Budget uitje: Griendtsveenpark in Schoonebeek

Het Griendtsveenpark ligt op de grens van Schoonebeek en Erica. Op internet was het mij niet duidelijk of het nou echt een park of een kinderboerderij was. Een kinderboerderij vonden wij na een bezoekje, en we hebben ons prima vermaakt!

Het Drentse Griendtsveenpark ligt op de grens tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld. In 1985 is het park opgezet door een initiatief van een groep enthousiaste vrijwilligers en samenwerking met de Buurt en Belangenvereniging “de Peel” en met ondersteuning van diverse instanties en bedrijven. In de zomer van 2013 omgevormd tot Stichting het Griendtsveenpark. Als je van Schoonbeek richting Erica rijdt dan kun je het Griendtsveenpark niet missen. Het ligt aan de rechterhand en het staat op de bruine borden aangegeven. De entree en het parkeren is gratis.

schoonebeek10

Bij aankomst kom je eerst langs het paviljoen en de toiletten. Een leuke speeltuin is er ook! Omdat wij eerst naar de diertjes wilden kijken zijn we eerst 1 van de twee paden langs gelopen. In deze kinderboerderij zijn dieren zoals kippen, herten, konijnen, pony’s, ganzen, pauwen, kalkoenen en andere dieren.

schoonebeek8

schoonebeek7

schoonebeek9

De dieren hebben schone en ruime verblijven. Echt dieren om te aaien zijn er niet echt. Mijn zoon wilde de geiten aaien maar daar moet je echt moeite voor doen om erbij te kunnen met je hand. Dat vonden we wel jammer. Vaak als we een kinderboerderij bezoeken dan hebben ze wel plekjes waar je bij konijnen of geitjes het hok in mag om te knuffelen en aaien.

schoonebeek6

schoonebeek2

In het Griendtsveenpark kom je verschillende speeltoestellen tegen. Dit maakt het voor de kinderen ontzettend leuk. Mijn kinderen waren meer op de speeltoestellen te vinden dan bij de diertjes. Door de hekken waren de dieren ook moeilijk te fotograferen.

img_7210

Wat wij ervan vonden?

Omdat het voor ons niet ver rijden was is het best leuk om het Griendtsveenpark te bezoeken. Het is niet te groot en we hebben ons ongeveer een uur vermaakt. Het Griendtsveenpark is schoon en zeker aan te raden voor gezinnen met kleine kinderen. Wij bestelden nog een paar bekers ranja voor € 0,30 per stuk en kleine zakjes chips € 0,50. Dit is absoluut niet duur als je een uitstapje maakt. Er zijn ook genoeg bankjes in het Griendtsveenpark om even tot rust te komen en hier mag je natuurlijk ook meegebracht eten benuttigen. Een zakje voer kost € 0,50 maar dit hadden we pas op het laatst gezien, dus dat kopen we de volgende keer als we gaan.

De entree kost niets maar er staat wel een gele box bij de uitgang waar je vrijwillig een gift kunt doneren. Kijk voor meer informatie op de website van het Griendtsveenpark.

Bezoekadres Griendtsveenpark:

Berkenlaan 14,

7761 PM Schoonebeek

 

Bewaren

9 thoughts on “Budget uitje: Griendtsveenpark in Schoonebeek

  1. Wat grappig om over dit leuke uitstapje uit de buurt te lezen. Griendtsveenpark is zeker een heel fijn uitstapje voor een zondagmiddag met jonge kinderen. Ik ben er al een hele tijd niet meer geweest, maar heb vernomen dat het helemaal vernieuwd is inmiddels. Toen onze kinderen klein waren gingen we regelmatig. Een echte aanrader.

Geef een reactie