Groningen met kinderen tips en uitjes

Een dagje Groningen met kinderen: dit kun je doen!

De dagen worden weer kouder en natter. Hierdoor kan het soms lastig zijn om een activiteit voor kinderen te bedenken. Je ziet een stedentrip naar Groningen wel zitten, maar dit is met kinderen vaak een uitdaging. Parkeren Groningen is goed te doen, maar waar moet je vervolgens zijn? Wat gaan jullie doen? In Groningen is gelukkig echt altijd iets te doen, zelfs met kinderen. Om je wat ideeën te geven, vind je hier de leukste activiteiten die je kunt doen tijdens een dagje in Groningen met kinderen.

Adventurepark Waddenfun

Bij Adventurepark Waddenfun kun je niet alleen de kinderen loslaten, je kunt ook het kind in jezelf loslaten. Met 45 bruggen en ruim 300 meter aan ziplines kun je je twee uur lang vermaken in dit indoor klimpaleis. Met de ziplines zoef je over de Groningse velden. Durf je (nog) niet de hoogte in? Gelukkig kun je in Adventurepark Waddenfun op je eigen niveau klimmen, bijvoorbeeld op 2 meter of juist op 8 meter hoogte. Zo is er een uitdaging voor iedereen. Na afloop geniet je hier van een welverdiend drankje en patatje.

Geen zin om te klimmen? Dan kun je hier ook terecht voor boogschieten, de Break-In Room of Kolonisten Waddenfun.

Zeehondencentrum Pieterburen

Natuurlijk mag het Zeehondencentrum Pieterburen niet ontbreken in dit lijstje. Zeehondencentrum Pieterburen is een opvangcentrum voor zieke zeehonden of zeehonden die hun moeder verloren zijn. Zodra de zeehonden weer gezond genoeg zijn om zelfstandig in het wild te kunnen leven, worden ze teruggeplaatst op het wad. Tot die tijd kun je de zeehonden van dichtbij bekijken en alles over de dieren leren. Van de verzorging tot aan het leefgebied, alles komt voorbij. Achter het zeehondencentrum kunnen de kinderen zich uitleven bij de Waddenzee in het klein. Zorg wel voor schone, droge kleding.

Martinitoren

De Martinitoren, wie kent hem niet. Laat de kinderen tijdens jullie stedentrip in Groningen lekker omhoog rennen, zodat ze zich even kunnen uitleven. Met maar liefst 300 traptreden is de Martinitoren het hoogste gebouw van Groningen. Eenmaal bovenaan krijg je een kijkje in de uurwerkzolder en heb je een fenomenaal uitzicht over de stad Groningen.

Doezoo

Op slechts een half uurtje rijden van de stad Groningen, vind je de dierentuin Doezoo. Dat is niet zomaar een dierentuin. Hier draait alles namelijk om insecten. Je kunt de insecten niet alleen zien, maar ook ruiken, voelen en zelfs proeven. Ook hun roofdieren zijn er te vinden, die kun je buiten bewonderen. Wat deze dierentuin extra bijzonder maakt, is de gratis rondleiding. Tijdens deze rondleiding mag je heel dichtbij de dieren komen. Sommige dieren mag je zelfs aanraken. Als je dat durft natuurlijk.

Blotevoetenpad Opende

Heb je altijd al eens op blote voeten willen buitenspelen? Dan is het blotevoetenpad een leuk uitje. Op dit pad kriebelt het gras onder je voeten en kruipt de modder tussen je tenen. Wie denkt dat dit een gewone wandeling is, heeft het mis. Onderweg kom je langs allerlei hindernissen. Je doet er dus goed aan om wat schone kleding mee te nemen. Je kunt kiezen voor 1,5 of 3 kilometer aan wandelavontuur. En je begint het eindigt altijd bij de theetuin.

Geef een reactie