Tip: Gratis uitjes voor je gezin

Aangezien wij doordeweeks druk zijn met werk, huishouden en de dagelijkse bezigheden proberen wij op zondag altijd een uitje te maken met ons gezin. Ik heb voor jullie een paar leuke uitjes op een rij gezet en.. daarvoor hoef je je portemonee niet mee te nemen 😉

Als allereerst het park. Dit is en blijft mijn favoriet omdat er in het park zoveel mogelijkheden zijn. Vaak kiezen wij voor het zelfde park namelijk het Ledeboerpark in Enschede. Hier wandelen wij eerst door de bossen, daarna gaan we langs de herten om vervolgens richting de speeltuin te wandelen. Tijdens het lopen verveel je je geen moment omdat er zoveel te zien is. Er is een grote vijver waar we altijd even stil moeten staan om te kijken naar de eendjes, daarna komen we langs de schapen en dan is de speeltuin te zien. We komen hier al een aantal jaren en ik vind het prachtig om de seizoenen te zien veranderen in het park, zo gaan we er in de herfst kastanjes en dennenappels zoeken. In de zomer is het vooral genieten van de vogeltjes die we horen.

Ledeboerpark Milan

Ledeboerpark Milan

Als het weer het toelaat vinden wij het ook heerlijk om een stukje langs de weilanden te wandelen of te fietsen. Even weg uit de stad opzoek naar rust. In het voorjaar zie je de pasgeboren dieren, de heldere kleuren van het frisse groen aan de bomen of de pas uitgekomen bloemen. Naarmate het seizoen veranderd zie je de omgeving ook met je mee veranderen. De bomen krijgen andere kleuren, de bloemen verwelken en de pasgeboren dieren worden ook alsmaar groter. Ik vind het prachtig!

Wandelen Milan

Wij wonen in een wijk waar de variatie aan speeltuinen echt groot is. We kunnen dus iedere dag naar een andere speeltuin en op deze manier verveeld Milan zich nooit. Ik ben wel wat kieskeurig qua speeltuinen… Zo moeten ze goed onderhouden zijn (bij gebreken of overlast van hangjongeren kom ik er niet), er moet voldoende variatie aan speeltoestellen zijn en ik vind het belangrijk dat er kinderen van alle leeftijden kunnen spelen. Milan vind het heerlijk om zich uit te leven in de speeltuin en het is vaak een strijd om hem weer mee terug te krijgen naar huis.

Speeltuin Milan

En als laatste erg leuk om te delen zijn de uitjes in je eigen omgeving… Zo wordt er bij ons in de stad regelmatig wat georganiseerd voor jong en oud. Een multi-culturele dag, een proef-eet of kunst in het park. Dit is een kwestie van goed in de gaten houden wat er in de omgeving te doen is.

Week van de kunst Milan

Natuurlijk zijn er nog veel meer uitstapjes die je kan doen met je gezin bijvoorbeeld een dagje naar het pretpark of dierentuin. Dit zijn uitstapjes die wij ook wel eens maken maar niet ieder weekend. Ik vind het belangrijk dat we als gezin ook een moment voor onszelf hebben in de week en dat is de zondag in het park, speeltuin of bij de kinderboerderij. Het hoeft allemaal niet veel te kosten 😉

Welke uitstapjes maken jullie vaak?

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

 

8 thoughts on “Tip: Gratis uitjes voor je gezin

  1. Leuk! Wij gaan ook geregeld fietsen, wandelen, naar de kinderboerderij, naar het klimbos, naar de eendjes en naar de speeltuin. Wij hebben ook het geluk met heel veel speeltuinen en zo kiezen we elke keer een andere.

  2. Leuk!
    Wij hebben hier in de omgeving ook niets te klagen. Klauterwoud is hier favoriet en toevallig net een blog geschreven over de natuurspeeltuin, ook erg leuk.
    Soms doen we ook een speeltuinenfietstocht, met picknick erbij.

  3. Onze kleine is pas 1, dus die heeft niet veel nodig. Ik ga graag met hem naar het park of de kinderboerderij, of lekker naar de speeltuin. Net als jullie dus. Of we gaan naar de indoorspeeltuin, want dan kost het ook niet veel en dan kan hij even lekker uitrazen.

Geef een reactie