Bronchitis: Mijn dochter van 1 jaar mag de griepprik halen

vaccination-1215279_1920

Begin oktober is het zover, dan mag mijn dochter net als vele andere kinderen en volwassenen met een medische indicatie een griepvaccinatie ophalen. Ze is 1 jaar en dit word haar eerste griepprik. Even heb ik hier over getwijfeld, doe ik er goed aan? Mijn dochter is zo’n beetje vanaf haar geboorte continu verkouden en afgelopen winter heeft ze welgeteld zes! keer koorts gehad en was ze naast verkouden vaak ziek. 6 weken na geboorte werd ze 12 dagen opgenomen omdat ze bijna in haar eigen slijm stikte. Een nare ervaring. We weten sindsdien wel wat ze heeft en hoe we ermee om moeten gaan. Mijn dochter heeft Bronchitis.

Doe mij maar de zomer voor haar!

Nu de zomer bijna ten einde is hou ik mijn hart weer vast. Het ging in de zomer zo goed met haar! Twee keer toen het weer omsloeg begon ze weer met knorren. Ik heb het niet over een biggetje maar mijn eigen dochter ;-). In de zomer heeft ze er gewoon bijna GEEN last van. Zo fijn! Om even kort wat over haar gezondheid te vermelden: ze is het hele jaar door (behalve op warme zomerdagen) verkouden, krijgt snel slijmvorming in haar longen waardoor ze erg benauwd word en zwaar ademd. We hebben hier standaard een elektrisch inhalatieapparaat in huis waarmee we haar medicatie kunnen geven die haar luchtwegen weer wat vrijer maken. Als we hiermee op tijd beginnen kunnen we eventuele ziekenhuisopnamens voorkomen.

Griepprik

Toen we dit voorjaar nog weer bij de dokter zaten vanwege de zoveelste keer bronchitisklachten maakte ze ons erop attent dat mijn dochter recht had op een griepprik. Even hebben we hierover getwijfeld. Doen we er wel goed aan? Door de griepprik kan ze natuurlijk ook ziek worden maar als ze daarna de winter minder ziek is hebben we dat er graag voor over. Ik zal er wel even bij vermelden dat de griepprik natuurlijk geen garantie geeft dat je kindje geen griep krijgt. Overal zitten voor en nadelen aan maar we gaan het gewoon doen! De dokter beveelt het niet voor niets aan toch?

Ik hoop dat mijn dochter mede door de griepprik de komende winter minder ziek is. Meer informatie over de griepprik lees je op de website van het Rivm.

Is er bij jullie iemand in het gezin die volgende maand ook de griepprik op moet halen?

6 Comments

 • Reply Miranda de Jong september 11, 2016 at 10:39 am

  Mijn jongste dochter krijgt elk jaar een uitnodiging, wij maken er echter geen gebruik van. Grappig genoeg weet ik ook niet waarom ze de uitnodiging krijgt…

 • Reply Marguerita september 11, 2016 at 1:36 pm

  Wij hebben dit bij de oudste na longontsteking en bronchitis ook gedaan. Jaar ero hoopten we dat ze iets meer weerstand zou hebben, maar kreeg ze weer bronchitis. Zo naar! De wintermaanden zijn idd niet leuk als je kids zo vaak ziek zijn

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl september 11, 2016 at 9:30 pm

  Het lijkt me ook vervelend als ze er zo veel last van heeft, dan kan zo’n prik misschien wel een goede uitkomst zijn. Hopelijk helpt het haar goed de winter door!

 • Reply Ilse van Kreanimo september 12, 2016 at 7:23 am

  Ik hoop voor jullie dat het helpt. Heb er geen ervaring mee.

 • Reply Mijn dochter is al een maand ziek.. ik weet het even niet meer! - VolgMama.nl oktober 26, 2016 at 12:46 pm

  […] haar bronchitis waardoor ze zo vaak ziek is zouden we deze maand de griepprik halen. Dit kan dan weer niet omdat ze er niet fit genoeg voor is en omdat ze niet precies weten wat […]

 • Reply Update: Slaan de nieuwe medicijnen aan? - VolgMama.nl november 5, 2016 at 9:47 am

  […] De griepprik hebben we voor haar nog steeds niet kunnen halen want dan moet ze minimaal een week koortsvrij zijn van de dokter en dat is tot heden nog steeds niet gebeurd. Vorig jaar is ze mede door de Bronchitis ook bijna de hele winter ziek geweest.  […]

 • Leave a Reply