieten,
  dus daarom laat ik deze kans niet schieten.
  Heerlijk wandelen tussen de dieren,
  langs giraffen, bergzebra’s en apen die met touwen zwieren.
  Dan langs het dwergnijlpaard,
  die staat te zwaaien met z’n staart.
  Bij de leeuwen die staan te grommen,
  of de schildpadden die net hebben gezwommen.
  In Gaiazoo zijn we nooit geweest,
  het lijkt me voor dier en mens een feest.
  Ik zou deze kaartjes dan ook graag winnen,
  dan kan het dier-plezier gaan beginnen…

 3. Nou dat willen we zeker graag winnen. Garantie voor een gezellig dagje uit, genieten van de dieren en de nieuwsgierige snoet van mijn dochter, die alles wel wil aaien 🙂
  Waag graag een kansje voor entree van deze mooie dierentuin
  Gedeeld op fb !

 4. Ik wil heel graag kaarten winnen. We zijn er wel eens geweest, echt een prachtige dierentuin. Ik heb inderdaad deze week gezien dat er een klein nijlpaardje geboren is. De kinderen vinden het natuurlijk geweldig als we bij die “baby” op kraamvisite mogen! En inmiddels zijn ze een stuk groter dan de laatste keer dat we er waren. Ik denk dat ze nu ook leuk in de Dino-dome kunnen spelen.

 5. Dat lijkt me echt super. Gaiazoo zou ik echt graag nog een keer met een bezoekje vereren. Er is volgens mij ondertussen veel veranderd. En hier zou ik wel een dagje kunnen vertoeven. En natuurlijk zou ik er dan ook weer een blog aan kunnen weiden. Ik heb het bericht ook openbaar gedeeld op Twitter.

 6. Wat superleuk dat jullie dit weggeven! Toevallig las ik deze week ook over de geboorte van het dwergnijlpaard, wat een mooie gebeurtenis. Daar zou ik natuurlijk heel graag zelf ook bij gaan kijken. Ondanks dat ik veel naar dierentuinen ga ben ik nog nooit in Gaia Zoo geweest, dus ik ga maar een paar dagen duimen draaien. 🙂

 7. Oh lijkt me echt geweldig om met mijn man en met onze dochtertjes naar toe te gaan ! Wat zullen vooral onze kleine meisjes blij zijn ? We wagen dolgraag een kansje ?

 8. Wat leuk! Ik doe graag mee! De enige dierentuin die ik in Nederland nog niet bezocht heb. Ik ben groot fan, overal waar ik kom ga ik naar de dierentuin. Tot nu toe vind ik Blijdorp toch de mooiste. Misschien omdat ik daar ook mooie herinneringen aan heb. Kom daar ook het vaakst, mede door mijn abonnement 🙂 Ik ben benieuwd naar deze dierentuin.

 9. Binnekort ben ik jarig en ga met een paar vriendinnen naar gaia zoo, mijn persoonlijke favoriet. We mogen dan allemaal 20 zijn, dieren blijven voor alle leeftijden en alle mooie momenten die je met dieren kan meemaken zijn voor ieder. Graag zou ik op deze kaartjes kans willen maken en meer vriendinnen meenemen!

 10. Leuke foto’s en filmpjes. Deze dierentuin staat nog op mijn wenslijstje en ik doe dan ook graag mee met deze leuke winactie. Daar gaan wij dan een leuk weekend omheen plannen.
  Ik ga hem delen!

 11. Nog nooit geweest. Maar ik ben wel heel benieuwd. Onze kinderen zijn gek op dieren,de oudste is gek op olifanten en de jongste op giraffe. nu zijn giraffe niet in elke dierentuin, dus wel echt heel leuk dat ze wel in Gaiazoo te vinden zijn. Nu met het mooie weer is het alleen maar leuker om naar de dierentuin te gaan, dus ik doe graag mee. liefs melissa

 12. Ik kom uit België maar bezoek heel graag dierentuinen. Ik heb er al een aantal gedaan in Nederland maar deze heb ik nog niet bezocht. Met deze tickets dus de ideale manier om ook dat leuke plekje eens te kunnen ontdekken!

Geef een reactie