Grappige en leuke uitspraken van mijn peuter

annabell5

Sinds mijn dochter praten kan, kletst ze ons de oren van de kop af. Het is echt zó leuk en grappig om al die uitspraken van onze peuter te horen maar af en toe ook best gênant. Want haar broers hebben natuurlijk ook door dat ze letterlijk alles na zegt en die leren haar wel eens gekke woordjes.. 

Elke leeftijd heeft wel zo zijn eigen charmes. Ik vond de babytijd erg leuk en bijzonder maar de peuterfase is ook erg leuk! Vooral wanneer ze kunnen lopen en beginnen met praten. Wij lachen hier de laatste tijd vaker om de uitspraken van onze dochter. Ik deel hieronder een aantal leuke uitspraken die we de afgelopen tijd van onze peuter gehoord hebben. Met natuurlijk de nodige uitleg 😉

Mijne, mijne, mijne…  – daarmee bedoelt ze dus dat iets van haar is of dat ze iets wil hebben.

Angry beer – zo heet haar teddy beer. Komt omdat de jongens wel eens Angry Birds spelen en een een Angry Birds knuffel hebben.

Ballenkak speelen – hoe vaak we ook oefenen.. een ballenbak blijft bij haar ballenkak.

Dikke kont.. – als je zegt  … heeft een dikke… zegt mijn dochter in koor “kont!!”

I love joe – zo lief als ze dat zegt.

Kom allemaal familieknuffel – dan wil ze een knuffel van meerdere tegelijk.

Koosjelaaa – chocola.

Houwop en tegelijk wijzen met de wijsvinger – dan is ze boos!

Bedje liggen – ik ben moe.

Alle nat – mijn pamper is doorgelekt of ik heb met drinken gesopt.

Poonie – paardje of ponny.”

 

Verder zegt ze alle letters van het alfabet na en kan ze haar achternaam al nazeggen. Vinden jullie de peuterpraat ook zo leuk?

 

7 thoughts on “Grappige en leuke uitspraken van mijn peuter

  1. Wat een superleuke uitspraken. Toen mijn zus een peuter was, zei ze altijd “moeiniemee”. Ze bemoeide zich nl. nogal met mij en wilde mij overal bij helpen maar dat wilden mijn ouders niet. Die zeiden dus: “Bemoei je er niet mee.” Nu nog steeds, nu mijn zus en ik allebei volwassen zijn, zeggen we “moeiniemee” als mijn zus mij te veel op de huid zit.

Geef een reactie