herfst-garderobe-samenstellen-pexels-bruno-cervera-18488437

Tips om jouw garderobe binnen no time klaar te maken voor het najaar

De zomer is alweer bijna op z’n eind en dat betekent dat het najaar voor de deur staat. De warme dagen maken plaats voor wat onstuimiger weer en de straten worden weer gekleurd met gevallen bladeren.

Dit is hét moment om ook jouw garderobe onder handen te nemen, want alle zomerkleding mag weer plaats maken voor herfst items. Heerlijk om de kast weer uit te mesten en klaar te maken voor het najaar.

Wil jij weten hoe je binnen no time jouw garderobe klaarmaakt voor het najaar? Lees dan gauw verder.

Haal alle zomerkleding uit je kast 

Om je kledingkast klaar te maken voor het najaar, is het belangrijk dat je je zomerkleding eruit haalt. Als je slim bent doe je gelijk even een check welke items je wilt bewaren voor volgend jaar en welke items er weg kunnen. Misschien zijn er wel kledingstukken kapot of toch net wat te klein of te groot.

Deze kledingstukken kun je apart leggen op een stapeltje voor de verkoop of om weg te gooien. Je kunt natuurlijk ook de kleding doneren aan een instelling voor goede doelen. De zomerkleding die je wilt houden, leg je vervolgens achterin je kast. Vooraan komen de items die je in het najaar kunt dragen. 

Heb je voldoende bovenstukken voor het najaar?

Als je je zomerkleding hebt uitgezocht, ga je je richten op de herfst kleding. Heb je voldoende kledingstukken die je dit najaar kunt dragen of kom je items tekort? Een goede heren trui mag natuurlijk niet ontbreken.

Naast lekkere truien kun je natuurlijk ook denken aan t-shirts met lange mouwen en vesten. Voor de zachtere herfstdagen heb je voldoende aan een shirt met lange mouwen, maar het is ook belangrijk dat je voldoende dikke truien en vesten hebt voor als de dagen kouder worden.

In het najaar is het ook een stuk natter, dus wellicht is een goede regenjas of waterafstotende jas ook geen overbodige luxe. Dat is een aankoop die je één keer doet en welke járen mee gaat. Zorg dus dat het een goede investering is. 

En vergeet de onderkant niet

Heel leuk, al die truien, shirts met lange mouwen en vesten, maar we mogen de onderkant ook niet vergeten. Goede schoenen en broeken zijn natuurlijk onmisbaar. Een fijne spijkerbroek heren is ideaal voor de wat koudere dagen en is ontzettend goed te combineren met alle soorten schoenen en bovenkleding.

In het najaar kun je het beste kiezen voor een donker gekleurde spijkerbroek. De lichte varianten worden voornamelijk in de zomer gedragen. Qua schoenen kun je alle kanten op, zolang het maar een dichte schoen is. Op dit moment zijn de half hoge boots ontzettend populair, deze staan erg stoer onder een leuke spijkerbroek. Als je bijvoorbeeld voor een mooie bruine boot gaat en deze kleur terug laat komen bij je riem, heb je een mooi afgestijlde look. 

Geef een reactie