Geslacht voorspellen in een vroege zwangerschapsfase, ik was zo’n muts!

shutterstock_494928994

Laten we voorop stellen dat gezondheid voor moeder en kind het belangrijkst is. Maar oh wat was ik nieuwsgierig of er nou een jongen of meisje in mijn buik zat. En ja ik was zo’n muts die er van alles over uitzocht en ging pendelen en meer van dat soort flauwekul.

Nieuwsgierig

Onze eerste zwangerschap kwam onverwachts, we leefden als jonge ouders in een rollercoaster en dit leverde het een en ander aan stress. Vriendlief en ik waren het over één ding eens, we willen graag weten of er een jongen of meisje in mijn buik woont zodat we gericht spullen konden kopen. Het maakte niets uit en we gingen los met shoppen toen we hoorden dat het een zoon werd.

Bij al mijn zwangerschappen begon ik al vroeg met speculeren. Een jongen of een meisje? En dit sloeg door naar alle gekkigheid en hield op na de pretecho met het verlossende woord.

Pendelen

Ik ben bij de eerste twee zwangerschappen actief bezig geweest op Zwangerschapspagina.nl, een forum voor (zwangere) moeders. Ik zocht er van alles op en samen met onbekende lotgenoten sleepten we elkaar door alle onzekerheid heen. Er waren een paar dames die pendelen. Je weet wel met van die kettingen waar dan iets aanhangt, een ring, edelsteen of andere pendel. Je stuurt ze privéberichten met je naam, geboortedatum en uitgerekende datum en soms vragen ze nog iets meer. Je kon laten pendelen voor geslacht, geboortedatum en meer. Werkte dit? Ja en nee. Ik liet het door verschillende dames doen, sommige hadden gelijk en sommige niet. De kans blijft 50 %

Chinese geslachtshoroscoop

Dit is een tabel op basis van de leeftijd van de moeder en de maand waarin de baby is verwekt en doet een voorspelling van het geslacht van je baby. Van onze drie kinderen heeft de tabel het maar één keer juist gehad dus het is niet betrouwbaar.

Gender Predictor Test Boy or Girl

gender-predictor-pkg-300x300

Deze test is online te koop voor bijna 20 euro. Het ziet eruit als een zwangerschapstest en kleurt blauw bij een jongen en roze bij een meisje. Ik heb dit overwogen maar uiteindelijk niet gekocht vanwege de prijs en naar reviews zoekende sommige mommy to be’s een vals resultaat hadden of dat de test paars kleurde. Dan twijfel je alsnog.

NUB – theorie

Dan krijg je echo’s en ga je kijken of je een NUB kunt vinden. Ook dit klopte bij een wel maar bij de andere twee niet. Het gaat hier om een uitsteekseltje wat alle baby’s in het begin hebben en in welke stand dit staat. Volledige uitleg lees je hier.

Al met al ben ik dus best lang aan het speculeren geweest voor niets haha. Maar het hield me bezig. De pretecho’s en 20 weken echo gaven meer zekerheid 99%.

Hield dit jou ook zo bezig tijdens de zwangerschap?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

5 thoughts on “Geslacht voorspellen in een vroege zwangerschapsfase, ik was zo’n muts!

  1. Ik had geen pretecho en hoorde het met de 20 weken echo. Ik wilde het heel graag weten en vond het ook heel spannend. Met de 12 weken echo had ze iets gezien dat misschien erop wees dat het een jongetje werd, dus ik was reuze verbaasd dat ze met 20 weken toch echt een meisje in mijn buik aantroffen.

  2. Wij hebben nooit een geslachts echo gedaan. Maar de chineese horoscoop gedaan (alle drie klopten…). Bij de middelste wisten wij het geslacht, hadden ze perongeluk gezegd bij de 20 weken echo (grr)… Bij de eerste was de 20 weken echo nog niet en wisten we dus van niets. En bij de tweede dus wel en daarom wilde ik het bij de derde zeker niet weten! Het bevallen is zoveel leuker als je het niet weet…

Geef een reactie