Gratis uitstapje: FutureLand Rotterdam

Misschien heb je het al gelezen, wij doen weer mee aan de Mama Challenge en vandaag trappen we af met de eerste opdracht. In onze vakantie hebben wij leuk uitstapje gemaakt naar FutureLand op de Maasvlakte in Rotterdam. Leuk en interessant voor kinderen vanaf een jaar of 8 en de toegang is gratis!

Omdat een verhuizing al genoeg kost en ons spaarpotje voor de vakantie niet meer zo vol zat, ging ik vlak voordat we naar Brielle vertrokken, online opzoek naar leuke gratis uitstapjes in de buurt. Ik kwam toen terecht op de site van FutureLand en dat leek ons wel wat. Zeker omdat het een aantal dagen flink zou gaan regenen moesten we ook iets bedenken om binnen te gaan doen en dit was één van de uitstapjes die bij ons op de planning stond. Ik vertel jullie er graag meer over.

img_7546

Over FutureLand

FutureLand staat op een nieuw stukje Nederland bij op Maasvlakte 2. Dit is een informatief en educatief centrum over de modernste wereldhaven en iedereen is welkom om hier een kijkje te nemen. Binnen en buiten is er van alles te zien en te beleven over de haven en de entree is gratis. Tegen betaling kun je er ook een hapje eten, drinken of een tour maken met een bus of boot door de nieuwe haven.

img_7534

img_7535

Wat vonden wij ervan?

Voor kleine kinderen is het niet erg interessant. Mijn dochter drukte wel op een paar knopjes en vond het wel leuk om een paar modelschepen te zien, maar ze ging liever kleuren. Zelf vonden wij het erg leerzaam en leuk. Zo leerden we bijvoorbeeld dat in de nieuwe haven het meeste mensenwerk al is vervangen door machines en robots. Echt bizar dat het zo geautomatiseerd is tegenwoordig.

Mijn zoontjes vonden het erg leuk om de haven in virtual reality te zien. Hiervoor moest je een speciale bril opzetten. Ook was er een filmzaal en kon je in een stoel ervaren hoe het is om een kraan te besturen waarbij je containers moet verplaatsen. Dat was ook erg leuk!

futureland-maasvlakte-2

FutureLand is zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je in de buurt bent. Vooral leuk voor (leergierige & nieuwsgierige) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar!

Bezoekadres FutureLand:

Europaweg 902
3199 LC Maasvlakte, Rotterdam
Havennummer 8360

Zou jij dit een leuk uitstapje vinden?

Roxanne heeft ook een leuke tip voor jullie. Zij is bij de Geertje’s Hoeve geweest. Daar kun je fijn spelen op een strobaan en diertjes zien. Fleur schreef meer tips op haar blog over gratis uitjes.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

13 thoughts on “Gratis uitstapje: FutureLand Rotterdam

  1. Voor wat oudere kinderen lijkt me dit echt een zeer leuk uitstapje! Ik vind het ook een groot pluspunt dat ze er toch wel wat leuke elementen zoals de virtual reality insteken en het gratis is!

  2. Nog nooit van gehoord, het lijkt me een leuke tip voor mijn neefjes. Kinderen mogen best wat meer weten over de haven van Rotterdam, toch één van de grootste van de wereld. Met de boot door de haven heb ik wel eens gedaan, dat was heel interessant.

Geef een reactie